Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Chelsea'de Alex-Kezman korkusu

Fenerbahçe ile Chelsea arasında oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde İngiliz basınının iki büyük gazetesi, Alex de Souza ve Mateja Kezman ile ilgili korkularını ortaya koydu.

Times on Sunday gazetesi, Alex de Souza'nın Chelsea için hayatı cehenneme çevirmeye hazırlandığını yazarken, Telegraph on Sunday ise, Mateja Kezman'ın rakip takımı şaşkına çevirmeye hazırlandığını duyurdu.

Times, Fenerbahçe kaptanı Alex'in, Chelsea'yi İstanbul'da nasıl bir atmosferin beklediği sorusunu tek kelimeyle ''cehennem'' diye cevapladığını, Alex'in ''Geçenlerde Carlos'la konuşuyorduk, ikimiz de pek çok ülkede futbol oynadık. İskoçya'da, Brezilya'da ve pek çok Avrupa ülkesinde çok güçlü seyirci kalabalıkları gördük, ama hiçbiri Fenerbahçe seyircisi gibi değildi. Büyük bir gürültü kopartıyorlar, takımlarından vazgeçmiyorlar ve bence dünyanın en iyi taraftarını oluşturuyorlar'' dediğini bildirdi.

Bu duygunun iki taraflı olduğunu, Fenerbahçe ve Türk seyircisinin de Alex'i çok sevdiğini kaydeden gazete, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarının bile Brezilyalı futbolcuyu Türkiye liglerinin en iyisi olarak gördüklerini yazdı. Alex'in ''aslında çok daha güçlü bir ligde de top koşturabilecek yeteneğe sahibim, ama burada Fenerbahçe'de bana aynı zamanda güven ve inanç aşılıyorlar'' dediğine dikkat çekilen haberde, Chelsea'nin İstanbul'da oynanacak maçta Alex'i etkisiz hale getirmek için peşine bir futbolcu takabileceği belirtildi. Gazete, Alex'in de bu ihtimali kuvvetli gördüğünü yazdı ve ''Sevilla maçında Poulsen, İnter maçında Cambiasso bütün maçı beni takip ederek geçirmişlerdi'' şeklindeki hatırlatmasına yer verdi. The Daily Telegraph gazetesi ise Mateja Kezman'ın, Chelsea için yapacağı tehlikeye dikkat çekti ve Kezman'ın, Chelsea'yi şaşkınaçevirmeye hazırlandığını duyurdu.

31.03.2008


 

Alex'ten yabancı madde çağrısı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı, taraftarların sahaya yabancı madde atmasının takımlarına hiçbir katkısı olmadığını, bu yüzden oyunun temposunun düştüğünü söyledi.

Fenerbahçe'de attığı 2 golle Beşiktaş derbisinde 3 puanı getiren isim olan Alex De Souza, takımına katkı sağlamanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Sahada iki kez atılan yabancı maddeler nedeniyle yerde kalan Alex, bu durumun kendisini üzdüğünü belirtirken, taraftarların sahaya yabancı madde atmasının takımlarına hiçbir katkısı olmadığını söyledi. Yaşananları futbol dışı şeyler olarak nitelendiren Brezilyalı oyuncu, ''Beşiktaş taraftarı maçın başında güzel şovlar yaptılar. Ancak sonra sahaya yabancı maddeler attılar. İlk başlarda zararsız şeyler atılıyordu. Boş şişe ve kağıt gibi. Ancak daha sonra çakmak, bozuk para ve benzeri sert cisimler atılmaya başlandı. Bunlar oyunculara zarar verebilirdi. Bu durum kendi takımlarına fayda sağlamıyor, aksine zarar veriyor. Oyun yavaşlıyor ve tempo kaybediliyor. İlk yerde kaldığımda bir su şişesi mideme geldi ve nefes almakta sorun yaşadım. İkinci seferinde ise kafamın arka kısmına sert bir madde geldi. Yüzüme veya gözüme de gelebilir ve daha kötü olabilirdi. Bunların olmaması gerekiyor. Takımlarına katkı sağlamayan hareketler'' şeklinde konuştu.

İkinci golü atmasının ardından Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribüne giderek sevinç yaşaması sonrası gördüğü sarı karta da değinen Alex, bunun bir tepki hareketi olmadığını kaydederken, ''Skorun 1-1 olmasının ardından puan kaybedeceğimiz bir konuma geldik. İkinci golü attığımda ise büyük bir sevinç yaşadık ve bunu da taraftarımızla paylaşmak istedim'' ifadelerini kullandı.

31.03.2008


 

Zico: Şampiyonluk için bütün maçları kazanmalıyız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş için kendilerine yenilmelerinin ardından ''Yarıştan koptu'' denilemeyeceğini, sadece ''Biraz uzaklaştılar'' diyebileceklerini söyledi.

Derbi performanslarının iyi olduğunun hatırlatılması üzerine Zico, ''İnşallah derbi performansımız böyle devam eder. Daha Galatasaray ile oynayacağız, Trabzon'a gideceğiz. Ama Galatasaray maçına kadar oynayacağımız maçları da şampiyonluk için almalıyız'' dedi. Atılan golleri antrenmanlarda çalıştıklarını kaydeden Zico, dünyaya yeni gelen torununun kendisine şimdiden mutluluk getirdiğini söyledi.

31.03.2008


 

Sağlam: Sivas karşısında mutlaka 3 puan almalıyız

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe derbisinde istedikleri sonucu alamadıklarını, bu nedenle üzgün olduklarını söyledi.

. Sağlam, şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan yitirdiklerini, ama yarıştan kopmadıklarını kaydetti. Ligde geride 6 maç kaldığını hatırlatan Sağlam, ''Üç puan kaybettik, ama kesinlikle şampiyonluktan tamamen kopmadık. Geride 6 karşılaşma var.. Nasıl biz son 2 haftada 6 puan kaybettiysek, rakiplerimiz de kaybedebilir. Şampiyonluktaki iddiamızı sonuna kadar kovalayacağız. Bundan sonra yapabileceğimiz en önemli şey, Sivasspor maçından üç puanla ayrılmak'' diye konuştu.

31.03.2008


 

Semih: İlk 11'de olmayınca moralim çok bozuluyor

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, "Kendimi ilk 11'de göremediğim zaman moralim bozuluyor, ama bunu sahaya yansıtmamaya çalışıyorum" dedi.

Semih Şentürk, kadroda yedek kalmasıyla ilgili kararın teknik direktör Zico'ya ait olduğunu belirterek, "Bu nedenle hocama tepki gösterirsem, bu benim kaybım olur. Tabii ki ben de her futbolcu gibi oynamak istiyorum. Kararı hocamız veriyor. Kendimi ilk 11'de göremediğim zaman moralim bozuluyor, ama bunu sahaya yansıtmamaya çalışıyorum. Hocama gidip zorla, 'Beni oynat' diyemem. Daha önce oynadım ve oynamanın tadını aldım. Zor geliyor, ama sahaya yansıtmamaya çalıyorum'' şeklinde konuştu. Semih, transfer teklifleriyle ilgili olarak ''Başkanımızla geçen hafta içinde görüştük. Avukatım da görüşmeleri yapıyor. Benim düşüncem burada kalmak. Ama anlaşamazsam teklifleri değerlendiririm'' cevabını verdi.

31.03.2008


 

Güreşçileri umutlu uğurladık

Serbest Güreş Milli Takımı, 1-6 Nisan tarihlerinde Finlandiya'nın Tampera kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmak için bugün bu ülkeye gitti.

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak başkanlığındaki milli takım kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan Finlandiya'ya uçtu. Antrenörler İshak İrbayanov, Adem Bereket, Metin Topaktaş, Murat Atmaca ve Muhammed Bodur yönetimindeki milli takımda, şu sporcular yer alıyor: 55 kilo: Sezar Akgül, 60 kilo: Tevfik Odabaşı, 66 kilo: Ramazan Şahin, 74 kilo Ahmet Gülhan, 84 kilo: Serhat Balcı, 96 kilo Hakan Koç ve 120 kilo Aydın Polatçı.

31.03.2008


 

Villarreal, Madrid'i 3-0 yendi, Nihat Kahveci 2 gol attı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 30. haftasında cumartesi akşamı oynanan maçta Villarreal, Athletico Madrid'i 3-0 yenmeyi başarırken, Nihat Kahveci attığı 2 golle sahanın en iyilerinden biri oldu.

Athletico Madrid'e sezonun ilk yarısındaki ilk maçta olduğu gibi yine 2 gol atan Nihat, bu sezon attığı gol sayısını 14'e çıkartarak, La Liga'nın gol krallığında 5. sıraya yükseldi. İlk 11'de sahaya çıkan ve 74 dakika sahada kalan Nihat, İspanyol basınında yer alan ifadelerde Cazorla ile birlikte sahanın en iyi futbolcusu olarak gösterildi.

31.03.2008


 

Sivasspor'un otobüsü Nisan ayında teslim edilecek

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) başlatılan Sivasspor'a Otobüs Kampanyası çerçevesinde siparişi verilen özel donanımlı otobüsün yapımının sürdüğü, nisan ayında teslim edileceği bildirildi.

Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, futbolcuların deplasmanlara giderken çok daha rahat ve uygun ortamlarda yolculuk yapmaları düşüncesiyle Sivasspor kulübüne Sivasspor'a layık bir otobüs almaya karar verdiklerini belirterek, ''Hemşehrilerimiz bu kampanyaya yoğun destek verdiler. Biz de otobüs siparişimizi verdik'' dedi.

31.03.2008


 

Sağlam'ın yanlışı

Beşiktaşlılar üzülmekte haklı. İki hafta önce lider olan takımları tanınmayacak hale gelmiş. Gerek geçen hafta, gerekse bu haftaki Fenerbahçe maçında gördük ki, futbolcular kendi öz güvenlerini kaybetmişler. Derbiyi, şampiyonluğu daha çok istediklerini gösteren Fenerbahçe’li futbolcular kazandı. Sahasında taraftarının müthiş desteği ile maça hızlı başlaması, tempo yapması beklenen Beşiktaş, daha maçın başında üstünlüğü rakibe verince, ardından kronik defans hastalığının sancıları da başlayınca Alex tabelayı değiştirmekte zorlanmadı.

Fenerbahçe her yönü ile maça hazırlanmış, Zico Beşiktaş’ın yumuşak karnına Kazım ile darbe vururken Ertuğrul Sağlam seyrediyordu. Belli ki takımı iyi hazırlayamamıştı. Hiç olmazsa Alex’in bu kadar rahat oynamasını engelleyecek tedbirler almalıydı. İlk yarıdaki defans kurgusu yanlışından dönmek ne kadar doğru ise, ikinci yarıdaki Baki'ye tahammülü o derece yanlıştı. Baki, orantısız hareketleri ile ya kırmızı kart görecek, ya da hücumda top kaybettirip takımı yakacaktı, nitekim beklenen oldu.

Geçen hafta olduğu gibi, ilk dakikalarda gol yiyorsun, sonra güç bela beraberlik, maçın sonuna doğru 3 puana elveda. Bu oyunlarda ne taktik, ne strateji, ne de profesyonellik var. Beşiktaş takımının eksiği çok fakat, iyi bir kaptan ve lider bir oyuncusu olsa maç 2-1 olduktan sonra dahi takımı toparlayıp son saniyeye kadar mücadele edilebilirdi, olmadı. Ertuğrul Sağlam’ın Batuhan’ı kurtarıcı görüp oyuna alması da düşündürücü. Orta sahayı boşaltıp forvete adam alarak nasıl galip geleceksin. Nitekim ayağına top bile gelmeden maç bitti. En büyük olumsuzluk ise golü yedikten sonra, maçın bitmesine daha çok zaman varken mücadeleyi bırakıp teslim olmaları.

Son söz hakem Yunus Yıldırım’a.Beşiktaş kötü oynamış olabilir, taca çıkan topu görmeyebilirsin, ama maçın sonlarına doğru, ceza sahası içinde Kazım’ın elini nasıl göremezsin. Üstelik yardımcı hakemin de bu sefer işine karışmamış. Tüm takdir haklarını Fenerbahçe lehine kullandın. Ertuğrul Sağlam'ın dediği gibi “cesur” olsan ve penaltıyı versen belki de ligin rengi değişecekti. Vermediğin penaltı sadece Beşiktaş’ı değil Galatasaray ve Sivas’ı da etkileyecek. Federasyonlar değişiyor, MHK'lar değişiyor ama değişmeyen bir şey var, hakemler.. Hata yapıyor ve ne hikmetse hep Beşiktaş aleyhine.

NİDAİ PAKSOY

31.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri