Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Siyaset ve ekonomide belirsizlik

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Bolat, AKP’nin kapatılmasını isteyen iddianamenin Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesi kararıyla birlikte hem siyasi alanda, hem ekonomik alanda uzun bir belirsizlik sürecinin içine girildiğini söyledi.

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, yaptığı açıklamada, davanın açılmasının baştan yanlış olduğunu kaydederek, 7 ay önce halktan yüzde 47 oy almış bir siyasi partiye, tartışmalara açık, zayıf gerekçelerle kapatma davasının açılabilmesinin bunun zaten hukuki olmadığını, siyasi bir karar olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Bu davanın bir iktidar mücadelesinin aracı olarak açıldığını ifade eden Bolat, “Bunu herkes net bir şekilde görebilmektedir. Türkiye’de geliştirmeye çalıştığımız demokrasi, hukuk devleti normları, AB müzakere süreci, Türkiye’nin yurtdışındaki imajı, halk iradesi, siyasi ve ekonomik istikrar bu davanın açılmasıyla ciddi bir darbe yemiştir. Türkiye’nin önünde tarihi bir fırsat vardı. Bu iddianamenin reddedilmesi halinde Türkiye belirsizlik sürecini kısa sürede atlatabilme şansı bulacaktı. Ancak ne yazık ki bu olmadı” diye konuştu.

AB SÜRECİ VE REFORMLAR

İKİNCİ PLANA DÜŞECEK

Bolat, şimdi Türkiye’nin hiç de hak etmediği, zor bir sürecin başladığını belirterek, şöyle devam etti: “Kararla birlikte; hem siyasi alanda, hem ekonomik alanda uzun bir belirsizlik sürecinin içine girmiş bulunuyoruz. Dünyada mali piyasalarda yaşanan çalkantının etkisinin sürdüğü ve Türkiye’nin makro istikrardaki durumu korumaya çalıştığı bir dönemde, şimdi artık gündem tamamen bu davaya ve savunma sürecine kilitlenecek. Hükümetin tüm ilgisi, dikkati davaya yönelecek. Aylar sürecek belirsizlik ve istikrarsızlık süreci olacak. Dış politika, AB’yle üyelik müzakere süreci, ekonomideki reformlar ikici plana düşecek. Biz Türkiye’de demokrasinin, temel hak ve hürriyetlerin, hukuk devleti normlarının hakim olmasını istiyoruz. Türkiye’nin bin bir güçlükle yakaladığı istikrar dönemlerinin uzun soluklu olmasını istiyoruz. Ekonomideki istikrar sürecinin halkın refah artışı ve Türkiye’de sanayinin ve işletmelerin rekabet gücünün artmasını sağlayacak, uzun soluklu bir dönem olmasını arzu ediyoruz. Ama görüyoruz ki Türkiye’de iktidar mücadelesi adına her türlü yanlışlıklar yapılabiliyor.”

MÜSİAD Başkanı Bolat, bugün artık gelişmiş ülkelerin gündeminden hemen hemen tamamen kalkan, ancak ülkemizin son 100 yıllık geçmişinde adeta sıradan bir uygulama haline gelen parti kapatmaların, demokrasinin tam anlamıyla tesisi için ülkemizin gündeminden de kalkması gerektiğini vurguladı. Bolat, Türkiye’nin gelişmesi açısından parlamentonun teröre ve şiddete bulaşmadığı takdirde herhangi bir siyasi partinin düşünce özgürlüğü çerçevesindeki eylemlerden ötürü kapatılmasını engelleyecek yasal düzenlemeleri ivedilikle yapmasının uygun olacakğını kaydetti.

Ahmet Turan Söyler / İSTANBUL

02.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kimsenin millete bedel ödetmeye hakkı yok

  Anayasada sistemik hata

  Lagendijk: AB karşıtları mutlu

  Bahçeli: Çok nazik döneme girdik

  Siyaset ve ekonomide belirsizlik

  Satıcı: Parti kapatmak fayda getirmedi

  Dünya basını: Türkiye krize itildi

  ABD yine net değil

  Barroso ve Rehn, Türkiye’ye geliyor

  CHP, yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

  Özatağ: Türkiye gün geçtikçe fakirleşiyor

  Gül NATO zirvesine katılacak

  DP’de kongre süreci Mayıs'ta başlayacak

  Bakan Şahin: Abdullah Gül'ün tartışma konusu olması incitici

  Şırnak'ta çatışma: 3 şehit

  Kaz dağlarında altın arama ruhsatına veto

  Köy çocukları yeni okullarına kavuştu

  Çocuklara sigara satılıyor

  Güleçyüz: Bediüzzaman hürriyet kahramanıdır

  Eğitimin önündeki en büyük engel: Yoksulluk

  Uçuş ekipleri yorgun uçmak istemiyor


 Son Dakika Haberleri