Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe devlere kafa tutuyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunun ilk maçında Chelsea'yi 2-1 yenerek, deplasmandaki rövanş maçı öncesi avantaj elde eden Fenerbahçe, Avrupa'nın futbol devlerine adeta kafa tutuyor.

Özellikle kendi sahasında ortaya koyduğu performansla güçlü rakiplerini birer birer dize getiren sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Çeyrek final ilk maçında İngiliz rakibi Chelsea'yi 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, Real Madrid, Inter, Milan ve Sevilla gibi ekiplerin 2. turda veda ettiği ''Devler Arenası''ndaki çıkışını sürdürüyor. Grup maçlarına İtalyan futbol devlerinden Inter'i Kadıköy'de 1-0 yenerek iyi başlayan, ikinci maçında 2004-2005 sezonu UEFA Kupası şampiyonu CSKA Moskova ile deplasmanda 2-2 berabere kalan, üçüncü maçında PSV Eindhoven ile deplasmanda 0-0 berabere kalıp, 4. maçında Hollandalı rakibini İstanbul'da 2-0 yenen, 5. maçında Inter'e deplasmanda 3-0 kaybeden sarı-lacivertliler, gruptaki son maçında CSKA Moskova'yı Kadıköy'de 3-1 mağlup etti. 'Devler Ligi''nde ilk kez gruptan çıkma başarısı gösteren sarı-lacivertliler, 2. turda bu kez son iki sezonun UEFA Kupası şampiyonu Sevilla ile eşleşti. Güçlü İspanyol rakibini İstanbul'da 3-2 yenip, deplasmanda rakibine aynı skorla yenilen sarı-lacivertliler, penaltılar sonucunda çeyrek finale yükselen taraf oldu.

G Grubu'nda ortaya koyduğu performans, gruptan bir üst tura yükselmesi ve çeyrek finale kalma primi olarak şimdiye dek 12,5 milyon avroluk bir kazanç elde eden sarı-lacivertliler, yarı finale yükselirse 3 milyon avro daha kazanarak, performansa dayalı gelirlerini 15,5 milyon avroya çıkarabilecek. Yarı finale yükselmesi durumunda ise bu sezon kazanacağı bedelin 25 milyon avroluk bir rakama ulaşması bekleniyor.

04.04.2008


 

Dünya bu zeferi konuşuyor

Fransa'da yayımlanan spor gazetesi Lequipe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin Chelsea'yi 2-1 yendiği maçla ilgili yaptığı yorumda, ''Chelsea, İstanbul'da düştü'' dedi.

Dünyaca ünlü İngiliz takımının aldığı yenilginin spor kamuoyunu şaşırttığını yazan Fransız gazetesi, ''İlk 1 saatlik bölümde Chelsea, oyunun hakimiydi. Bununla birlikte Fenerbahçe, etkili oyunuyla rakibini 2-1 yenerek önemli bir galibiyete imza attı. Maçın büyük bir bölümünde Chelsea, Fenerbahçe'ye karşı üstünlük sağladı ve ikinci gol için pozisyonlar buldu. Ancak son 30 dakikada Fenerbahçe'nin etkili oyununa boyun eğdi'' yorumunu yaptı.

MUHTEŞEM BİR STAT

Şampiyonlar Ligi'ndeki en güçlü savunmanın Chelsea'de olduğunu belirten Lequipe, Fenerbahçe'nin ilk 1 saat içerisinde İngiliz takımının savunmasını aşmakta zorlandığını kaydederken, ''Bugünden yarı finale kimin çıkacağını kestirmek güç'' değerlendirmesinde bulundu. Fransız gazetesi, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı 'muhteşem' olarak niteledi. Lequipe, Fenerbahçe'de kaleci Volkan'a 8, Kezman'a 4, Chelsea'de ise Fransa Milli Takımı'nda da forma giyen Makelele'ye 6, Lampart'a ise 4,5 yıldız verdi.

SEVİLLA'NIN CELLATI YIKTI

İngiltere'nin Chelsea takımını 2-1 yenen Fenerbahçe, İspanyol basınından büyük övgü aldı. ''Sevilla'nın cellatı, Chelsea'yi yıktı'' başlığını atan El MundoDeportivo gazetesi, ''Chelsea, dün ziyaret ettiği Fenerbahçe cehenneminde, yanmaktan kaçtı. Türkler, Chelsea'ye göre daha az gol fırsatı buldular, ancak yakaladıkları anları iyi değerlendirdiler. Londra'ya küçük, ama Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkmayı hayal ettirebilecek bir avantajla gidecekler'' yorumunda bulundu. Marca gazetesi ise ''Chelsea, soğuk Türk sambasında dans etti'' ifadesini başlığına çıkararak, ''Deivid'in maçın başaktörü'' olduğunu belirtti. Gazete, ''Beraberliğe kadar cenaze gibi sessiz olan Şükrü Saracoğlu Stadı, Deivid'in olağanüstü güzel golüyle neşeli bir cehenneme dönüştü. Deivid, güzel goller atma uzmanı'' şeklinde yorumda bulundu.

CHELSEA ÇOK ACI YENİLDİ

Fenerbahçe'nin Chelsea zaferi Alman basınında da geniş yankı buldu. Bild gazetesi, ''Galibiyet hediye edildi! Ballack titreyecek'' başlığıyla verdiği haberde, Alman Milli takımının kaptanlığını yapan Michael Ballack'ın Chelsea takımıyla çok acı bir yenilgi aldığı ifade edildi. Chealsea'nin Fenerbahçe'ye karşı ilk yenilgisini aldığına işaret edilen haberde, günün adamı olarak 99 numaralı formasıyla Deivid gösterildi.

YARI FİNAL RÜYALARA GİRDİ

''www.sport1.de'' adlı İnternet sitesi de ''Fenerbahçe Chelsea'yi devirmeyi başardı'' başlığıyla verdiği haberde, Deivid'in, 30 metreden attığı gol ile hatasını telafi ettiği ve Fenerbahçe taraftarlarını, ilk kez yarı finale çıkma rüyalarına soktuğu kaydedildi.

KİCKER: TALİHSİZ DEİVİD KAHRAMAN OLDU

ALMANYA'NIN başkenti Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi de ''1-2'lik bozgun! Ballack Chelsea'yle bozguna uğradı'' başlığıyla haberi okurlarına duyururken, Kicker adlı spor dergisi de ''Şimdi Ballack ve beraberindekiler titremek zorundalar'' başlığını kullandı. Kicker'in haberinde, Chelsea'nin 685 dakika sonra Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez kalesinde bir gol gördüğü, maçta Deivid'in talihsiz kişiden kahraman rolüne dönüştüğü belirtildi.

04.04.2008


 

Devler Liginin asist kralı Alex zirveye demir attı

Fenerbahçe takım kaptanı Alex De Souza, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçları sonucunda, asist krallığı yarışında zirvedeki yerini korudu.

''Devler Ligi''nde 2. tur maçları sonucunda 6 asistle en üst sırada yer alan Brezilyalı futbolcu, çeyrek final ilk maçları sonucunda, kendisinin asist sayısına ulaşan ve kendisini geçen olmayınca zirvede yine tek kaldı. Alex'in, en yakın takipçilerinin (4 asist) takımları ise Şampiyonlar Ligi'nden elenirken, Fenerbahçeli futbolcuyu, yoluna devam eden takımlardan Liverpool'dan Gerrard, Kewell, Roma'dan Tonetto, Manchester United'tan Nani, Arsenal'dan Hleb ve takım arkadaşı Aurelio 3'er asistle takip ediyor. Asistleriyle takımına büyük katkı sağlayan Brezilyalı futbolcunun, bu sezon (G) Grubu'ndaki maçlarda (2) ve 3. Ön Eleme Turu'nda Anderlecht ile yapılan iki maçta olmak üzere Şampiyonlar Ligi mücadelesinde toplam 4 golü bulunuyor.

04.04.2008


 

Deivid, Avrupa'nın sayılı golcüleri arasına girdi

Fenerbahçe'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en golcü futbolcusu olan Deivid'in zirve takibi sürüyor.

Geçen sezon ortaya koyduğu performansla Fenerbahçe'de en çok eleştirilen isimlerin başında gelen, ancak 2007-2008 sezonunda yaptığı patlamaylahem ligde hem de Avrupa kupalarında etkili bir performans ortaya koyan Deivid, Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığı yarışında zirveyi yakından takip ediyor. ''Devler Ligi''nde gol sayısını 5'e yükselten Deivid, zirvedeki 7 gollü Cristiano Ronaldo, 6 gollü Messi'nin ardından gelen 5 golü bulunan 5 futbolcudan birisi. 5'er golü bulunan 5 futbolcudan 3'ünün takımı ise ligden elendi. Deivid, Chelsea maçında kendi kalesine gol atarak yaşadığı talihsizliğe rağmen gol krallığındaki iddiasını takımına galibiyeti getiren golü kaydederek sürdürdü.

04.04.2008


 

Volkan Demirel kalede rakiplere geçit vermiyor

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, zorlu maçlarda kalesinde devleşerek yaptığı kurtarışlarla, takımının Şampiyonlar Ligi'ndeki çıkışında önemli bir yere sahip oldu.

''Devler Ligi''nde 2. turda İspanya'nın Sevilla takımı karşısında penaltılara kalan mücadelede, yaptığı kurtarışlarla sarı-lacivertli ekibe çeyrek final kapısını açan Volkan, Chelsea galibiyetinin de (2-1) mimarları arasında yer aldı. Fenerbahçe'nin Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Galatasaray ile yaptığı mücadelede rakip oyuncuya saldırdığı için 4 maç ceza alan, cezalı olduğu süreçte motivasyonunu kaybetmeyen Volkan, takımı için zorlu maçlarda kalesini başarıyla korudu.

CEZALI DÖNEMDE İDMANLARDA

ÇOK İYİ ÇALIŞTI

Cezalı olduğu dönemde 4 Mart'ta Fenerbahçe'nin ''Devler Ligi''nde ilk kez çeyrek finale çıktığı Sevilla maçında kaleyi koruyan sarı-lacivertli kaleci, bu maçın ardından ligde 3 hafta forma giymedi. Cezasını tamamladıktan sonra ligde geçen hafta Beşiktaş derbisinde kaleye geçen Volkan, derbi maçtaki başarılı performansının ardından Chelsea mücadelesinde de kalesinde adeta etten bir duvar ördü.

04.04.2008


 

Yedek kulübesinden gelen Kazım maçı çevirdi

Fenerbahçe ile İngiltere'nin Chelsea takımı arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetiyle sona eren Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşması İngiliz basınında büyük yankı uyandırdı.

İngiliz bulvar gazetelerinden Daily Express, Fenerbahçe'nin Chelsea'yi ''şaşkına çevirdiğine'' dair bir başlıkla haberi okurlarına duyururken, bu sonuçla Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi umudunun ''hassas bir dengeye oturduğunu'' yazdı. Sheffield United'ın eski oyuncusu Colin Kazım'ın sonuçtaki önemli etkisine dikkat çekilen haberde, Chelsea'nin Deivid'in kendi kalesine attığı golle galip duruma geçtiği hatırlatılırken, ''Eğer Kazım 54. dakikada sahneye girmeseydi bu galibiyet daha da katmerli hale getirilebilirdi'' denildi.

F.BAHÇE CHELSEA'Yİ SERSEME ÇEVİRDİ

The Daily Telegraph gazetesi de Fenerbahçe'nin, Chelsea'yi serseme çevirdiğini yazdı ve maçın sonucunda Colin Kazım'ın önemli etkisine dikkat çekti. Deivid'in kendi kalesine attığı golün Chelsea'ye erken bir galibiyet sevinci yaşattığı belirtilen haberde, ''Chelsea maçı Colin Kazım yedek kulübesinden çıkana ve durumu eşitleyene kadar kontrolünde götürüyordu. Deivid sonucu galibiyet haline getiren golü de attı'' denildi.

04.04.2008


 

Yarı final hayal değil

Fenerbahçe bir Avrupa sınavından daha büyük bir başarı ile çıktı. Chelsea önünde alınan bu galibiyet sıradan bir galibiyet olarak görülmemeli. Bu bir futbol zaferidir ve yıllarca konuşulacaktır. Fenerbahçe bu başarısı ile Türk insanını bir defa daha mutlu etti ve sıkıntılı bir dönemden geçen ülkemize de moral takviyesi yapmıştır..

Fenerbahçe takım olarak başarıya gönülden inanıyor. Mağlup duruma düşmelerine karşılık hiçbir oyuncu demorilize olmadı, aksine herkes iki kişilik mücadele etmeye gayret etti. Özellikle kaleci Volkan bu zaferin başrol oyuncusudur. 1-0 mağlup olduğumuz dakikalarda yüzde 100'lük 2-3 gol pozisyonunu mükemmel reflekslerle etkisiz hale getirdi. Volkan'ın bu şahlanışına Edu, Lugano ve Mehmet Aurelio hemen ayak uydurdu. Bu isimler orta sahayı geçmekte zorlanan Fenerbahçe'nin silkinmesine yardımcı oldu..

İngiliz devi Chelsea müthiş bir takım. İstanbul'da bugüne kadar izlediğim en iyi Avrupa takımı olduğunu söyleyebilirim. Çok disiplinli oynuyorlar. Herkes nerede duracağını ve nasıl oynayacağını biliyor. Bir makine düzeni içinde her futbolcu görevini yapıyor. Eğer Fenerbahçe'nin kalesinde gününde bir Volkan olmasıydı ilk yarıyı 3-4 farkıl bir skorla önde bitiribilirlerdi. Özellikle golcüleri Drogba güçlü fiziği ile Lugano'yu çok uğraştırdı. Ama Lugano da mücadeleden yılmadı ve birçok topa yüreğini de koyarak sahip olmasını bildi..

Fenerbahçe'nin lideri Alex bu maçta kendini gösteremedi. Çünkü topu her alışında 4 Chelsea'li futbolcu alan markajı ile ona top taşıma imkanı vermedi. O bildiğimiz öldürücü asistleri yapamadı. Ama varlığıyla İngiliz ekibini korkutmasını bildi. Teknik Direktör Zico, 2. yarının başında Kazım'ı alarak çok iyi bir hamle yaptı. Kazım, Beşiktaş derbisindeki başarısı ile kendine güveni gelmiş. Topla harika işler yapıyor. Attığı gol ile bütün Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Kazım daha fazla süre alabilirse bu takımda büyük işlere imza atabilir..

Maçı izleyenler gördü. Fenerbahçe'nin Şilili oyuncusu Maldonado öyle ahım, şahım bir futbol oynamıyor. Ama nerede markaj yapacağını, nerede rakibi karşılayacağını iyi hesaplıyor. Hiç riske girmiyor. Topa sahip oluyor ve hemen arkadışına gönderiyor. Bunu hızlı yapıyor. İkinci golde Deivid'i hemen topla buluşturması çok güzeldi..

Deivid bu sezon Fenerbahçe'nin en flaş ismi. Gerçi maç içinde top kayıpları çok fazla. Bazen savunma zaafiyeti içinde bulunuyor ama kendine güveni çok büyük. Forvetin her bölgesinde rahatlıkla oynayabiliyor. Attığı golün bir benzerini bu sezon Moskova'da CSKA'ya da attı. Muhteşem bir vuruş. TV'lerde jeneriklere girecek kadar güzeldi..

Fenerbahçe, bir dönem Galatasaray'ın yaşattığı başarıyı Türk insanına yaşatıyor. Chelsea galibiyetini bütün dünya izledi. Fenerbahçe artık tüm dünyada tanınan bir Türk takımı oldu. Bu galibiyet Türkiye'nin tanıtımı için çok güzel bir reklam oldu. Şimdi herkesinde rüyasını yarı final süslüyor. 8 Nisan'da yapılacak rövanş maçında yine bir zafer bekliyorum. Bu başarıyı Türkiye'ye yaşatanlara gönülden teşekkürler gönderiyoruz..

EROL DOYURAN

04.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri