Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Almayacaksanız, başımızın çaresine bakalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç-Türk İş Forumunda yaptığı konuşmada, AB’nin Türkiye’yi oyaladığını ileri sürerek, “İstemiyorlarsa ‘Biz Türkiye’yi istemiyoruz’ desinler. Bundan da memnun oluruz. Başımızın çaresine bakarız” dedi.


AKP'nin kapatılması bir çeşit darbe olur

nAvrupa Halk Partisinin Dış Politika Sorumlusu Elmar Brok, AKP'nin kapatılmasının bir "darbe" anlamına geleceğini söyledi. Brok, “Dâvâdan çıkacak sonu

Son gazi duâlarla uğurlandı

İstiklal Savaşının hayatta kalan son gazilerinden 110 yaşındaki Yakup Satar, Eskişehir’deki evinde vefatının ardından, dün öğle vakti Reşadiye Camiind


  Şahin: Türkiye’yi kimse geri götüremez

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de son 5-6 yıldır demokratikleşme, bireyselleştirme ve özgürleştirme açısından atılımlar yapıldığını belirterek, ‘’Türkiye’yi kimse geri götüremez’’ dedi.


  DTP, Nevruza Meclis Araştırması talep etti

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan olayların araştırılması için Meclis Araştırması açılması önergesi verdi.


  Üyelikte, kültürel sorunlara kilitlenmemeli

Alman Sendikalar Birliğinin davetlisi olarak Bremen şehrinde bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda din ve kültürel sorunlara kilitlenip kalınmaması gerektiğini söyledi.


  Ankara’da yaşamak ayrıcalık değil

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı tarafından yaptırılan, ‘’Ankara Ticari Kimliğini Arıyor’’ başlıklı araştırma, Başkentlilerin yüzde 70’inin şehrin ekonomik şartlardan memnun olmadığını ortaya çıkardı.


  Yeni üniversite Şırnak’ı sevindirdi

Aralarında Şırnak’ın da bulunduğu 9 ilde üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısının Bakanlar Kurulunda imzaya açılması, Şırnak’ta sevinçle karşılandı.


  Mutafyan, tarihî yarımadayı ziyaret etti

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihî savaş alanları ile anıt ve mezarları ziyaret etti.


  Son OKS ve SBS’ye başvurular başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na başvuran aday sayısı geçen yıla göre 90 bin artarak, yaklaşık 915 bin oldu.


  İstanbul’a yeni harita

"Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun” çerçevesinde ilçe sayısı 39’a çıkan İstanbul’un yeni haritası hazırlandı.


  “Her ile bir heliport” projesi

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün başlattığı ‘’Her ile Bir Heliport’’ projesi kapsamında, teknik ve diğer şartları sağlayan 8 heliport için yapım izni verildi.


  “Gençler Bediüzzaman’ı örnek almalı”

Ankara Genç Yaklaşım Dergisi Okuyucuları tarafından organize edilen “Bediüzzaman’ın Gençliği” isimli konferans, Atatürk Kültür Merkezinde geniş ve genç bir izleyici topluluğuyla gerçekleştirildi.


  Botox büyük risk oluşturuyor

ABD'de yapılan bir araştırmada, kırışıklıkların giderilmesinde uygulanan Botox tedavisinin, enjekte edildiği bölgeden beyne hareket edebileceği ortaya çıktı.


  Sigara tiryakiliği geni bulundu

Bilim adamlarından oluşan üç ayrı ekip tarafından yapılan araştırmalarda, sigara bağımlılığına sebep olan, sigarayı bırakmayı zorlaştıran ve sonuçta akciğer kanserine sebep olduğu düşünülen bir gen bulundu.


  Çöken bilgisayara uzaktan müdahale

“vPRO” teknolojisi modem sayesinde, bilgisayar arızaları ve teknik sorunlar uzaktan tek tuşla giderilebilecek.


  Yayınevi dâvâsında “reddi hakim”e red

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Malatya’daki yayınevinde biri Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen davada müdahil avukatların, ‘’reddi hakim’’ talebini reddetti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri