Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kriz fırsatçıları var

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, “siyasi gelişmeleri fırsat bilip, demire bir ayda yüzde 30 zam yapanların” Türkiye’ye en büyük kötülüğü yaptığını kaydetti.

Yalçıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, çimentodan, musluğa ve ev tekstiline kadar binden fazla ürüne etki yapan inşaat demiri fiyatlarında son aylarda anlaşılır olmaktan uzak bir artış olduğunu ifade etti. Uluslararası piyasalardaki maden talebi ve petrol fiyatlarının demir fiyatlarına etkisinin doğal olduğunu belirten Yalçıntaş, “Ancak Türkiye’nin son günlerde yaşadığı siyasi gelişmeleri fırsat bilip, demire bir ayda yüzde 30 zam yapanlar ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor” dedi. Demirde son 6 ayda ürünlere göre değişmekle birlikte yüzde 58 ila yüzde 65 arasında değişen fiyat artışları gerçekleştiğini kaydeden Yalçıntaş, fiyat artışlarından dolayı maliyetlerin arttığını ve inşaat sektöründe zor bir döneme girildiğini kaydetti. Yalçıntaş, “Sadece geçtiğimiz ocak ayında çeşitli ürünlerde yüzde 13’ü bulan, Mart ayında da yüzde 30’u aşan artışlarla, başlangıçta tahmin edilemeyen ek maliyetler, sektörü işin içinden çıkılamaz hale getirmiştir. İnşaat demiri fiyatlarındaki bu artışlar, sektörün önüne adeta demirden bir kalkan örmektedir” dedi.

Yalçıntaş: İnşaatlar yarım kalabilir

Murat Yalçıntaş, ekonomideki gelişmenin sürdürülmesinde inşaat sektörü ile demir ve demire bağlı malzeme fiyatlarının önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Lokomotif sektör olan inşaatta canlılık olmadan, ekonomimizde son zamanda yaşanılan büyümedeki yavaşlamanın üstesinden gelmek mümkün değildir. Makul olmayan bu fiyat artışları ile sektör temsilcilerinin özel veya resmi taahhütlerini yerine getirebilmeleri mümkün olmayacaktır. İnşaat sektörünün zarar görmesi halinde, sadece müteahhit firmaları değil, inşaat sanayicilerinden demir-çelik üreticileri de olumsuz etkilenecektir. Fiyat artışları dolayısıyla kamu binalarının yapımına devam eden firmaların inşaatları yarım bırakmaları bile söz konusu olabilir.”

/ İSTANBUL

05.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kriz fırsatçıları var

  Gerçekçi hedefler koymazsanız tartışılırsınız

  Her 10 genç emekliden 8’i çalışıyor

  Vergi kaçağıyla mücadelede sıkı takip dönemi başlıyor

  Vatandaşların bankalara olan borcu 100 milyar YTL

  Protestolu senetler arttı

  Bayraktar: Yağışlar yetersiz, kuraklık kapıda

  IMF ile 9 günde 3 gözden geçirme birden yapılacak


 Son Dakika Haberleri