Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Geçmiş, bir sokak ileride

YAKLAŞIK 4 bin yıllık geçmişe sahip olan Tokat’ın Zile ilçesindeki tarihî evler, yıllara meydan okuyor. Tarihi kaynaklara göre, Ninova melikesi Semiramis tarafından milattan önce 1600 yıllarında kurulduğu belirtilen, uzun geçmişi içerisinde Hitit, Frig, Pers, Pontus, Roma ve Bizans kültürlerinin tesiri altında kalan Zile’de, çeşitli devirlere ait olmak üzere Hititlere, Friglere, Selçuklulara, Perslere, Romalılara, İlhanlılara, Danişmentlilere, Ertanlılara ve Osmanlılara ait tarihî eserleri görmek mümkün.



‘Sevgi için yaratıldık, sevgi için diriltileceğiz’

SİNCAN Yeni Asya Okuyucularının organize ettiği “Bediüzzaman ve Sevgi” isimli konferans, Sincan kültür Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşti-rildi. Konferansta konuşan gazetemiz yazarı İslâm Yaşar, insanların sevgi için yaratıldığını ve yine sevgi için diriltileceklerini belirtti.



Rus çocuklarına Türk masalı

RUSYA’DA düzenlenecek ‘’Türk Kültürü Yılı’’ faaliyetleri kapsamında Anadolu Üniversitesi (AÜ) Öğretim Görevlisi Amine Aygistova’nın çalışmasını yaptığı Rusçaya çevrilen Türk masalları kitabı, Rus öğrencilere dağıtılacak.



Avrupalı ve Türk sinemacılar “köprü”de buluşacak

27. ULUSLARARASI İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Avrupa ve Türkiye’den sinemacıların büyük ilgi gösterdiği ‘’Köprüde Buluşmalar’’ çerçevesinde, 15-16 Nisanda Fransız Kültür Merkezi’nde 3 seminer yapılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri