Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DTP’ye savunma için ek süre verildi

ANAYASA Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılması talebiyle açılan davada, partiye esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için 1 aylık ek süre verdi. Alınan bilgiye göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki görüşünü Anayasa Mahkemesine sunmasının ardından, DTP’nin avukatları mahkemeden esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için ‘’makul bir ek süre’’ talep etti.


KAOS ORTAMINDA KİM YATIRIM YAPAR?

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Başkanı Hazim Sesli, Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelerin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti. Ses

Almanya’da Müslüman sayısı arttı

ALMANYA’DA Müslümanların sayısı arttığı bildirildi. Almanya İslam Arşivi Direktörü Salim Abdullah, “Tagesspiegel” gazetesine yaptığı açıklamada, Alman


  DP alternatif olma yolunda

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Demokrat Parti Türkiye’nin yeni alternatifi olma yolundadır; bunun için pozitif bakma ve gerçekçi bakma noktasındaki kararlılığına devam etmektedir” dedi.


  Arjantin cunta ile hesaplaşıyor

ARJANTİN'İN tarihe “kirli savaş” olarak geçen 1976-1983 askeri diktatörlük döneminde bir siyasi tutuklunun çocuğunun yasa dışı olarak evlat edinilmesiyle ilgili görülen davada, biri subay 3 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi.


  Yargı: Baz istasyonları şehir dışına taşınacak

BURSA’NIN İnegöl ilçesinde baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı olduğu için şehir dışına taşınması talebiyle mahkemeye başvuran çevre gönüllüsü ebe hemşire Azize Temiz, davayı kazandı.


  Erdoğan: Önceliğimiz demokrasi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim önceliğimiz demokrasi, bizim önceliğimiz ekonomi" dedi.


  Üskül: Savcıların hazırladığı iddianamelerin yarısı sonuçsuz kalır

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, Türkiye’de savcıların dava açıp, iddianame hazırladıklarını, mahkemelerinde karar verdiğini belirterek, ‘’Türkiye’de, savcılığın hazırladığı iddianamelerin aşağı yukarı yarısı sonuçsuz kalır, bunu da biliyoruz’’ dedi.


  Şahin: 2007’de 2 bin 767 sokak satıcısı tutuklandı

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, geçen yıl 66 ilde, sokak satıcı olduğu değerlendirilen 4 bin 842 kişiden 2 bin 767’sinin tutuklandığını bildirdi.


  AB, bir barış projesi

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği (MBBB) Başkan Vekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AB’nin bir barış projesi olduğunu ve Türkiye’nin bu projenin içinde mutlaka yer almak istediğini söyledi.


  AB kaynaklarını kullanma konusunda bilgi ihtiyacı var

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, ‘’Türkiye’nin AB kaynaklarını kullanma konusunda bilgiye ihtiyacı var’’ dedi.


  Eroğlu: Dağı, taşı her tarafı ağaçlandıralım

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 71 milyona seslenerek, “Ağacı sevelim, biz de ağaç sevgisi çok az, ağacı sevmemiz lazım. Bu sevgiyle de dağı, taşı her tarafı ağaçlandırmamız lazım” dedi.


  “301’i toplumun istediği şekilde düzenleyeceğiz”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, ‘’301. maddede gerekli düzenlemeleri halkımızın ve sivil toplum örgütlerinin arzuladığı ve istediği şekilde uyarlayıp Meclise sunacağız’’ dedi.


  Dünya ekonomisinde riskler arttı

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, altı ay önce dünya ekonomisinde tanımlanan aşağı yönlü risklerin çoğunun gerçekleştiğini söyledi.


  TASAM'dan "Barış Medeniyeti’’ toplantıları

TÜRK-ASYA Stratejik Araştırmalar Merkezince (TASAM) düzenlenen ‘’Düşünce Kuruluşları Türkiye Diyaloğu: Barış Medeniyeti’’ toplantıları, yarın İstanbul’da başlayacak.


  Laos Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

LAOS Demokratik Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Thongloune Sisoulith, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın davetlisi olarak yarın Ankara’ya resmi bir ziyarette bulunacak.


  Deniz astsubay vurularak öldürüldü

BÜYÜKÇEKMECE'DE bir astsubay, tabanca ile vurularak öldürülmüş olarak bulundu.


  Çin medyası Türkiye’de

ARALARINDA Çin’in önemli gazete ve dergilerinin editör ve yöneticilerinin yer aldığı 20 kişilik gazeteci grubu, Wall Street Institute’ün, Çin ve Türkiye’deki merkezleri işbirliğiyle gerçekleştirdiği organizasyonla İstanbul’a geliyor.


  Türkiye’de yapılmak istenen sun’i gündem

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de yapılmak istenenin suni gündem olduğunu söyledi.


  Bediüzzaman, Yalova’da anıldı

BEDİÜZZAMAN Said Nursî’nin vefatının 48. yıl dönümü münasebetiyle, Yeni Asya Vakfı Yalova Şubesi Hanımlar Grubu tarafından bir anma programı düzenlendi.


  ÖSS ve YDS’ye başvurular 7 Nisan’da sona erecek

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş için başvurular 7 Nisan Pazartesi günü sona erecek.


  Güneydoğuda okula devam eden öğrenci arttı

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye ve çeşitli kuruluşların yaptığı eğitim kampanyaları sonucu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, Türkiye genelinde çocukların ilköğretime hem başlama, hem de devam etme oranlarında artış sağlandı.


  Emekli ve Bağ-Kur’lulara muayenede kolaylık

EMEKLİLER ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri ile Bağ-Kur’luların muayene ve tedavide sağlık karnesi yerine T.C kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli sayılacak.


  Hastanelerdeki acil servise gelenlerin yüzde 60’ı acil değil

ACİL servislere başvuranların yaklaşık yüzde 60’ının acil olmayan, yüzde 30’unun orta acil, yüzde 10’unun ise gerçek müdahale edilmesi gereken acil hastalardan oluştuğu belirtildi.


  ‘Tutanak uygulaması polise müracaatı yarı yarıya azalttı’

TRAFİK kazalarında tarafların tutanak uygulamasının, polis çağırmaları yüzde 50 civarında azalttığı belirtildi.


  Vatan Caddesi trafiğe kapatılıyor

İETT Genel Müdürlüğü’nün Edirnekapı-Sultançiftliği Raylı Sistemi çalışmaları ve Topkapı’da Zeytinburnu Kabataş Cadde Tramvayı ile entegrasyonunun sağlanabilmesi için Vatan Caddesi geçişindeki raylı sistem viyadüğünün ön germeli kiriş montajının yapılacağı belirtildi.


  OKS’ye başvurular arttı

MİLLİ Eğitim Bakanlığınca bu yıl son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (OKS) başvuran aday sayısı geçen yıla göre 90 bin artarak, yaklaşık 915 bin oldu.


  Alkol, hafızaya zarar veriyor

12 yaşındaki çocukların bile alkolizm tedavisi gördüğü uyarıları yapıldığı bir zamanda, bilim adamları, alkol tüketen gençlerde 20’li yaşlarına gelmeden önemli bozulmalar görüldüğünü ortaya koydu.


  Hidrojenle çalışan ilk uçak başarıyla denendi

HavacIlIk devi Boeing tarafından geliştirilen küçük, pervaneli ve hidrojenle çalışan, atık olarak sadece ısı ile su üreten uçak, Madrid’in güneyindeki bir havaalanından yaptığı 3 uçuşu başarıyla tamamladı.


  “pizza.com”u 2.6 milyon dolara sattı

ABD’de bir adam 1994 yılından bu yana yılda 20 dolar (26 YTL) ödeyerek elinde tuttuğu ‘’pizza.com’’ alan adını 2.6 milyon dolara (3,38 milyon YTL) sattı. 43 yaşındaki Chris Clark, bir hafta süren açık arttırmanın ardından, isimsiz bir alıcının önerdiği fiyatı kabul etti.


  Kadın köpeği ısırdı!

ABD’de bir kadın köpeği ısırdı. Amy Rice adlı kadın, Labrador cinsi köpeğini bir “pit bull terrier”in saldırısından kurtarmak için, saldıran köpeği burnundan ısırdı.


  Mezarlar interaktif hale geldi

Japonya mezar ziyaretlerinin azalması üzerine teknolojisini konuşturarak mezarları interaktif hale getirdi.


  Türkiye “Bilim elçisi”ni seçecek

BrItIsh Council ve ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilecek FameLab Bilim Elçileri Yarışması ile bilim ve mühendislik gibi alanlarda kendini en iyi şekilde ifade edebilecek “Bilim Elçisi” aranıyor.


  160 ülke gaz salımının azaltılması için anlaştı

BM himayesinde Tayland’ın başşehri Bangkok’ta düzenlenen küresel ısınmayla dünya çapında mücadele konulu toplantıda, 160’tan fazla ülke, uçak ve gemi seyahatlerine bağlı olarak yayılan sera etkisi oluşturan gazların salımının azaltılmasının yollarını araştırma konusunda anlaştı.


  Mona Lisa artık hareket edebiliyor

Mona Lisa artık hareket edebiliyor, hatta size sırlarını bile verebiliyor. Güney Kore’de bir galeride dünyaca ünlü tabloların karakterleri, teknolojiyle canlandırıldı.


  ‘Bu yıl sıcaklık düşecek’

Büyük Okyanus’taki La Nina akıntısının soğutucu etkisi sebebiyle bu yıl küresel sıcaklıkların 2007’e kıyasla daha düşük olacağı belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri