Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Aygün: Kayıtlı mükellef hırsız gibi takip ediliyor

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonunun Amme Alacaklarının Tahsili Yasası çerçevesinde vergi borçlularının yapamayacağı işlemleri genişleten düzenlemelerini kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Aygün, ‘’Bir yanda kayıtdışılık almış başını gidiyor, diğer yanda kayıtlı mükellef hırsız gibi takip ediliyor’’ dedi. Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bazı işlemleri gerçekleştirmek için ‘’vergi borcu yoktur’’ belgesinin isteneceğini hatırlatan Aygün, bunlara ek olarak vergi borcu olanların çok geniş bir alanı içine alan ‘’yasaklar’’ listesinin muhatabı konumuna getirildiğini kaydederek, ‘’Vergi tahsilatı, kayıtlı mükellefler üzerinde sürek avına dönüştürülüyor’’ dedi. Aygün, özellikle vergi borcu olan mükelleflerin ev alıp satma işlemlerinin kısıtlanmasının yanı sıra, intikal vergisinin gelir vergisi kapsamına alınması sonucu, eş ve çocuklar üzerine alınan gayrimenkuller üzerinden yüzde 35 vergi alınması uygulamasının inşaat sektörünün temeline dinamit koyacağını ifade etti. Vergi tahsilatına faaliyet sağlamak için, amme alacaklarının kapsamını genişletmeden önce, bir vergi barışının devreye sokulmasının şart olduğunu dile getiren Aygün, Maliyenin tahakkuk etmiş ancak tahsil edilmemiş vergi, resim ve harç alacaklarının 16,7 milyar YTL’yi, bunlara ilişkin gecikme faizlerinin 5 milyar YTL’yi, henüz tahsil edilemeyen vergi cezalarının da 7,6 milyar YTL’yi bulduğunu hatırlattı. Aygün, ‘’Bu kambur esnafın üzerinden alınmadan getirilecek kısıtlamalar olsa olsa piyasayı kilitler’’ şeklinde konuştu.

KAYITDIŞILIKLA MÜCADELE NEREDE?

Hükümetin ne yapacağını şaşırmış bir şekilde akıl almaz vergi tahsil yöntemleri üretmek yerine kayıtdışılıkla, kaçakçılıkla mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Aygün, ‘’Bu ülke ekonomisinin yarısı kaçak. Kayıt altındaki mükelleflerin tamamı da Maliye Bakanlığının elinden kaçacak yer alıyor. Kayıtdışı olanlar elini kolunu sallayarak her türlü işlemi yapacak, kayıtlı mükelleften ‘borcu yoktur’ belgesi aranacak. Böyle şey olmaz’’ dedi.

/ ANKARA

08.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF, hükümetleri göreve çağırdı

  “Sosyal Güvenlik Sistemi kâr-zarar mantığı ile ele alınamaz”

  Greenspan: Resesyon ihtimali yüzde 50’yi aştı

  Bankaların likidite rasyosu yüzde 7’ye çıktı

  Aygün: Kayıtlı mükellef hırsız gibi takip ediliyor

  Pahalanan petrole 21.6 milyar dolar ek fatura

  8 yıl içinde 5,5 milyon konuta ihtiyaç olacak

  Adese, 30 mağaza açıp, bin kişiyi istihdam edecek

  Döviz, balık fiyatını arttırdı

  “Kredi borçları alarm veriyor”

  Güneydoğudan ihracat arttı

  Karaman rekora koşacak

  Üretim arttı, patates ucuzladı

  Armuttan ekonomiye 240 milyon dolar katkı


 Son Dakika Haberleri