Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF açık verdi, 403 ton altın satacak

IMF Yönetim Kurulu, kurumun gelir açığını kapatmak için altın stoklarının 403,3 tonunu satmaya karar verdi. Gelecek 4 yılda 400 milyon dolar bütçe açığı öngören IMF, ayrıca 380 kişiyi de işten çıkaracak.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tedbir almazsa, önümüzdeki yıllarda hesaplarında 400 milyon dolarlık bir açıkla karşılaşabilir. Yeni plan IMF’nin harcamalarını 100 milyon dolar kısmasını öngörüyor. Açığın geri kalan kısmı ise IMF’nin altın rezervinin yüzde 12’sini satmasıyla kapatılacak. Altın satışından 11 milyar dolar toplanması bekleniyor. IMF yetkililerine göre, kârın yatırıma yönlendirilmesiyle yılda 300 milyon dolarlık bir gelir elde edilecek. Bu tekliflerin bazı bölümleri, birçok üye ülkede yasal mevzuatta değişiklik yapılmasını gerektiriyor.

Altın satışlarının Amerikan Kongresi’nde onaylanması gerekiyor. Uluslararası Para Fonu’nun gelirleri son yıllarda düştü. IMF’den borç alan kalkınmakta olan ülkelerin sayısı azaldı. Bu da faiz gelirlerinin azalması anlamına geliyor. Gelişmekte olan ülkeler arasında en büyük malî kriz altı yıl önce Arjantin’de yaşandı. Yaklaşık 10 yıl önce kriz yaşayan Asya ülkeleri de büyük döviz rezervleri oluşturdular. Bunun sebebi, IMF’den borç alma riskini azaltmaktı. IMF şimdi stratejisini gözden geçiriyor. Üye ülkelerin muhtemel sorunlara karşı izlenmesi ana öncelik. Ancak kurumun hâlâ önemli miktarda kaynağa ihtiyacı var.

/ LONDRA

09.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnşaat sektörü zorda

  IMF açık verdi, 403 ton altın satacak

  Vergiye tek çatı

  Kamu-Sen’e göre tek kişinin açlık sınırı 953 YTL

  Sanayi üretimi yüzde 7.5 arttı

  Memura ek zam gündemde

  İstikbal’den dev buluş

  Selva Gıda, genç aşçıların yanında

  Doğuda yara büyüyor

  Amme alacaklarına yeni düzenleme


 Son Dakika Haberleri