Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteli gençleri işsizlik endişesi sardı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Rifat Şahin, üniversiteli gençler arasında işsizlik sebebiyle endişe düzeyinin, sanılanın da ötesinde olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Şahin, yaptığı açıklamada, işsizlik ile ruh sağlığı arasında yakın bir ilişki olduğunu vurguladı. Uzun vadede çalışmanın ve üretmenin kişiyi ruhsal yönden desteklediğini belirten Prof. Dr. Şahin, işsiz kalan ve çabalarına rağmen iş bulamayan insanların ise psikolojik sorunlar yaşamalarının mümkün olduğunu söyledi. Türkiye’de işsizliğin ciddî bir sorun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, bunun ekonomik boyutlarının yanı sıra psikolojik boyutlarının da olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Şahin, ‘’Üniversite öğrencilerinde, mezun olduklarında iş bulamayacakları endişesi taşıdıkları için kaygı düzeyi çok yüksek. Bu kaygı düzeyi, gençleri ruhsal yönden yıpratıyor’’ diye konuştu.

Geçmişte iş garantisi olan bölümlere yığılma olduğunu ve bu yığılmaların bölüm puanlarını artırdığını belirten Prof. Dr. Şahin, şöyle devam etti: ‘’Bugün öğretmen adayı yetiştiren okulların puanları neredeyse bazı mühendislik fakültelerini geçti. Ancak günümüz Türkiye’sinde eğitim fakültelerinden mezun olanlar da işsiz kalıyor. Artık mezun olmak yeterli değil. Gençler mezun olduktan sonra da tekrar tekrar sınava tabi tutuluyorlar. Kendi bölümleri için işe yerleştirilecek 50 kişi için binlerce mezun başvuruyor. Bunlar, üniversiteli gençlerimizin umutsuzluğa kapılmasına yol açıyor. Üniversiteli gençler arasında işsizlik sebebiyle kaygı düzeyi, sanılanın da ötesinde. Çözüm ise ilaçlar değil, istihdam.’’ Prof. Dr. Şahin, psikolojik açıdan sağlıklı bir toplumun üreten toplum olduğunu ifade ederek, istihdam politikalarının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

/ SAMSUN

09.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mazlum-Der’den ‘Sarıkız’a suç duyurusu

  Gözaltı sayısı 45’e çıktı

  Bahçeli: Rektörler tedbir alsın

  Çelik: Olayda yönlendirmeler var

  Mercan: İsrail'in kaygısını anlamalıyız

  Din de, laiklik de siyasallaştırılmamalı

  Türkiye, demokrasiden geri döndürülemez

  Babacan: Önümüzde büyük bir reform gündemi var

  CHP yine mahkemede

  PKK’dan kaçan 3 terörist teslim oldu

  Üniversiteli gençleri işsizlik endişesi sardı

  Otobüs emanetinde ‘cephanelik’ bulundu

  Askerlik hizmet sürelerinde değişiklik yok

  ÖSS’ye 1 milyon 600 bin başvuru yapıldı

  Model AP’de Türkiye’yi MEF temsil edecek

  Hac kesin kayıtları başladı

  “Laboratuvarda Allah’ı hissettim”

  ‘Polis Amca’ anaokulunda

  Bilgi çağından duygu çağına geçiyoruz

  Telekom’dan ortak ADSL uyarısı


 Son Dakika Haberleri