Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye, demokrasiden geri döndürülemez

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Şunu herkes bilsin ki sular yokuş yukarıya akmaz, Türkiye, demokrasi mecrasından geri döndürülemez’’ dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, siyasette önemli olanın, demokratik duruşun, sağ-sol yapmadan ortaya konulması olduğunu belirtti. Bugünlerin geçeceğine işaret eden Erdoğan, “Türk demokrasisi, kurum ve kurallarıyla, inanıyoruz ki mevcut sorunlarını aşabilecek tecrübe ve olgunluğa sahiptir. Bugünlerden geriye sorunlar değil, onların nasıl çözümlendiği, siyasi aktörlerin bu süreçte ortaya nasıl bir duruş koydukları kalacaktır” dedi. İçinde bulundukları sürecin ülkeye hizmet aşklarından ve demokrasi mücadelesinden hiçbir şey ekstiltmediğini anlatan Erdoğan, “Halkımızın aklına, vicdanına, hissiyatına tercüman olmaya devam edeceğiz. Milletimize güveneceğiz ve milletimizin hukukunu sonuna kadar savunacağız” diye konuştu. Bugüne kadar millete bedel ödetecek hiçbir uygulamaları olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Bundan sonra da olmayacaktır. Şunu herkes bilsin ki sular yokuş yukarıya akmaz, Türkiye, demokrasi mecrasından geri döndürülemez. Dolayısıyla biz yine, demokrasiyi, hukuk devletini, millî menfaatlerimizi, 70 milyon insanımızın mutluluğunu, 81 vilayetin yollarını, 40 bin köyümüzün yolunu, suyunu, enerjisini, sularını, şehirlerimizin mamur hale gelmesini, üretimi, istihdamı, rekabeti düşünmeye, halkımızın sağlığına varıncaya kadar meseleleri için çare ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Ankara’da felâket senaryoları yazmayı, boş vehimler üretmeyi, düz giden işleri sekteye uğratmayı kendine iş edinmiş olanlar var.”

MUHALEFET TURU YOK

Erdoğan, partisinin grup toplantısı için TBMM’ye gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Anayasa değişikliği için muhalefet turu ne zaman başlayacak? Tura siz mi çıkacaksınız?” sorusunu cevaplarken Başbakan Erdoğan, “Arkadaşlar böyle bir şey yok. Kısmen bazı çalışmaları arkadaşlarımız yapacaklar” diye konuştu.

/ ANKARA

09.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mazlum-Der’den ‘Sarıkız’a suç duyurusu

  Gözaltı sayısı 45’e çıktı

  Bahçeli: Rektörler tedbir alsın

  Çelik: Olayda yönlendirmeler var

  Mercan: İsrail'in kaygısını anlamalıyız

  Din de, laiklik de siyasallaştırılmamalı

  Türkiye, demokrasiden geri döndürülemez

  Babacan: Önümüzde büyük bir reform gündemi var

  CHP yine mahkemede

  PKK’dan kaçan 3 terörist teslim oldu

  Üniversiteli gençleri işsizlik endişesi sardı

  Otobüs emanetinde ‘cephanelik’ bulundu

  Askerlik hizmet sürelerinde değişiklik yok

  ÖSS’ye 1 milyon 600 bin başvuru yapıldı

  Model AP’de Türkiye’yi MEF temsil edecek

  Hac kesin kayıtları başladı

  “Laboratuvarda Allah’ı hissettim”

  ‘Polis Amca’ anaokulunda

  Bilgi çağından duygu çağına geçiyoruz

  Telekom’dan ortak ADSL uyarısı


 Son Dakika Haberleri