Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tutanağınız da kazaya uğramasın

Sürücülerin maddi hasarlı trafik kazalarında araç sigortası hasarsızlık oranında hak kaybına uğramamaları için araçlarının pozisyonuna göre sinyal ve stop lambasının yanıp yanmadığı, karşı taraftaki sürücünün uyarmak amacıyla korna çalıp çalmadığı ve şahit ifadeleri gibi detaylara dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.


Toplumun laik olması gerekmiyor

Türkiye ziyareti öncesi Kanal D'de Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevaplandıran Barroso, “Esas olan özgürlüktür; dinî özgürlük, tüm dinlerin özgürlüğ

301 dâvâları Meclisi bekliyor

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, “Gerçek Bizi Özgür Kılacak” kitabını Türkçe yayımladığı için “Devleti ve Cumhuriyeti tahkir ve tezyif” ve “Atatürk’


  AKP, 301. maddede ‘minare doğrultuyor’

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili değişikliğe yönelik eleştirileri cevaplarken, ‘’Teklifle, biz, tabiri caizse, belki minareyi düzelttik’’ dedi.


  Türkiye'nin cazibesi devam ediyor

Kamu maliyesi hedeflerinin tutturulması, yapısal reform programının kararlılıkla uygulanması ve Avrupa Birliği sürecindeki adımlara ivme kazandırılmasının temel önceliği oluşturmaya devam edeceği bildirildi.


  Provokatörler kampüse sızmış

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulunca Üniversite’deki olaylarla ilgili yapılan açıklamada, “Bu senaryoda baş rolde olanların, Pazar günkü açık öğretim sınavları nedeniyle dışarıdan girişlerin yoğunlaşmasını fırsat bilen kimi odakların kampüse sızdırdığı eli silahlı, bıçaklı provokatörler olduğu ortadadır’’ denildi.


  Anayasa Mahkemesi: Bireysel savunma olmaz

DTP ve AK Partiye açılan kapatma davalarının ardından, iddianamelerde ismi geçenlerin, bireysel savunma yapıp yapamayacağı tartışılırken Anayasa Mahkemesi, DTP’li İbrahim Binici’nin bu yöndeki talebini reddetti.


  CHP yine Anayasa Mahkemesi’nde

CHP, 5747 sayılı Büyükşehir Belediye Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.


  Global çalkantı krizi tetikledi

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, global çalkantıyla Türkiye’nin iç siyasi meseleleri birleştiği zaman, bunun ekonomi üzerinde belli ölçülerde olumsuz etkileri olabileceğini kaydetti.


  Bardakoğlu: Cemevi camiye alternatif olamaz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, cemevinin, caminin alternatifi gibi sunulmasının, Aleviliği müstakil bir din haline getireceği ve ezici çoğunluğu camiyi ibadethane olarak kabul eden Alevileri Müslümanlıktan koparacağı için yanlış olduğunu belirtti.


  PKK eylem hazırlığında

Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgütün sözde Mardin sorumlusu A.A, terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki bir silah tüccarından 1 ton patlayıcı madde satın aldığını anlattı.


  Son gazi, İspanya basınında

Son İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar’ın geçen hafta 110 yaşında ölümü, İspanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi El Pais’e haber oldu.


  Çin malı telefonlarda radyasyon riski

Türkiye'ye kaçak yöntemlerle getirilen, bazıları TV özellikli Çin üretimi cep telefonlarının, yaydığı radyasyon miktarı ve üretim malzemesi test edilmediği için sağlık açısından risk oluşturduğu, garanti koşullarına sahip bulunmamasının ise tüketiciyi mağdur edebileceği bildirildi.


  Türk Kalp Vakfı, 20. Kalp Haftası’nı kutluyor

Türk Kalp Vakfı, Ülker Kalbim Benecol’ün sponsorluğunda 20. Kalp Haftası’nı düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 33’üncü yaşını kutlayan Türk Kalp Vakfı, 20. Kalp Haftası’nın açılışını 14 Nisan Pazartesi, Taksim’de düzenleyeceği törenle yapacak.


  “Diyet kolalarda sıfır şeker yalan’’

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, son günlerde artan ‘sıfır şekerli kola’ reklamlarına tepki gösterdi.


  Erzurum’a bahar karı

Gece sıcaklıklarının sıfır dereceye düştüğü Erzurum’da kar yağdı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balkanlardan gelen soğuk hava akımının bölge genelinde etkili olduğu belirtildi.


  Dünya ısındıkça hastalık çoğalıyor

Küresel ısınmaya bağlı olarak hava sıcaklığının yükselmesi, atmosferdeki ozon miktarının artması ve bunlara bağlı olarak iklim değişikliklerinin görülmesinin insan sağlığını doğrudan olumsuz etkileyeceği belirtildi.


  Güneş ve insan gücüyle dünya turu

Tasarladıkları güneş, rüzgar ve insan enerjisiyle çalışan pedallı arabayla Hindistan’a ulaşmak üzere Fransa’dan yola çıkan iki genç Bilecik’e geldi.


  İstanbul’da kartal zamanı

İstanbul'da yaşayan pek çok kimsenin farkında olmadığı ama binlerce yıldır devam eden bir doğa olayı baharla birlikte yine başlamak üzere. Afrika’dan gelen kartallar kuzeye yolculukları sırasında İstanbul’dan geçecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri