Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Başörtüsüne Kopenhag kriteri

Danimarka Parlamento Üst Kurulu, “Bir milletvekili, seçimde hangi giysilerle seçmenden oy aldıysa o giysilerle kendisini seçen kişileri temsil edebilir” kararına vardı. Kurul bu kararını, Danimarka Mahkemeleri Üst Kurulunun, mahkemelerde hakim, savcı, avukat ve jüri üyelerinin başörtülü olabileceğine dair verdiği karara dayandırdı.


Hollanda’da başörtülünün zaferi

Başörtülü Türk kökenli Serap Kabakçı, Hollanda genelinde bu yıl 16.’sı düzenlenen Almanca edebiyat yarışmasında 35 okul arasından 175 öğrenciyi geride

Beşinci yılında işgalin iflâsı

Iraklı yetkililer, Bağdat’ın Amerikan güçlerince ele geçirilmesinin beşinci yıldönümü olan dün, gece yarısına kadar, tüm araçların ve motosikletlerin


  El Fayed pes etti

Londra'daki Horrods mağazasının sahibi Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed, oğlu Dodi El Fayed ile Prenses Diana’nın suikasta kurban gittiğini kanıtlamak için 10 yıl önce başlattığı çabalara son verdiğini açıkladı.


  Bir İsrail askeri öldürüldü

Gazze Şeridi’nin güneyinde silahlı Filistinlilerle çatışmaya giren bir İsrail askerinin öldüğü bildirildi.


  Irak’tan asker çekme başkan adaylarını böldü

ABD'nin Irak’taki çokuluslu gücünün komutanı Orgeneral David Petraeus, Temmuz ayında Irak’tan asker çekme sürecine ara verilmesini istedi.


  Refik Hariri savcısından ek süre talebi

Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastini soruşturan Uluslararası Bağımsız Araştırma Komisyonu’nun başkanı Savcı Daniel Bellemare, BM Güvenlik Konseyi’nden daha fazla zaman istedi.


  Mısır’dan Gazze’ye sıkı abluka

Hamas'ın İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı kaldırmaması halinde Gazze Şeridi ile İsrail ve Mısır arasındaki geçiş noktalarına baskın düzenleme tehdidinde bulunmasının ardından Mısır, buna izin verilmeyeceğini açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri