Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İngiliz basını: Chelsea'yi kaleci yarı finale taşıdı

BASIN, CHELSEA'NİN FENERBAHÇE'Yİ 2-0 YENDİĞİ MAÇA GENİŞ YER AYIRDI. BASIN, SAKATLANAN CUDİCİNİ'NİN YERİNE KALEYE GEÇEN HİLARİO'NUN İKİ ŞAHANE KURTARIŞLA CHELSEA'Yİ YARI FİNALE TAŞIDIĞINI VE MAÇIN KAHRAMANI HALİNE GELDİĞİNİ YAZDI.

İngiliz basını, Fenerbahçe takımının İngiltere'nin Chelsea takımıyla oynadığı ve Chelsea'nin 2-0 galibiyetiyle sona eren Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı sonunucuna geniş yer ayırdı. The Daily Telegraph gazetesi, Chelsea takımının son 5 sezonda dördüncü kez yarı finale ulaştığına dikkat çekerken, ''Chelsea Türk lokumunun tadını çıkardı'' başlığını kullandı. Yorumda, bu durumun çok da etkileyici olmayan 2 gol sayesinde gerçekleştiği kaydedilirken, ''2002 finalinde Real Madrid'e karşı Bayer Leverkusen'de kaybeden Michael Ballack, erken ve aslında sonucu haber veren golü attı. Kapanış sahnesinde ise Fenerbahçe durumu eşitlemeye çalışırken Frank Lampard ikinci golü ekledi'' denildi.

MAÇIN KAHRAMANI HİLARİO

Maçın kahramanının ise beklenmeyen bir isim olduğu ifade edilen Telegraph gazetesi yorumunda, Chelsea kalecisi Cech'in sakat olduğu hatırlatıldı. Yazıda, yedek kaleci Carlo Cudicini'nin de oyunu erken terk ettiğine dikkat çekilirken, böylece oyuna giren Hilario'nun, iki şahane kurtarışla Chelsea'yi yarı finale taşıdığı ve maçın kahramanı haline geldiği ifade edildi. Chelsea'nin maçta erken hakimiyet kurmanın avantajını yaşadığını da belirten Telegraph yazarı, Chelsea'nin ikinci yarıya galip başlamasına rağmen bu durumu avantaja ve ''gollere'' çevirmekte yetersiz kaldığını bildirdi. The Guardian gazetesinde yer alan maç yorumunda da Lampard'ın son şovunun Chelsea'nin turu güvenli şekilde geçmesini garanti ettiğine dikkat çekildi. Chelsea taraftarının maç boyunca takımın hücuma dayalı atak futbol oynaması yolunda tezahürat yaptığı, ancak teknik direktör Avram Grant'ın ise Ballack'ın sunduğu erken avantaja tutunmaktan yana bir tutum sergilediği belirtilen yorumda, Chelsea'nin Fnerbahçe atakları karşısında adeta Şampiyonlar Ligi hayali üzerinde zar attığı, yani bir nevi kumar oynadığı kaydedildi.

F.BAHÇE'DEN ZAYIF DİRENİŞ

Daily Mail gazetesi ise Ballack'ı öven bir başlığa yer verdiği haberinde Chelsea'nin, Stamford Bridge'de ''A sınıfı futbolunu oynamadığını, buna gerek de kalmadığını'' yazdı. Gazete Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu'ndaki kahramanca performansına hiç benzemeyen zayıf bir direniş gösterdiğini öne sürdü. The Sun gazetesinin yorumunda ise Zico'nun takımının maça en az İstanbul'daki kadar gergin çıktığı öne sürüldü ve ''tehlikeli bölgelerde son derece basit paslaşmalar yaptılar ve Chelsea'nin hiç uğraşmadan dünyanın en iyisi gibi görünmesine yol açtılar'' denildi.

10.04.2008


 

Almanlar Ballack'ı göklere çıkardı

Alman basını, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin rövanş maçında Alman milli takımı futbolcusu Michael Ballack'ın Chelsea'yı yarı finale taşıdığı görüşünde birleşti.

Alman Bild gazetesi, ''Ballack, Chelsea'yi kafa golüyle yarı finale taşıdı'' başlığıyla maçı yorumlarken, ''Milli takımımızın kaptanı Michael Ballack kafa golüyle Chelsea'ye tur atlattırdı'' ifadesini kullandı. ''Berliner Kurier'' gazetesi, Chelsea-Fenerbahçe maçının kahramanının Ballack olduğunu, karşılaşmada en iyi oyunlarından birini sergilediğini belirtti. ''B.Z'' gazetesi de ''Ballack'ın kafasıyla yarı finale'' başlığıyla verdiği haberde, Ballack'ın, attığı erken gol ile Chelsea'yi galibiyet yoluna koyduğu ifade edildi. Karşılaşmaya ''İngilizlerin Türkleri yiyecek gibi başladıkları'' belirtilen haberde, Ballack'ın attığı golden sonra da Chelsea'nın baskıyı sürdürdüğü kaydedildi. 'www.sport1.de'' adlı İnternet sitesi de İngiliz ''Daily Mail'' gazetesinin ''Ballack artık Chelsea'nin başı'' başlığını kullandığına işaret ederken, Kicker adlı Alman spor dergisi de Ballack'ın Chelsea'yi çok sevindirdiğini yazdı.

10.04.2008


 

Alex: Çok güçlü savunma blokları var

FENERBAHÇE KAPTANI ALEX, YILDIZLARDAN KURULU BİR TAKIMA ELENDİKLERİNİ BELİRTEREK, "BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ LİGDE ŞAMPİYON OLUP, GELECEK YIL ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OYNAMAK OLACAK" DEDİ.

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Chelsea maçı sonrasında açıklamalarda bulundu. Alex, maçla ilgili şunları söyledi: "Chelsea tecrübeli oyunculardan oluşan bir ekip ve dünyaca ünlü yıldızlardan kurulu. Maçın hemen başında gol yedik. Sonra fırsatlar yakalamaya çalıştık ancak çok güçlü bir bloğu geçemedik. 2. yarıda yediğimiz golle kupadan elendik. Artık konuşacak başka bir şey de yok. Bundan sonra öncelikli hedefimiz şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. Daha sonraki hedefimiz geldiğimiz yerden daha da yukarılara çıkabilmek. Şimdi Ankaraspor maçına konsantre olmalıyız"

DEİVİD: GOLÜ BULAMADIK

Fenerbahçeli futbolcu Deivid ise, ''Karşılaşma boyunca birçok pozisyon bulduk ama golü bulamadık. İsterdik ki turu geçelim ama olmadı. Bundan sonra yolumuza ligde devam edeceğiz. Hedefimiz şampiyonluk. Bunu başarıp taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz'' diye konuştu.

DROGBA: HEDEFİMİZ FİNAL

Chelseali Drogba ise turu geçtikleri için mutlu olduğunu belirterek, ''Turu geçmek için kazanmamız gerektiğini biliyorduk. İyi bir savunma yapıp girdiğimiz pozisyonları da gole çevirerek sahadan galip ayrıldık. Yarı finalde ise Liverpool ile karşılaşacağız. Hedefimiz final oynamak'' dedi.

10.04.2008


 

Zico: Seneye daha iyi olacağız

Fenerbahçe Teknik Drektörü Arthur Zico, Chelsea maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Elbette ki sonuna kadar gitmek isterdik ama gelebildiğimiz nokta burası oldu'' dedi.

Zico, ''BHedeflerimizin sonuna kadar gitmek için çalıştık. Buraya kadar hırs, azim ve mücadele ile geldik. Basit goller yediğimizden bahsedebiliriz. Chelsea'nin hava toplarında tehlikeli olacağını biliyorduk. Bir futbolcu sizden daha iyi yükselerek kafayı vursa, bir şey diyemezsiniz ama daha önceden etkili olacaklarını bildiğiniz bir durumda Ballack gibi bir oyuncuyu boş bırakırsanız, golü yersiniz. Hakem, kararlarında takdir haklarını Chelsea'den yana kullandı diyebiliriz. Ballack'a çalmadığı fauller, Alex'e çaldığı fauller... İkinci gol öncesinde Uğur'a yapılan faul... Fakat mağlubiyetimizin sebebi hakem değil tabii ki. Yabancı sınırlandırılması kalksaydı daha iyi olurdu. Appiah gibi bir oyuncumuzdan yoksun mücadele ediyoruz" dedi.

10.04.2008


 

İspanyol basını: F.Bahçe iyi oynadı

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde, deplasmanda Chelsea'ye 2-0 yenilerek elenen Fenerbahçe için İspanyol bsınında yapılan yorumlarda, ''Fenerbahçe, ilk maçta Deivid'in kendi kalesine attığı gol yüzünden elendi'' denildi.

AS gazetesi, Fenerbahçe için en kahredici durumun Deivid'in kendi kalesine attığı gol olduğunu öne sürerken, ''Eğer Deivid'in o hatası olmasaydı, salı akşamı uzatmaya gidilecekti'' ifadesini kullandı. Marca gazetesi de, ''Chelsea iyi bir Fenerbahçe'ye karşı kazandı'' başlığını atarken, ABC gazetesi, ''Fenerbahçe, Ballack'ın golüne çok geç tepki vermeye başladı'' diye yazdı. El Pais gazatesi ise, ''Chelsea, Fenerbahçe'yi maçın başında ve sonunda yıktı'' başlığını attı.

10.04.2008


 

F.Bahçe her zaman 8 takım arasına girer

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ''Fenerbahçe, 2-0'lık bir skorla çeyrek finalde Şampiyonlar Ligi'nden elense de bundan sonra Avrupa'da her zaman 8 takım arasına girebileceğini gösterdi'' dedi.

Bakan Başesgioğlu, sonucun oynanan oyunun karşılığı olmadığını belirterek, ''Fenerbahçe, Chelsea karşısında zaman zaman başa baş, zaman zaman da üstün oyun sergiledi. 2-0'lık skor, bu bakımdan oynanan oyunun karşılığı değildi. Ancak erken yenen bir gol, Fenerbahçe'nin elenmesinde etkili oldu. Herşeye rağmen Fenerbahçe, 2-0'lık bir skorla çeyrek finalde Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elense de bundan sonra Avrupa'da her zaman 8 takım arasına girebileceğini gösterdi'' diye konuştu.

10.04.2008


 

Mehmet Okur'un 22 sayısı Jazz'a yetti

Utah Jazz, deplasmanda New Orleans Hornets'i 77-66 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika forma giyen Okur, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2, 13 kez denediği 2 sayılık atışların da 7 tanesini sayıya çevirdi ve karşılaşmayı 22 sayı, 13'ü savunma olmak üzere 17 ribaunt ve 1 asistle tamamlayarak, galibiyetin mimarı oldu. Jazz'da Andrei Kirilenko, Carlos Boozer ve Paul Millsap de 10'ar sayıyla takımlarına katkı sağladılar.

10.04.2008


 

Engelli yüzücü okulunu il birincisi yaptı

Kahramanmaraş'ta tek bacaklı yüzücü, havuzdan üç altın madalya çıkararak okulunu il birincisi yaptı.

Kahramanmaraş 19 Mayıs Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Kurtuluş Kök, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği gençler yüzme il birinciliğinde arkadaşlarıyla birlikte okulunun başarısı için yarıştı. Kurtuluş Kök, 5 lisenin yüzme takımlarının katıldığı yarışmada tek bacağı ile yüzerek 3 altın madalya kazandı, okulunun il birincisi olmasında büyük pay sahibi oldu. Kurtuluş Levent bir bacağını 5 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında kaybetmişti.

10.04.2008


 

Buraya kadar

Fenerbahçe, Chelsea önünde yarı finali getirecek kadar mücadele etseydi bugün bütün dünya temsilcimizin elde ettiği yeni zaferinden söz edecekti. Ama olmadı. Maç boyunca sadece birkaç kez rakibi paniğe uğratan gol pozisyonları bulabildik. Bunun dışında topu orta sahada gezdirip, rakibin üzerimize gelmesini bekledik ama Grant'ın öğrencileri bu tuzağa düşmedi. Fenerbahçeli futbolcular aldıkları her topu aşırı panik ve heyecan yüzünden olumlu kullanamadı. Saha zemininin ağır oluşu fizik-kondisyonlarının düşmesine sebep oldu. Deivid ve Kazım kanatlardan süratle ceza sahası çizgine bir türlü giremedi. Özellikle Deivid'in yürüyerek oynaması Chelsea'nin savunma oyuncularına adeta bir ikramdı. Hücum organizasyonlarında ise yük sürekli iki kişinin markajında olan Semih'in omuzlarına bindirildi. Alex, Maldonado ve Aruelio orta sahada çakılı kaldı. Böyle olunca Fenerbahçe'nin atakları rakibi çaresiz bırakacak tehlikelerden uzaktı..

Bu tip maçlarda ilk 15 dakika çok önemli. Futbolcu bu dakikaya kadar hem sahayı, hem rakibi tanımaya çalışır. Maça bu düşüncelerle çıkan Fenerbahçeli futbolcular daha 4. dakikada gelen şok golle sarsıldılar. Halbuki yaptıkları taktik idmanlarda bu tip kenar toplarına çok çalışmışlardı. Golde adam paylaşımındaki anlaşmazlık pahalıya patladı. Ayrıca, Ballack'ın Aureilo'nun arkasından koşarak önüne geçip, kafa ile topu ağlara göndermesi de usta işiydi. Bu gol tipik bir Chelsea golüydü. Bu golde kaleci Volkan'ın en azından bir refleksi olması gerekirdi. Topa buz adam gibi bakıp, seyretti..

Fenerbahçe, Chelsea önünde istediğimiz gibi mücadele etmedi ama rakibi önünde de ezilmedi. En azından kapalı bir savunma anlayışı içinde oynamadı. Cılız da olsa Gökhan ve Vederson'la sürekli hücuma kalktı. Özellikle maçın 70. ve 85. dakikalarında Gökhan ve Kazım'ın şutları kaleci tarafından başarılı bir şekilde etkisiz hale getirildi. Ancak, Gökhan'ın şutundan topu tokatlayarak kurtaran kalecinin yanında hiçbir Fenerbahçeli futbolcunun olmaması hücum organizasyonlarına eksik adamla çıktığımızı göstermesi açısından acı bir örnek oldu. Gol istiyorsan, çok adamla rakibin üzerine gitmelisin..

Şimdi spor medyamız Zico'nun kadroda hatalı isimlerle maça başladığını ileri sürmeye başladılar. Onlara göre maça Semih'le değil, Kezman'la başlaması gerekirmiş. Daha 4 gün önce Kayseri maçında Kezman ilk 11'de sahaya çıktı diye Zico'yu eleştirmemiş miydi? Zico'nun elinde fazla bir alternatif yok. Kezman-Semih ikilisinden başka kimi forvette oynatacak? Biz kendi sahasında oynadığı maçlarda her ikisiyle maça başlaması gerektiğini yazdık. Evinde çift forvetle rakibe her zaman korku salarsın. Semih, Chelsea karşısında elinden geleni yaptı. Tek başına her top aldığında iki kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı. Fenerbahçe çok adamla hücuma kalkabilseydi Semih de fırsatçılığını gösteribilirdi..

Maalesef Türk futbolcusu Avrupa'da korkarak oynuyor. Üzerimizdeki o psikolojik baskıyı bir türlü atamadık. Kendimize güvenerek mücadele etsek, daha başarılı sonuçlar alabiliriz. Tabi, bir gerçek var. Chelsea İngilizlerin en popüler ve yıldızları bol olan takımı. Bazı yorumcular Chelsea'nın çok kötü olduğunu ileri sürüyor. Buna katılmıyorum. Chelsea 1-0'lık sonucun kendisine yarı finali getirdiği için temkinli oynadı ve riske girmedi. Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'da hedefine ulaştı. Çeyrek final hayaldi, onu gerçekleştirdi. Kadıköy'de hiç bir Avrupa takımı önünde yenilmedi. Bilakis, Fenerbahçe'yi kolay rakip görenler boynu bükük ülkelerine gittiler. Fenerbahçe tarihinin en parlak dönemini bu sezon yaşadı. Sokaktaki adam bile dertlerini unutup, Fenerbahçe'nin zaferleriyle sevindi. Zico ve öğrencilerini hem tebrik ediyoruz, hem de teşekkür ediyoruz..

EROL DOYURAN

10.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri