Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yahudi düşmanı parti, Yahudi dostu oldu

İngiltere'deki ırkçı Milli İngiltere Partisi (BNP), geçmişindeki Yahudi düşmanlığını geri plana iterek Yahudi oylarının peşine düştü. İslam karşıtlığı ile Yahudilerden oy almaya çalışan partinin amacı Londra meclisinde sandalyeye sahip olmak.

İngiliz The Guardian gazetesi, ırkçı partinin, “Yahudiler ile Müslümanlar arasındaki tarihi husumet kullanarak” Yahudilerden oy almaya çalıştığını yazdı. Gazete, partinin tek Yahudi üyesi Pat Richardson’in, “Milli İngiltere Partisi dışında hiçbir parti, İngiltere’nin İslamlaşmasına ses çıkarmadığı için bu partiyi seçtim.” dedi. BNP’nin “Özgürlük” adlı gazetesinin editörü Martin Wingfield, internet sitesinde, “Yahudi toplumun üstdüzey temsilcileri ile BNP arasındaki diyalog artıyor. Artık pekçok Yahudi, BNP için kampanya yapıyor.” şeklinde yazdı. Ancak gazete, BNP’nin bu adımına tepkiler geldiğini yazdı.

Gazete, Yahudi organizasyonlarının “BNP hala ırkçı ve Yahudi düşmanı” dediklerini kaydetti. İngiltere Yahudileri Vekiller Kurulu, Londra Yahudi Forumu ve Toplum Güvenlik Vakfı diğer etnik grupları da yanına alarak BNP karşıtı kampanya başlattı. İngiltere Yahudileri Vekiller Kurulu Başkanı Henry Grunwald, kampanyanın amacının BNP’nin “Yahudi karşıtı” duruşunu hatırlatmak olduğunu söyledi. Aşırı sağdan hala endişe duyduklarını belirten Grunwald, “Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar onların Yahudi karşıtı olduğunu biliyoruz.” diyerek duruşunu gösterdi. BNP lideri Nick Griffin, 1996’daki The Rune adlı dergisindeki yazısında soykırıma “masal” nitelendirmesinde bulunmuştu. Griffin, “İmha masalının, İttifak kuvvetlerinin propagandası ile yararlı bir yalan ve çağdaş bir büyünün ortak bir ürünü olarak düşünüyorum.” demişti. Ancak Griffin daha sonraki bir yazısında, İslam karşıtı bir duruşun daha fazla insanı çekeceğini ve basında daha fazla yer alacaklarını yazmıştı. Milli İngiltere Partisi, John Tyndall tarafından 1980’lerde kuruldu. Parti, Yahudi karşıtı bir tutumu sahip. Ancak Griffin’in liderliğe geçmesi ardından BNP, İslam karşıtı tutumunu daha fazla seslendirmeye başladı. Londra’da 52 kişinin ölümü ile sonuçlanan 7 Temmuz saldırısı ardından, “Artık BNP’yi dinleme zamanı gelmiştir” diyerek propaganda yapmıştı.

/ LONDRA

11.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush yönetimi barış için takvim kesti

  Yahudi düşmanı parti, Yahudi dostu oldu

  Bush, İsrail’i yalnız bırakmayacak

  Belçikalı sahte Bin Ladin’e acımadılar

  Anbar’da Kaide sorumlusu yakalandı

  Berlusconi Kaddafi gibi konuştu

  Şin Bet’ten Hamas alarmı


 Son Dakika Haberleri