Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devlet Bakanı Şimşek: Enflasyon fırlayabilir

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’gıda fiyatlarındaki ve enerjideki şok sürekli hale gelmezse, 2-3 yıllık bir perspektifle enflasyon iner, ama maalesef kısa dönemde hedefin çok üzerinde izlemeye devam edebilir’’ dedi.

İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) tarafından düzenlenen ‘’Dünya Perspektifinde 2023 Türkiye Ekonomisi’’ başlıklı toplantıda konuşan Şimşek, Türkiye’deki kişi başı millî gelirin Amerika’dakinin altında olmasını açıklayan en önemli sebebin, toplam faktör verimliliği olduğunu söyledi.

Enflasyona ilişkin olarak da Şimşek, ‘’Gıda fiyatlarındaki ve enerjideki şok sürekli hale gelmezse, yani her sene gıda ve enerji fiyatları sürekli yükselmezse, 2-3 yıllık bir perspektifle enflasyon iner, ama maalesef kısa dönemde hedefin çok üzerinde izlemeye devam edebilir’’ dedi.

Devlet Bakanı Şimşek, ‘’Program Mayıs ayında bittikten sonra hangi seçeneği seçeceğimiz tamamen bizim tercihimiz’’ dedi. Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Grubunun yıllık toplantılarına katılmak üzere ABD’ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplarken, önceliklerinin gözden geçirmeleri Nisan sonuna kadar aradan çıkarmak olduğunu, aradan çıkarır çıkarmaz da iki seçenek çerçevesinde bundan sonraki ilişkinin ve diyaloğun düzeyini belirlemek olduğunu ifade etti.

/ İSTANBUL

11.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzine, İstanbul zammı

  Devlet Bakanı Şimşek: Enflasyon fırlayabilir

  Batı’daki işadamları yatırım desteği istiyor

  Datateknik, 440 milyon dolar ciro hedefliyor


 Son Dakika Haberleri