Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Terim, Kâzım'ı görmeli

Fenerbahçe taraftarı iki yıl önce Denizli'de kaybettiği şampiyonluğun acısını hâlâ unutmamış. Cumartesi günkü maçta Denizlisporlu futbolcuların topla her buluşmasını bütün stad ıslıkla protesto etti. Böyle bir tepkiyi bu sezon ilk defa görüyorum. Özellikle Denizlispor kaptanı eski Fenerbahçeli Yusuf Şimşek sahada şık hareketler yapmasına karşılık, tribünlerden en çok tepki gören futbolcu oldu.

Geçen hafta Ankaraspor karşısında uzatmalarda yenilen gol Fenerbahçeli futbolcuları bir hayli germiş. Herkeste büyük bir stres var. Mehmet Aurelio ve Mateja Kezman maçın ilk yarısında çok pas hataları yaparak, Fenerbahçe'nin hücum organizasyonlarının doğmadan ölmesine sebep oldu.

Bilhassa Mateja Kezman moralmen bitmiş. Vücudu sahada, kafası başka bir yerde. Gol atamamak onu fizikmen de güçsüz bırakmış. Öyle müsait topları gol yapamadı ki anlatmak mümkün değil. Ama en zor pozisyonda topu çatala bırakarak usta bir golcü olduğunu gösterdi. Bu gol belki onun toparlanması açısından bir moral olur. Kötü oynamasına karşılık yine de birşeyler yapmak istiyor. Rakibini kovalıyor, kanatlara kaçarak arkadaşlarına boş alan bırakıyor. Ama en kötü tarafı ofsayttan bir türlü kurtulamıyor.

Bu maçta bir devrelik Colin Kazım şovunu izledik. Beşiktaş derbisiyle birlikte formayı kaptırmayan bu genç yetenek izleyenlere keyif veriyor. Trabzonsporlu İbrahim Yattara'nın adeta bir kopyası. Topla çok zarif ve estetik. Rakibinden çok kolay sıyrılıyor. Eskisine göre top kaybı da azalmış. Bilerek ve görerek ortalar yapıyor. Mateja Kezman'ın attığı goldeki asisti mükemmeldi. Ancak rakibini küçük gören hareketlerini beğenmedim. Sahada daima ciddi olmalı. A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in Avrupa Şampiyonası öncesinde bu yeteneği dikkatle izlemesini öneriyorum.

Roberto Carlos ve Gökçek Vederson'un yokluğunda Uğur Boral özellikle ikinci yarıda klasını konuşturdu. Sevilla maçında herkesi hayran bırakan futbolunu Denizlispor önünde tekrarladı. Müthiş deparları, üstün fizik gücü ve akıllı pasları ile Fenerbahçe'nin yıldızı oldu. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ofsayttaki Mateja Kezman'a vermesi hataydı. Kaptan Alex de bu hataya kızdı.

Savunmada Edu-Lugano ikilisi yine çok uyumlu göründü. Selçuk Şahin ön liberoda bir-iki küçük hata dışında hatasız oynadı. Deivid'in pas hataları tribünleri kızdırıyor. Ama sonucu her zaman değiştirdiği için bu kusurlarını örtbas ediyor.

Arthur Zico, artık karar vermiş. Maçlara Mateja Kezman'la başlayıp, Semih Şentürk'le bitiriyor. Son 25 dakikada oyuna alınan bu futbolcu maça damgasını vuruyor. Gol atıyor, attırıyor. Bazen çok güzel asistler de yapıyor. Ama bir gerçek var. Fenerbahçe çift forvetle rakiplerini daha kolay alt ediyor.

Erol DOYURAN

21.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri