Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Stoklar yeterli, suçlu perakendeciler

PİRİNÇ Değirmencileri Derneği (PDD) Başkanı Turgay Yetiş, ‘’Bu dönemde perakende sektörü, bizden aldığı eski fiyatlı pirince zam yapmış ve tüketiciye kilosu 7-8 YTL gibi yüksek fiyatlarla pirinci satmışlardır. Eğer ortada spekülatör aranıyorsa oraya bakılmalıdır’’ dedi.


MUTFAKTAKİ ENFLASYON RAKAMLARI TÜİK'İ TUTMUYOR

Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezinin yaptığı araştırmaya göre, açıklanan yıllık enflasyonun yüzde 8-9 olmasına rağmen, vatandaşların gelirlerinden

Viyana’da Kutlu Doğum

Peygamberİmİzİn (a.s.m) doğum günü, Viyana’daki Sdathalle spor sarayında düzenlenen bir şölenle kutlandı.


  Anayasamız devleti koruyor

YargItay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, ‘’AB, demokrasi açısından Türkiye için bir şanstır’’ dedi.


  Tek engel 301 değil

301. maddeyle ilgili değişiklik önceki gün Meclis Adalet Komisyonunda görüşülmeye başladı.


  Meclis 88. yıldönümünü coşkuyla kutlayacak

TBMM, bu hafta açılışının 88. yıldönümünü coşkuyla kutlayacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis’te kutlamaları kabul edecek. Genel Kurul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanacak. TBMM Genel Kurulunda, 22 Nisan Salı günü denetim konuları görüşülecek ve bazı bakanlar milletvekillerinin sözlü soru önergelerini cevaplayacak.


  Turgut Özal, anıldı

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği ve Diyanet İşleri Başkanlığı, vefatının 15. yıldönümünde 8. Cumhurbaşkanı Rahmetli Turgut Özal’ı anma amacıyla Ankara Kocatepe Camii’nde bir Mevlid-i Şerif düzenlediler.


  Kâinatın Efendisi yaşayan Kur’ân’dır...

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. M. Ali Kapar, Güllerin Efendisi Hazreti Muhammed’i en güzel şekilde anlama, sevme ve idrak etme yolunun, ümmetine emanet ettiği iki mukaddes emanete sahip çıkmaktan geçtiğini söyledi.


  Orta oyunu oynanıyor

DP lideri Süleyman Soylu, siyasilerin laiklik ve dinin siyasallaştırılmasıyla uğraştığını ifade ederek ‘’Erdoğan ile Baykal, kafa kafaya vermişler kavga ediyorlar. Pişekâr ile Kavuklu gibi orta oyunu oynuyorlar” dedi.


  Uğurlu: Demokrasi çok sesli müziğe benzer

PİYANO virtüözü Tuluyhan Uğurlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki konserleri kapsamında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde konser verdi.


  Gökdemir vefat etti

KatIldIğI toplantıda rahatsızlanarak kalbi ve solunumu duran Ayvaz Gökdemir’e kaldırıldığı hastanede yeniden canlandırma işlemi uygulanmasına rağmen hastanın kaybedildiği bildirildi.


  Yarımağan: En şanssız grup sosyal bilimler öğrencileri

ÖĞRENCİ Seçme Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Ünal Yarımağan, üniversiteye girme açından en şanssız grubun, genel liselerin sosyal bilimlerinde okuyan öğrenciler olduğunu söyledi.


  En çok İran ve Irak’tan sığınmacı geliyor

TÜRKİYE’YE en çok İran ve Iraklı sığınmacı geldiği bildirildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Konseyi (BMMYK) Türkiye Temsilciliğinden alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2007’ye kadar, Avrupalı olmayan 12 bin 241 kişi kayıt edildi.


  Almanya umuduyla dil kursunda ter döküyorlar

ALMANYA’NIN Göç Yasası’nda değişiklik yaparak, aile birleşimi ve çalışmak için ülkeye gelenlere yeterli düzeyde dil bilme şartı getirmesi üzerine, artan dil kursu taleplerini belediyeler karşılamaya çalışıyor.


  Suruç’ta “Susuzluk Mitingi’’

ŞANLIURFA’NIN Suruç ilçesinde bazı sivil toplum örgütleri, ilçede yaşanan susuzluğa dikkati çekmek amacıyla ‘’Susuzluk Mitingi’’ düzenledi.


  Tahkikî iman taklidî imandan üstündür

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, tahkikî imanın taklidî imandan üstün olduğunu belirtti. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Simav İlçe Müftülüğünce bir dizi faaliyet düzenlendi.


  40 ülkeden binlerce öğrenci, İstanbul’daki sergide buluştu

İstanbul, birçok ülkenin yerel kültürünü yansıttığı Birleşmiş Milletler (BM) sergisi gibi bir uluslar arası bir sergiye ev sahipliği yaptı.


  Doğudan batıya sevgi köprüsü

İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Doğu ve Güney Doğu illerinde doğan ve eğitimine orada devam eden, ancak İstanbul’u hiç görmeyen başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla bir hafta süre ile İstanbul’da misafir etmek amacıyla “İstanbul Sevgi Köprüsü Projesi” gerçekleştiriliyor.


  Risâle-i Nurlara büyük ilgi

TÜYAP (Tüm Fuarcılık Yapım AŞ) ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde hazırlanan 13. İzmir Kitap Fuarı açıldı. 19–27 Nisan tarihleri arasında, dokuz gün boyunca kitapseverlerin ziyaretine açık olacak fuara Yeni Asya Neşriyat da katılıyor.


  Haydarpaşa Kampüsü ışıl ışıl

TarİhÎ Mekteb-i Tıbbiye-i Askeriye-i Şahane, günümüzde bilinen adıyla Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsü led teknolojisi kullanılarak aydınlatıldı.


  Manisa Lisesi birinci

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Manisa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmada Manisa Lisesinden Songül Öğet isimli öğrenci birinci oldu.


  Dünya çocukları Antalya’da

Antalya’da gerçekleştirilen 30’ncu TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan 36 ülkeden çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti.


  “1001 Çocuk 1001 Dilek”

Denİz Feneri Derneği’nin her yıl başarı ile yürüttüğü “1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi” altıncı yılında mülteci çocukların dileklerinin gerçekleştirilmesi ile başladı.


  Bursa’nın derdi, ulaşım

Osmangazİ Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindekilerin ziyareti sırasında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, Bursa’nın bir dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemesinin yanında, en büyük sorununun ulaşım olduğunu söyledi.


  Yeniay, yılın belediye başkanı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, uluslar arası First Business Dergisi’ ve Kanal 7 Türksoy’la İpekyolu programı işbirliğinde düzenlenen “Zirvedekiler 2007” ödüllerinde “İstanbul’da Yılın Belediye Başkanı” seçildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri