Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

NATO'nun gündemi siber savunma

NATO’nun genelkurmay başkanları seviyesinde en yüksek askeri karar organı olan Askeri Komitenin bahar toplantıları bugün Brüksel’de başlıyor.

Türkiye’nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından temsil edileceği iki gün sürecek basına kapalı toplantılarda, siber savunma, Afganistan ve Kosova başta olmak üzere süren askeri operasyonlar ve NATO Bükreş Zirvesinin askeri konularla ilgili kararlarının uygulanması gündemde olacak.

NATO askeri komitesi tarihinin en geniş katılımlı toplantılarına üye ülkeler yanında İtifak’a katkı yapanlar, Barış İçin Ortaklık ülkeleri, Akdeniz Diyaloğu ülkeleriyle Ukrayna ve Rusya’dan 60’ın üzerinde genelkurmay başkanı davet edildi. Toplantılarda Estonya’nın başkenti Tallin’deki siber savunma merkezi, 6 NATO üyesi Almanya, İtalya, İspanya, Slovakya, Litvanya ve Letonya ile bu ülke arasında imzalanacak anlaşmayla NATO Mükemmellik Merkezine dönüştürülecek.

Merkezde görevlendirilecek 6 katılımcı ülkeyle Amerikalı uzmanlar, internet üzerinden her türlü saldırıya karşı savunma kapasitesi geliştirmeye çalışacaklar.

NATO’ya doğrudan bağlı çalışmayacak Tallin mükemmellik merkezinin yeni katılımlarla önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanması beklenen siber savunmada, NATO üyeleri arasında işbirliğini güçlendirmesi hedefleniyor. NATO’ya 2004 yılında katılan 1,3 milyonluk Estonya’daki kamu, banka, medya internet siteleri, geçen yıl Rusya kaynaklı yüz binlerce bilgisayardan yapılan geniş kapsamlı, eşgüdümlü ve uzun süreli saldırılar sonucu çökertilmişti. Rus yönetimini saldırıları planlamakla suçlayan Estonya, internet sitelerini kısa zamanda yeniden çalıştırabilmiş ve devam eden saldırılara şaşırtıcı şekilde başarıyla direnç göstermişti. NATO’nun son Bükreş Zirvesinde, siber saldırılara karşı İttifak’ın bilgi sistemlerini güçlendirmesi gereği vurgulanarak saldırıya uğrayan üye ülkelerin talebi üzerine devreye girecek savunma ve karşı saldırı kapasitesi oluşturulması kararı alınmıştı.

/ Brüksel

14.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Çin’de de 17 Ağustos manzaraları

  Cuntanın hantallığı çileden çıkardı

  NATO'nun gündemi siber savunma

  Olmert’e Bush desteği

  Bush: Lübnan, İran ve Suriye egemenliğine geçmeyecek

  Darfur’lu isyancının kellesine ödül

  Kitlesel tutuklamalardan endişe ediliyor

  Taliban, Logar vilayetinde TV seyretme yasağı koydu

  Pakistan’da koalisyon çatlağı

  Hamas şartlı ateşkesi reddetti

  Blair: İsrail, Batı Şeria’daki kısıtlamaları gevşetecek

  İsrail: Lübnan’a kayıtsız değiliz