Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Akla ziyan hezeyan

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde Avrupa Birliği’ne yapılan itirazın, Türkiye’nin haysiyetini, itibarını korumaya dönük olmadığını belirterek, ‘’Bu itiraz, laikliği korumaya dönük bir itiraz da değildir. Çünkü, AB’nin laiklik karşıtı olduğunu söylemek akla ziyan bir hezeyandır. Zira demokratik olmadan, evrensel değerleri özümsemeden saygın olamayacağımızı bilmeliyiz’’ dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara değindi. Erdoğan, kendilerinin standartları geliştirmeye, yükseltmeye çalışırken, birilerinin düşük standartlarla hareket etmeye çalıştığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, muhalefete yönelik olarak şunları söyledi: ‘’Sizin bu muhalefet tarzınız, demokrasi anlayışınız, siyaset şekliniz Avrupa’da kendisine yer bulamayacağı gibi, çağdaş dünyada karşılık bulamaz. Artık bu durumu görmeniz lazım. Siz bu siyaset tarzıyla, demokrasi anlayışıyla AB’ye de üye olamazsınız, Avrupa standartlarına uyum sağlayamazsınız ve çağdışı olarak yola devam edersiniz, durumunuz budur. Türkiye eğer AB’ye üye olacaksa, önce bu demode olmuş muhalefet anlayışını gözden geçirmelidir.’’

Son günlerde özellikle AB’ye yapılan itirazın, Türkiye’nin haysiyetini, itibarını korumaya dönük bir itiraz olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Bu itiraz, laikliği korumaya dönük bir itiraz da değildir. Çünkü, AB’nin laiklik karşıtı olduğunu söylemek, akla ziyan bir hezeyandır. AB, zaten demokratik laik değerlerin kurumsallaşması demektir. Biz bu değerleri savunduğumuz için Cumhuriyetimizin temel yönelişi olarak AB’ye tam üyelik yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. ‘Türkiye’nin ait olduğu değerler dünyası burasıdır’ diyoruz. Dolayısıyla açıktır ki buradaki itiraz, kendini yenileyememiş bir parti siyasetinin düştüğü çelişkileri örtbas etmeye yöneliktir. Başka bir şey değil.‘’

Türkiye’nin saygınlığını korumayı dert edinenlerin asıl yapması gereken şeyin, demokrasiyi müdafaa etmek olduğunu anlatan Erdoğan, ‘’Zira demokratik olmadan, evrensel değerleri özümsemeden saygın olamayacağımızı bilmeliyiz’’ dedi. Erdoğan, demokrasinin evrensel standartlarını Türkiye’ye ve Türk milletine layık görmeyenlerin, Türkiye’nin saygınlığını koruyamayacağını, bilakis zedeleyeceğini söyledi. Erdoğan, ‘’Onun için ana muhalefete diyorum ki gelin mugalatayı bırakın; bu kafa karışıklığından kurtulun, zihinleri bulandırmaktan vazgeçin. Türkiye’yi her alanda daha da ileri götürecek bir siyasi rekabet içinde ülkemizin, insanlarımızın geleceğine birlikte katkı yapalım. Yoksa, bu boş tartışmalarla Türkiye’ye zaman kaybettirmekten başka hiçbir şey elde edemeyeceğimiz açıktır. Bunu da böyle bilin’’ diye konuştu.

/ Ankara

14.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Akla ziyan hezeyan

  EN AZ YÜZDE 7 BÜYÜME

  Bahçeli: Tuzak iddiası paranoya

  Kraliçeye Kur’ân hediye edilecek

  Hukuk ve demokrasiden yanayız

  Doğuda kış ve kar

  Organ bağışı umut oluyor

  Mahalle olacak belediyelerin derdi büyüyecek

  Turizm şehirlerinde inşaat yasağı başlıyor

  Vahşi madenciliğe ‘hayır’

  Vahşi madenciliğe ‘hayır’

  Erdoğan'ın tazminat dâvâsı reddedildi

  3 yılda, 300 terörist ‘etkin pişman’ oldu

  Sakarya Tıp Fakültesi bu yıl öğrenci alacak

  DGS başvuruları başladı

  Kızılay’dan Çin’e yardım ekibi