Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İnanç engel tanımaz

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESEV) için hazırlanan ve milli basketbolcular Galatasaray'dan Hüseyin Beşok, Beşiktaş'tan Kaya Peker ve Fenerbahçe'den Ömer Onan'ın oynadığı reklam filmi geçtiğimiz günlerde İstanbul'da basına tanıtıldı.

Toplantıda ilk sözü alan TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer, 'İnanç Engel Tanımaz' başlığı altında çekilen reklam filmiyle Türk halkından yardım beklediklerini söyledi.

Kocaömer ayrıca, 'Var mısın Yok musun' yarışma programında yapılan yardım kampanyasından da 5 milyon 300 bin YTL gelir elde ettiklerini ve bu parayı engelliler yararına harcayacaklarını açıkladı. Kampanyaya telefonla katılarak bağış yapacağını açıklayan bazı kişilerin sözlerini yerine getirmediğini ve bu yüzden 800 bin YTL'yi tahsil edemediklerini ifade eden Kocaöler, bu kişileri "ahlâkî değerleri düşük insanlar" olarak değerlendirdi.

Toplanan yardım vakıf hedefleri doğrultusunda engelli grupların malzeme ihtiyaçlarının temininde, sağlık ve eğitim giderlerinin karşılanmasında kullanılacak. Kocaömer, bu tip kampanyalar sonrasında bazı insanların "paraları götürdüler" şeklinde iddialarda bulunduğunu, vakıf olarak bunlara meydan vermemek için toplanan bağışla 500 adet bilgisayar ve sesli program, 50 adet ortez, 100 adet adaptosyonlu binek sandalye, 200 adet ses kayıt cihazı, 250 kişiye işitme cihazı, 50 kişiye protez alınacağını ve 155 öğrenciye eğitim bursu verileceğini açıkladı.

Türkiye'de 8,5 milyon engelli insanın bulunduğunun altını çizen Yavuz Kocaömer, 22 yıl bedensel engelli bir kardeş ile yaşadığını belirterek, "Biz buraya ağlamak için gelmedik. Engelli insanlarımıza spor yaptırarak hayata tutunmalarına yardımcı oluyoruz. Bazı siyasetçiler, 'Ne uğraşıyorsun sakatlarla. Allah onları böyle yaratmış' derse ben onlarla her zaman kavga ederim" şeklinde konuştu.

Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin tekerlekli sandalye takımlarını kurduğunu, Fenerbahçe Kulübünden de böyle bir takım kurmasını beklediklerini ifade eden Kocaömer, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a seslenerek, "Takımı kurdukları anda 50 adet tekerlekli sandalyenin parasını cebimden ödeyeceğim" sözünü verdi.

'Var mısın Yok musun' program sunucusu Acun Ilıcalı ise, ''Yavuz Kocaömer'e inandığım için bu işe girdim. Teknik imkansızlıklar yüzünden 1,5 milyon YTL az topladık. Biz bu tür yardım kampanyalarımızı önümüzdeki programlarda da sürdüreceğiz. Amacımız engelli vatandaşlarımıza yardım sağlamak ve onların daha iyi koşullarda yaşamasını temin etmek'' dedi.

Milli basketbolcu Hüseyin Beşok da, ''Reklam filminde oynayarak ufak bir katkım olduysa ne mutlu. Son yıllarda spor da bir çok başarılara imza attık. Son olarakda Galatasaray Tekerlikli Sandalye Takımı Avrupa Şampiyonu oldu. İmkan verilince neler başardığımızın göstergesi bu'' diye konuştu.

15.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Carlos ve Kezman'a suçlama

  İstikrar abidesi Servet Çetin

  Terim: Formda golcüleri aldım

  İbrahim Kutluay basketbol öğretecek

  Trabzonspor gurbetçi Ceyhun'la 1 yıl anlaştı

  Klasniç, Avrupa Şampiyonası öncesi transferi bitirmek istiyor

  Sivas'a yılın futbol kulübü ödülü verilecek

  Kayseri, Denizli kalecisi Souleymanou ile anlaştı

  İnanç engel tanımaz