Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Katılım bankalarının hedefi 28 milyar YTL aktife ulaşmak

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Ünal Kabaca, “2008 için aktif toplamımızı 28 milyar YTL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kabaca, Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin 7. Olağan Genel Kurulu öncesinde, “Katılım Bankalarının Türk Bankacılık Sektöründeki Konumu” konulu basın toplantısında, 2007’de aktif toplamlarını 5,7 milyar YTL artırarak 19,4 milyar YTL’ye yükselttiklerini belirterek, geçen yıl dile getirdikleri 19 milyar YTL’lik hedefin böylelikle realize edildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl toplam şube sayısını 422’ye, istihdam edilen personel sayısını da 2 bin 100 kişi arttırarak 9 bin 215’e yükselttiklerini kaydeden Kabaca, yine geçen yıl toplanan fonlarda 3,7 milyar YTL’lik bir büyüme olduğunu ve bu büyümeyle katılım bankalarının Türkiye’deki mevduat pastasından aldıkları payın yüzde 3,65’ten 4,19’a yükseldiğini bildirdi. Kaynaklardaki artışlara bağlı olarak kullandırılan nakdi kredilerin de bir önceki yıla oranla yüzde 45 artarak 15,2 milyar YTL’ye yükseldiğini aktaran Kabaca, böylelikle bankacılık sistemince kullandırılan toplam krediler içinde paylarının yüzde 4,55’ten 5,31’e çıktığını ifade etti.

Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Kabaca, katılım bankalarının 2008’in ilk çeyreğini beklentiler doğrultusunda olumlu geçirdiğini vurguladı. Katılım bankalarının Türkiye’de 2016’lara gelindiğinde aktif toplamında yüzde 10 gibi bir pay hedeflediğini vurgulayan Kabaca, bu hedef doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Genel Kurul’a ayrıca, Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, Birlik Sekreteri Osman Akyüz, Katılım Bankaları üst düzey yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Ümit KIZILTEPE / İstanbul

16.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsizlikte artışa devam

  Kriz bankalara uğramadı

  Katılım bankalarının hedefi 28 milyar YTL aktife ulaşmak

  Katılım bankalarının hedefi 28 milyar YTL aktife ulaşmak

  Motorine 10 YKr zam

  Prim alacaklarına af planı

  Bank Asya, Maraşlıları AsyaCardDIT ile taşıyacak

  Ülker, 2008 yılında da yatırıma devam edecek

  Kamuya 4 bin 263 yeni memur alınacak