Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 dâvâsı durduruldu

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yazar Temel Demirer’in, bir konuşmasında TCK 216. ve 301. maddelerine muhalefet ettiği iddiasıyla yargılandığı dâvâda, 301. maddede geçen günlerde yapılan değişiklik dolayısıyla yargılamanın durdurulmasına karar verdi.


DARBELER DEVRİNİ ARTIK KAPATMALIYIZ

Güney Pasifik'teki ada ülkesi Fiji'de 1987'de ilk darbeyi yapan Albay Sitiveni Rabuka, ülkede darbe kültürüne "artık son verilmesini" istedi. Daha son

Dâvâyı ilgiyle takip ediyoruz

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, AKP’nin kapatılmasına ilişkin dâvâyla ilgili olarak, “Gelişmeleri ilgiyle ve biraz da endişeyle takip ediyoruz


  Mutluluğun sırrı kanaat

Bilimadamları, mutluluğun asıl kaynağının başka insanlara karşı iyilik düşünmek, iyi olmak ve elindekiyle kanaat etmek olduğunu belirtiyorlar.


  Sokak yerine meslekî eğitim

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Meslekî Eğitim Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezinde incelemelerde bulunan Yalçın, yaptığı açıklamada, ziyaret amacının sorunların yerinde tesbit edilmesi ve çözüm yollarının ortaya çıkarılması olduğunu söyledi.


  ÖSS’de nihaî karar verilmiş değil

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS’de öngörülen değişikler konusunda, ‘’Nihaî karar, hepimiz bir araya geldikten sonra ortaya çıkacak’’ dedi.


  Deniz Feneri’nden Pakistan’a okul

PAKİSTAN Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Pakistan’da 8 Ekim 2005’te yaşanan depremin ardından çeşitli yardımlarda bulunmasının yanı sıra 3’ü lise ve 11’i ilköğretim olmak üzere 14 okul yaptıran Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz ile beraberindekileri kabul etti.


  Okullarda yaz dönemi başladı

OKULLARDA ‘’yaz dönemi kıyafet uygulaması’’ başladı. Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla ‘’Yaz Dönemi Öğrenci Kılık-Kıyafetleri’’ konulu genelge yayımlandı.


  Hastalara kitap servisi

ZONGULDAK Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinde hastalara ve refakatçilerine, ilâç taşınan seyyar arabalarda dünya klâsiklerinden gezi rehberlerine kadar çok sayıda kitabın ödünç verilmesi uygulaması kapsamında, 1 yılda 1500 civarında kişinin kitap okuması sağlandı.


  Yeni hukuk fakülteleri geliyor

BAKANLAR Kurulu’nun 7 vakıf üniversitesinde hukuk fakültesi kurulmasına ilişkin kararı, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.


  Demir İpek Yolu’nun temeli Temmuz’da atılacak

‘’DEMİR İpek Yolu’’ olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin Türkiye sınırları içindeki 76 kilometrelik bölümünün yapımı Temmuz ayında başlayacak.


  Cami cemaatine teknolojiyle ulaşıyor

KARTAL Atalar Merkez Camisi imamı Yücel Kara, cami cemaati ve mahalle sakinlerine, önemli gece, faaliyet, duyuru, hatırlatma ve ölüm olaylarından bilgisayarı ile cep telefonlarına kısa mesajlar göndererek bilgi veriyor.


  Kraliçe, okunan Kur’ân-ı Kerim'i huşu içinde dinledi

Bursa Müftü Vekili Mustafa Uyar, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e, Bursa programı kapsamında ziyaret ettiği Yeşil Cami’de Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından Kur’ân-ı Kerim’den “Rahman” Sûresinin okunduğunu belirterek, “Kraliçe’nin Kur’ân-ı Kerim’i büyük bir huşu içinde dinlediği izlenimini edindim” dedi.


  Soylu: Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisi hakkında basında yer alan ve bizzat parti tarafından yapılmayan açıklamaların tamamının gerçek dışı olduğunu söyledi.


  İnsan Hakları Komisyonuna e-postayla da başvurulacak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun kuruluş, görev, yetki ve çalışma esaslarını yeniden düzenleyen ve vatandaşa elektronik posta yoluyla da başvuruda bulunma hakkı tanıyan teklif, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Emniyette terfiler belli oldu

EMNİYET Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısı sona erdi.


  Genç Birleşmiş Milletler Bayrampaşa’da toplanacak

Bayrampaşa Belediyesi 19 Mayıs Spor Bayramı’yla, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi kutlamalarını bir gençlik festivaliyle birleştiriyor.


  Ekili alanlar yağışlardan zarar gördü

Adana’nın Karataş ilçesinde hafta sonu yaşanan şiddetli yağıştan, 216 çiftçinin ürününün zarar gördüğü, maddî kaybın ise 10 milyon YTL’ye ulaştığı bildirildi.


  Yörükler şölende buluştu

Osmanli devletinin kuruluşla birlikte Türkiye’nin her yerine yayılan yörük grupları kendi öz kültürlerini yaşatmak üzere çeşitli faaliyetler düzenliyor.


  Rize'de marketlerde gıda denetimi

Rıze İl Tarım Müdürlüğünce İl ve İlçe genelinde marketlerde gıda denetim taraması yapılıyor.


  Kırlangıç 7 bin km yol katetti

GÜNEY Afrika Cumhuriyeti’nde kuş bilimciler tarafından halkalanan kırlangıç, yaklaşık 7 bin kilometre katederek geldiği Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bilim adamları tarafından yakalandı.


  Kafein bağımlılık yapıyor!

ÇAY, kahve, kolalı içecekler, kakao ve çikolata gibi gıda maddelerinde bulunan kafeinin, sanıldığının aksine zindelik hissi yapmadığı bildirildi.


  Dünya ısınıyor, mikroplar yayılıyor

DÜNYA genelinde her geçen gün etkisini daha fazla hissettiren küresel ısınmanın, hayvan ve insan sağlığını tehdit eden birçok hastalık etkenini taşıyan böceklerin hayat alanlarını değiştirmesine ve genişletmesine sebep olduğu bildirildi.


  ODTÜ'den oyun teknolojileri merkezi

ORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokenti’nde, dünyada 40 milyar dolarlık pazara sahip oyun sektörü için ürünlerin geliştirileceği ‘’Oyun Teknolojileri ve Animasyon Merkezi’’ açıldı.


  Avrupa kendi uzay aracını inşa edecek

AVRUPA konsorsiyumu Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi (EADS), insanlı bir uzay aracı inşa edeceğini açıkladı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler