Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray, Daum'un ilk tercihi değil

ALMANYA ikinci liginden birinci lige çıkmayı başaran 1. FC Köln'ün teknik direktörü Christoph Daum, Türkiye'de Fenerbahçe'yi çalıştırdıktan sonra Almanya'ya döndüğüne hiçbir zaman pişman olmadığını söyledi.

Daum, Alman ''Die Welt'' gazetesinde yayınlanan röportajında, ''Türkiye'den Almanya'ya döndüğünüze hiç pişman oldunuz mu?'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Hiçbir zaman. Üstelik de Alman futboluna dönüş kolay olmamasına rağmen. Her zaman, 'Daum bunu zaten yapar' denildi. Ancak diğer ikinci lig takımları da çok şey yapabiliyor'' diye cevap verdi.

KÖLN'Ü SEVİYORUM, ANCAK

Sürekli bir şekilde kendisinin 1. FC Köln'den ayrılacağının söylendiğini, kendisinin ise sezon sonunda duruma göre kulüp yönetimiyle bir araya gelerek karar vereceğini açıkladığını hatırlatan Daum, kulüpten ayrılmayacağını da kesinlikle söyleyemeyeceğini, ancak Köln'ü çok sevdiğini ve halk arasında da kendisine büyük sempati ve destek olduğunu hissettiğini söyledi.

BENİ İSTEMEYENLER VAR

Daum, Kicker adlı Alman spor dergisinde yayınlanan röportajında da kulüp yönetiminde bazı kişilerin 1. FC Köln'de kalmak istemesine şaşırıp şaşırmadığı şeklindeki bir soru üzerine de ''Galiba beni burada istemeyen biri var. Çok şaşıracak'' şeklinde konuştu. Daum, bu kişinin adını açıklamak istemedi.

KÖLN, BENİM KULÜBÜM

Galatasaray tarafından da istendiğinin hatırlatılması ve ''FC sizin ilk tercihiniz mi?'' şeklinde bir soru sorulması üzerine Daum, ''FC benim ilk tercihim değil, FC benim kulübüm'' şeklinde cevap verdi. 1. FC Köln'de kalmak istemediği şeklinde daha önce yayınlanan haberlerin doğru olmadığını, tam aksine bu kulübü çok sevdiğini ifade eden Daum, ancak kulüpte bazı değişikliklerin yapılmasının şart olduğunu savundu. Bu değişikliklerin yapılmaması durumunda, takımın başarısının geri tepebileceğini kaydeden Daum, ''15, 20 ya da 25 milyona oyuncu alıp alamayacağımız önemli değil. Önemli olan, profesyonel bir çalışma için belirli bir kültür hazırlanması'' dedi. Daum, daha önceleri takımla ilgili olarak bir çok şeye öfkelendiğini, ancak geçen haftalarda birlikte çok başarılı olduklarını kaydetti.

16.05.2008


 

Terim: Hakan Şükür'e 20 senedir forma verdik, bu defa çağırmadık

MİLLÎ Takımlar Baş Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında katılacakları EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı değerlendirdiler.

Ceylan İnterContinental Otel'de, sporun pazarlama ve reklam dünyasındaki yerinin tartışıldığı ''İstanbul Sports Venue 2008'' konferansına katılan iki teknik adam, konferans arasında düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Toplantıda ilk sözü alan teknik direktör Fatih Terim, grubun en güçlü takımı Portekiz ile karşılaşacaklarını belirterek, ''Dünyanın en güçlü takımlarından biriyle şampiyonadaki ilk maçımıza yenilmeden başlamak iyi birşey olabilir. Alacağımız her türlü skoru bir sonraki maçlarımıza avantaj olarak çevirebiliriz.'' dedi.

HAKAN ŞÜKÜR İÇİN BÖYLE KARAR ALDIK

Fatih Terim, kadroya almadığı Hakan Şükür ve sakatlığı süren Servet Çetin ile ilgili gelen sorulara ise, ''Hakan Şükür'e 20 senedir heryerde forma veriyorum. Böyle bir karar aldık, bu sefer böyle düşündük. Böyle takdir ettik. Daha önce grup maçlarımızda kendisinden faydalanacağımızı söylemiştim ve aslanlar gibide faydalandık. Aldığımız bu karara herkesin saygılı olmasını istiyorum. Servet'in durumuna gelince benim görüşüme göre kendisinin oynayacağını düşünüyorum. Servet'in ağrıya karşı çok fazla direnci var.'' diye cevap verdi.

BİZ, ARTIK ÜZÜMÜ YEMEYE BAKALIM

Kendisine yapılan eleştirilere de cevap veren Fatih Terim, ''Ben 1993 yılında ilk kez Milli Takım çalıştırıcı olduğumda, kadroya almadıklarımın nedenini tek tek izah etmiştim. O zaman böyle bir hataya düştüm. 15 yıl sonra artık izah etmiyorum. Aksi takdirde liste çok uzar ve haksızlık olur. Ben mevcuk oyuncularımın bu konuyu kendilerine bir hırs silahı olarak döndüreceklerini düşünüyorum. Ben almadığım kişileri de savunuyorum çünkü onlara da ben forma verdim. Dışarıdakileri alsaydım kadroya, yine sorun olacaktı. bizim seçimlerimiz sahaya çıkıyor. Kimse kimsenin akrabası değil. Size iyi gelen bana gelmeyebilir. Biz bir takım seçerken, zaten tepkilere hazırlıklıyız. Olmalıdır da mantık çerçevesi içinde. Mevcutlara da haksızlık yapılmadan olmalıdır. O çocuklar çok yakında milli formayla ülkeyi temsil etmeye adaylar. Tek tek izah etmiyorum. Biz artık üzümü yemeye bakalım'' dedi.

SCOLARİ: TÜRKİYE'DEN

KORKUYORUM

PORTEKİZ Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari de, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda karşılaşacakları Türk Milli Takımı'ndan korktuğunu söyledi. Brezilyalı teknik adam, euro2008'de favorisinin olup olmadığının sorulması üzerine, ''Şampiyonaya katılacak takımların kadrolarına baktığımız zaman 16 takım da süper. Bazı takımların fiziksel durumu iyi olabilir. Bazılarının takım ruhu yüksek olabilir. Benim şuan favorim yok. Türk Milli Takımı'nın geçmiş dönemlerde elde ettiği başarılarda çok önemli. Ben Türk Milli Takımı'ndan korkuyorum. Sertlik yok ve daha estetik bir oyun var. Brezilya futboluna benziyor. Dediğim gibi Türkiye'den korkuyorum. Milli takımınıza saygı duyuyorum.''

16.05.2008


 

Mehmet'li Jazz, Lakers'a yenildi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off karşılaşmaları ikinci tur beşinci maçları sabaha karşı yapılan 2 maçla tamamlandı.

Batı Konferansı'nda Utah Jazz'ın deplasmanda Los Angeles Lakers'a 111-104 yenilerek, seride 3-2 geriye düştüğü karşılaşmada, milli basketbolcu Mehmet Okur'un 13 sayısı takımına yetmedi. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 41 dakika forma giyen Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sinde isabet bulurken, 5 kez denediği 2 sayılık atışların da 2'sini sayıya çevirdi. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 3 isabetle oynayan Okur'un 13 sayı, 13 ribaunt ve 1 asistlik performansı galibiyete yetmedi. Jazz'da 27 sayı, 10 asist ve 5 ribauntla maçın en skoreri olan Deron Williams'ın performansı galibiyet için yeterli olmazken, Carlos Boozer'ın 18, Ronnie Brewer'ın da 16 sayısı yenilginin önüne geçemedi. Lakers'da ise normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Kobe Bryant 26 sayı, 7 asist ve 6 ribauntla takımını galibiyete taşırken, Lamar Odom da 22 sayı ve 11 ribauntla galibiyette önemli rol oynadı. Doğu'da da Boston Celtics sahasında Cleveland Cavaliers'i 96-89 yenerek, seride 3-2 öne geçen taraf oldu.

16.05.2008


 

Bakkal, 2 yıl daha Gençlerbirliği'nde

GENÇLERBİRLİĞİ, Teknik Direktör Mesut Bakkal ile 2 yıllığına yeniden anlaştı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde yapılan imza töreninde, konuşan Bakkal, Gençlerbirliği Kulübü'nü çok sevdiğini ifade ederek, ''Burası benim kulübüm. Burada daha büyük başarılar yaşayacağıma inanıyorum. Seneye coşkulu bir takım yaratarak, başarıya aç bu kulüple büyük başarılara imza atmak istiyorum" diye konuştu.

16.05.2008


 

Beşiktaş, potada Türk Telekom'u ağırlıyor

BEKO Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka ile Türk Telekom arasındaki play-off yarı final serisinde ilk maç bugün İstanbul'da yapılacak.

Beşiktaş Cola Turka Arena'daki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Türk Telekom, normal sezonda yaptığı 2 maçı da kazandığı için seriye 1-0 önde başlayacak. Toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği serinin ikinci maçı 19 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da yapılacak.

16.05.2008


 

Erman Kunter'in Cholet' Fransa'da final oynuyor

ERMAN Kunter'in çalıştırdığı Cholet basketbol takımı, Fransa Kupası'nda Asvel'e karşı 18 Mayıs Pazar akşamı final oynayacak.

Cholet, daha önce, sezon ortasında düzenlenen ve Fransa basketbol dünyasının en önemli üç kupasından birisi olan ''Haftanın Ası Kupasını''kazanmıştı. Erman Kunter, bu yıl genç ve tecrübesiz bir takım olmasına rağmen Cholet ile başarılı bir sezon geçirerek, takımının play-off serisine kalmasını sağladı.

16.05.2008


 

Hakan Balta baba oldu

GALATASARAY'IN millî futbolcusu Hakan Kadir Balta ile eşi Derya Balta'nın, sabaha karşı bir erkek çocukları oldu.

Derya-Hakan Kadir Balta çifti, çocuklarına Çağrı Hakan ismini verdi. Galatasaray Kulübü, internet sitesinden yayınladığı mesajda, Hakan Kadir Balta ve eşi Derya Balta'yı tebrik ederek, mutlu ve sağlıklı bir hayat diledi.

16.05.2008


 

Sakaryaspor-Boluspor Eskişehir-Diyarbakır

BANK Asya 1. Lig'de play-off maçları bugün İstanbul'da başlayacak.

Ligi ilk iki sırada tamamlayarak yeni sezonda Turkcell Süper Lig'e direkt katılmaya hak kazanan Kocaelispor ve Antalyaspor'un ardından, İstanbul'daki play-off müsabakaları sonrası 2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig'de yer alacak üçüncü ve son takım da belirlenecek. Bank Asya 1. Lig'i üçüncü sırada tamamlayan Sakaryaspor ile altıncı sırada bitiren Boluspor, saat 18.00'de Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Günün ikinci maçında ise lig dördüncüsü Eskişehirspor ile lig beşincisi Diyarbakırspor, saat 20.45'de BJK İnönü Stadı'nda karşılaşacak. Bugünkü maçları kazanacak takımlar, 18 Mayıs Pazar günü saat 20.30'da BJK İnönü Stadı'ndaki finalde karşı karşıya gelecek. Bu maçı da kazanacak takım gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de yer alacak üçüncü ekip olacak.

16.05.2008


 

Celtic efsane hocası Burns öldü

İSKOÇYA Premier Lig takımlarından Celtic'in İskoçyalı eski teknik direktörü Tommy Burns, yakalandığı kanser hastalığını yenemeyerek, öldü.

Kulübün internet sitesinde yer alan haberde, eski Celtic oyuncusu ve teknik direktörü olan Burns'ün bu sabah ölmesinden dolayı duydukları üzüntü dile getirilirken, bir ''Celtic efsanesi'' olan Burns'ü özlemle anacakları kaydedildi. Futbol kariyerine 1974 yılında başlayan 51 yaşındaki Burns, İskoç Millî Takımı'nda da mücadele etmişti.

16.05.2008


 

Elvan ve Selim Avrupa'da ayın atleti seçildi

ELVAN Abeylegesse ve Selim Bayrak, Avrupa'da nisan ayının en iyi atletleri seçildi.

Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA), her ay kıtadaki en iyi bay ve bayan atletleri belirlemek için yaptığı oylamada, basın mensupları ve atletizm otoriteleri, Nisan ayının en iyileri olarak Türk sporcuları seçtiler. Nisan ayında İstanbul'da yapılan Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nda 31:27.05 ile 3. kez zafere ulaşan milli atlet Elvan Abeygelesse ile yine aynı yarışta erkeklerde 27:47.75'lik Türkiye rekoru derecesiyle birinciliğe ulaşan Selim Bayrak, EAA'nın oylamasında ilk sırayı alarak, Avrupa'da nisan ayının en iyi atletleri oldular.

16.05.2008


 

F.Bahçeli basketbolcular şampiyonluğu kutladı

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2007-2008 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, kupa sevincini özel bir yemekle kutladı.

Çengelköy Rigel Restaurant'ta boğaz manzarasında düzenlenen yemekte antrenör Zafer Kalaycıoğlu ve tüm sporcular katılırken, yabancı oyuncular Cappie Pondexter, Tammy Sutton Brown, Ebonay Hoffman, Sviatlana Volnaya ülkelerine erken gitmelerinden dolayı takım arkadaşlarıyla vedalaşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı.

16.05.2008


 

Sahil Yolu Koşusu Pazar günü yapılacak

MALTEPE Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası 10 bin metre Sahil Yolu Koşusu, 18 Mayıs Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Yarış, saat 10.00'da Maltepe Üniversitesi'nin Dragos sahilindeki yerleşkesi önünde başlayacak ve yine aynı yerde sona erecek.

16.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler