Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BEŞİKTAŞ 2008'İ BEKLİYOR

BEŞİKTAŞ Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, ''Öyle bir takım kuracağız ki, hem saha dışında, hem saha içinde rakiplerimizi yeneceğiz'' dedi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, gelecek sezon Beşiktaş taraftarlarına yakışır bir takım kuracaklarını bildirdi. Yeni futbol sezonuna güçlü bir takımla gireceklerini ifade eden Erdoğan,şunları söyledi: ''Öyle bir takım kuracağız ki, hem saha içinde, hem saha dışında rakiplerimizi yenecek. Gelecek sezon için 2 Çek futbolcu, 1'de Gençlerbirliği'nden oyuncu aldık. Kuracağımız takım hem şanssızlıkları, hem de bize karşı olanları yenecek.''

KULÜPLER FİNALLERİ BEKLİYOR

Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinden sonra Beşiktaş'a flaş transferler yapacaklarını anlatan Erdoğan, ''Şu anda bütün kulüpler finalleri bekliyor. İyi futbolcularını vermiyorlar. Esas transferler, finaller sırasında, elemelerde ve sonlarına doğru olacak'' diye konuştu. Beşiktaş'ın kaliteli futbolculardan kurulu bir takım olduğunu anlatan Erdoğan, 8 dakikada 4 gol atan bir takıma sahip olduklarını söyledi. Taraftarların beklediği şampiyonluğu gelecek sezon kazanacaklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

İNÖNÜ STADI SENEYE YENİLENECEK

'Çok kaliteli futbolcularımız var. Yeter ki bizimkiler oynamak istesin, oynamıyorlar. Bizim takım istediği zaman 8 dakikada 4 gol atıyor. Şansızlıklar olmasa açık ara şampiyon olurduk.'' İnönü Stadı'nın gelecek sezon yenileneceğini belirten Erdoğan, stadı yenilenmesinin kulüp gelirleri açısından önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, stadın yapılmasının şampiyonluktan daha önemli olduğunu, gelir getirmesi ve sportif faaliyetler açısından çok güzel bir stat yapacaklarını kaydetti.

18.05.2008


 

Emre'ye transfer izni yok

MİLLÎ futbolcu Emre Belözoğlu'nun İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'dan ayrılacağı dedikodularına son noktayı, milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut koydu.

Ligin sona ermesinin ardından adı Türkiye'de Galatasaray, Avrupa'da bir çok takımla anılmaya başlanan Emre Belözoğlu'nun durumuyla ilgili olarak açıklama yapan menajeri Ahmet Bulut, Newcastle United'in Emre ile devam edeceğini söyledi. İngiltere'ye giderek Newcastle United ile bir görüşme yaptığını aktaran Ahmet Bulut, ''Emre'nin, kulübüyle 2 yıllık daha sözleşmesi var. Kulübünün, bırakmak gibi bir niyeti de yok. Gündemimizde Emre için bir transfer söz konusu da değil'' dedi. Bulut, menajerliğini üstlendiği bir diğer önemli oyuncu Arda Turan için ise ''Arda'nın da sözleşmesi devam ediyor. Eğer isteyen bir kulüp olursa önce Galatasaray ile görüşmek zorunda. Eğer Galatasaray izin verir ve talepleri karşılanırsa o zaman transfer gerçekleşebilir'' ifadelerini kullandı.

18.05.2008


 

Millîler VIP'den uğurlandı

(A) Millî Futbol Takımı, İsviçre ve Avusturya'nın haziran ayında ortaklaşa düzenleyecekleri 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi kamp çalışmaları için Almanya'ya gitti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, ''Bize güvensinler, gerisini merak etmesinler'' dedi. Aday kadroda yer alan futbolculardan Emre Aşık ise Portekiz ile zor bir maç yapacaklarını kaydederek, ''Grubun iki favorisi karşılaşacak, zorbir maç olacak. İlk önce yenilmemek için oynayacağız. İyi bir başlangıç, bizi gruptan çıkarır. Halkımız dualarını eksik etmesin'' şeklinde konuştu.

3 HAZIRLIK MAÇI OYNAYACAK

Havalimanı VIP Salonu'ndan geçerek THY ait özel bir uçakla Almanya'ya hareket eden milliler, 1 Haziran'a dek sürecek Almanya kampında, Bielefeld yakınlarında küçük bir kasaba olan Marienfeld'de, Klosterpforte Hotel'de kalacak. Milliler, oldukça geniş bir alana yayılan otelin suni göl kenarına kurulan ayrı bir bölümünde kamp yapacak. Türk Milli Takımı, Almanya'da kamp yaptığı süre boyunca 3 hazırlık maçı oynayacak. 20 Mayıs'taki ilk maç, kamp yapılan otele 25 kilometre mesafedeki Bielefeld'de Slovakya ile olacak. 25 Mayıs'ta Bochum'da Uruguay ve 29 Mayıs'ta Duisburg'da Finlandiya ile de hazırlık maçları yapılacak. Bu maçlar için ay-yıldızlı ekip, 125 kilometrelik mesafelere günübirlik gidip gelecek. Ay-yıldızlı ekip, şampiyona için 1 Haziran'da İsviçre'ye geçecek.

18.05.2008


 

Galatasaray'ın Formula yarış arabası böyle olacak

GALATASARAY'DA Superleague Formula Tasarım Yarışması'nın galibi Mutlu Öksüz oldu. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Superleague Formula yarış arabasının dizaynı için açılan yarışmanın birincisi belli oldu.

66 taraftarın el emeği çizimleriyle katıldığı yarışmada, Mutlu Öksüz'ün tasarımı birinci seçildi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şöyle denildi; 'Mutlu Öksüz'ün Galatasaray'la özdeşleşmiş Sarı kırmızı parçalı formayı yarış arabasına uyarlayan tasarımı, ünlü İngiliz grafik tasarımcısı Ian Hutchinson tarafından Galatasaray yarış arabasına en uygun hale getirildi. Ve bu sezondan itibaren tüm dünyanın izleyeceği Superleague Formula'da Galatasaray, Mutlu Öksüz'ün tasarımıyla piste çıkacak."

18.05.2008


 

Fatih Tekke Zenit'i bırakıyor

RUSYA Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Türk futbolcu Fatih Tekke'nin de oynadığı UEFA Kupası'nı kazanan Zenit takımını ve yöneticilerini Kremlin'de ağırladı.

Ancak, final maçındaki mükemmel futbolu ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin de beğenisini kazanan Fatih Tekke, hastalığı nedeniyle programa katılamadı. Fatih Tekke kupanın kazanıldığı gece ve sonrasında uzun süren kutlamaların etkisi ile mide rahatsızlığı geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Kısa süren tedavinin ardından taburcu edilen Fatih Tekke'nin sağlık durumu iyi.

KREMLİN YERİNE HASTANEYE GİTTİ

Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Fatih Tekke kendisinin çok istediği halde Kremlin'deki kabule gidemediğini kaydederek, "Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü. Sabaha doğru ancak eve gelebildim. Ardından midemde bir yanma başladı. Rusya'daki menejerim Akın Dal'ı arayarak hemen ambulans çağırmasını istedim. St. Petersburg Amerikan Hastanesi'nden gelen ambulansla hastaneye gittik. Sabah 9:00 gibi kan ve diğer tahliller gerçekleştirildi. Kullanacağım ilaçların ve-rilmesinin ardından 14:00 gibi hastaneden taburcu oldum. Moskova'ya gidecek takımın uçağı da o sıralarda kalktığı için yetişemedim. Evimde istirahat ediyorum." açıklamasında bulundu.

UEFA'DA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİM

Zenit forması ile UEFA Kupası'nı kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Fatih Tekke, "UEFA Kupası finalinde Türkiye'yi temsil ettiğim için mutluyum. Maçta çok güzel oyun çıkardık. Sonuçta hak ettiğimizi kazandık. Bu güzel bir duygu." dedi. Türk futbolcu Zenit'te hem lig şampiyonluğu, hem de UEFA Kupası'nı almanın ayrı bir güzelliği olduğunu ifade ederek, "Zenit'te ilkleri yaşadım. Ancak uzun süre maçlara 90 dakika çıkamadığım için şanslı değilim." dedi. Zenit'ten ayrılmak istediğini yineleyen başarılı futbolcu, "Burada çok fazla forma şansı bulamadım. Üç aydır ilk defa final maçında 90 dakika oynayabildim. Son üç maçta 90 dakika oynasaydım UEFA Kupası finalinde üç gol atardım. Maç oynamadan hazır olunamıyor. Şu an buradan ayrılmayı planlıyorum." dedi. Kulübün kendisinden memnun olduğuna işaret eden Fatih Tekke ısrarcı olmaları durumunda her şeye rağmen takımda kalmaya devam edeceğini, yine elinden geleni yapacağını söyledi. Kremlin Catherine salonunda Zenit'li yöneticiler ve futbolcuları kabul eden Medvedev "Aferin gençler! Güzel iş başardınız. Size minnettarım." diyerek kupayı kazanmalarından dolayı tebrik etmişti.

18.05.2008


 

SÜPER LİGE KİM ÇIKACAK? Boluspor mu, Eskişehir mi?

KOCAELİSPOR ile Antalyaspor'un ardından Turkcell Süper Lig'e çıkacak son takım, bugün Boluspor ile Eskişehirspor arasında yapılacak play-off final maçıyla belli olacak.

İnönü Stadında saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Selçuk Dereli yönetecek. Bank Asya Birinci Lig play-off yarı finalinde Boluspor Sakaryaspor'u, Eskişehirspor da Diyarbakırspor'u penaltılarla elemişti. Bu arada karşılaşmanın biletlerinin, Biletix gişelerinden satışa sunulduğu bildirildi. Final maçı için, numaralı tribün 20, maraton ve kale arkası tribün biletleri de 10 YTL'den satılıyor. Öte yandan Eskişehir ve Bolu taraftarlarının herhangi bir olaya meydan vermemesi için İstanbul polisinin stat çevresinde geniş tedbirler aldığı bildirildi.

18.05.2008


 

Rus tenisçi Petrova İstanbul'a geldi

SONY Ericsson WTA TOUR İstanbul Tenis Cup 2008'de mücadele edecek Rus tenisçi Nadia Petrova, İstanbul'a geldi.

Fransa'nın başşehri Paris'ten önceki gece İstanbul'a gelen Petrova'yı, İstanbul Cup yetkilileri çiçeklerle karşıladı. 1998 Roland Garros gençler şampiyonu olan 26 yaşındaki Petrova, 2006'da WTA klasmanında 3. sıraya kadar yükseldi. Dikkat çekici çıkışını sakatlığı nedeniyle devam ettiremeyen Rus raket, son yapılan klasmanda ise 20. sırada yer alıyor. Kariyerinde 7 tekler ve 12 çiftler şampiyonluğu bulunan Petrova, İstanbul Cup'ta ilk kez mücadele edecek. Son 1.5 yıldır sakatlıklarla boğuşan Rus raket, sorunlarından arınıp yeniden parlak günlere dönmenin planlarını yapıyor. Öte yandan Sony Ericsson Wta Tour Istanbul Cup tenis turnuvası dün ön eleme maçlarıyla başladı.

18.05.2008


 

Bursaspor'lu Ömer Aysan'a Rus Rubin Kazan talip oldu

BURSASPOR'UN başarılı kanat oyuncusu Ömer Aysan'a, Rusya Premier Ligi takımlarından Rubin Kazan'ın transfer teklifinde bulunduğu bildirildi.

Ömer Aysan'ın menajeri Özkan Doğan, yaptığı açıklamada, Rubin Kazan ekibinden resmi bir teklif geldiğini, ancak henüz Bursaspor ile görüşmedikleri için bu teklifi beklemeye aldıklarını söyledi. Ömer Aysan'ın geçen yıl olduğu gibi önce Bursaspor ile görüşmek ve yeşil-beyazlı kulüpte kalmak istediğini ifade eden Doğan, ''Ömer geçen sezon da fedakarlık yapmış ve Galatasaray ile görüşürken Bursaspor'da kalmaya karar vermişti'' dedi. Doğan, Bursaspor yönetiminden şu ana kadar görüşme konusunda bir çağrı almadıklarını dile getirerek, ''Biz 15 gün daha bekleyeceğiz. Eğer bir davet almazsak gelen teklifleri değerlendireceğiz. Henüz kimseyle görüşme ve anlaşma olmadı. Ömer Aysan'a Rubin Kazan dışında Türkiye'den, ikisi büyük kulüplerden olmak üzere 10 teklif var'' diye konuştu.

18.05.2008


 

Kobe'li Lakers, Mehmet'li Jazz'ı yenerek finale çıktı

NBA'DE play-off ikinci tur karşılaşmasında Batı Konferansı'nda Los Angeles Lakers, deplasmanda Utah Jazz'ı 108-105 yenerek seride 4-2 öne geçti ve adını konferans finaline yazdırdı.

Utah Jazz'da karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 36 dakika forma giyen Mehmet Okur, karşılaşmayı 16 sayı, 10 ribauntla tamamladı. Takımının en skorer ikinci oyuncusu olan Okur, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışların 4 tanesini sayıya çevirirken, 12 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise sadece 2 isabet bulabildi ve maçı 16 sayı, 10 ribauntla bitirdi. Lakers'da 34 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle gecenin en başarılı ismi olan Kobe Bryant, takımını finale taşıyan oyuncuların başında geldi.

18.05.2008


 

İspanya'nın 2008 kadrosuna golcü Raul çağrılmadı

AVRUPA Futbol Şampiyonası finallerinde mücadele edecek 16 takımdan biri olan İspanya'da, teknik direktör Luis Aragones, 23 kişilik kadroyu açıklarken, Real Madrid'in yıldız forveti Raul Gonzalez'i çağırmadı.

1,5 yıldan fazla bir süredir Raul'u milli takım kadrosuna almayan Aragones, İspanyol golcüyü Avrupa Şampiyonası'na götürmeme kararı verdi. Aragones'in kadrosunda sürpriz isimler olarak, ilk defa milli takıma çağrılmalarından dolayı, Villarreal'in orta saha oyuncusu Santiago Cazorla ve Real Zaragoza'nın forvet oyuncusu Sergio Garcia gösterildi. Aragones, Barcelona'da oynayan genç forvet Bojan Krkiç'i kadroya almak istese de Krkiç'in babası ve kulübünün, ''Kişisel problemleri var, biraz uzaklaşıp yalnız kalmaya ihtiyacı var'' açıklamasından sonra, Bojan'ın yerine Sergio Garcia'yı kadroya dahil etti.

18.05.2008


 

Marsel İlhan, Özbekistan'da şampiyon oldu

TAÇSPOR'UN sporcusu Marsel İlhan, 15 bin dolar ödüllü Özbekistan F2 Futures Tenis Turnuvası'nda şampiyon oldu.

Taçspor'dan yapılan açıklamada, turnuvaya 1 numaralı seri başı olarak katılan Marsel İlhan'ın, finalde turnuvanın 2 numaralı seribaşı Çek rakibi Pavel Snobel'i 2-1 yenerek, şampiyon olduğu bildirildi. Marsel İlhan'ın ATP klasmanında 18 puan birden arttırarak 240'a yükselttiği kaydedildi.

18.05.2008


 

Adidas futbol tarzı İzmir'de

ADİDAS tarafından düzenlenen ve katılımcıların futbol tarzını ortaya çıkarmayı planlayan ''TurkeyPass'' Antalya'dan sonra İzmir'de yapıldı.

Bostanlı Rekreasyon Alanındaki organizasyona katılanlar, firmanın kramponlarının karakteristik özelliklerini taşıyan Predator, adiPURE ve F50Tunit oyunla futboldaki tarzlarını ortaya koydu.

18.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler