Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cârî açığa da alışacağız

Mersın Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ‘’Türkiye’nin önceden enflasyonla yaşamaya alıştığını, şimdi de cari açıkla yaşamaya çalıştığını’’ belirterek, ‘’300 milyar dolar civarında ticaret hacmi yakalayan Türkiye, bu yıl 60 milyar dolar civarında açık verecek’’ dedi.

Bakan Tüzmen, yaptığı açıklamada, Türkiye’de cari açığın uzun dönemdir tartışıldığını söyledi. Cari açığın olası sıkıntılarının giderilmesinde ihracat, turizm ve müteahhitlik sektörüne canlılık kazandırılmasının büyük önemi bulunduğunu ifade eden Tüzmen, ‘’Türkiye cari açığını çevirebildiği sürece sorun olmaz. İhracat, turizm ve müteahhitlik sektörü, bu açığın kapatılmasında etkili olacaktır’’ dedi. Tüzmen, petrol ve doğal gaz fiyatlarının arttığı dönemde ithalat faturalarında da bu yönde gelişmeler gözleneceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin her geçen gün daha da iyiye giden bir ülke haline geldiğini anlatan Tüzmen, ‘’300 milyar dolar civarında ticaret hacmi yakalayan Türkiye, bu yıl 60 milyar olar civarında açık verecek. Bu açığın olmamasını tabiî ki temenni ederiz. Ama, finansman ve yabancı sermayedeki artış ile ülkemizin bir istikrar adası olduğunu dünyaya göstermeyi sürdürdüğümüz sürece, bu rakamlar sıkıntı oluşturmaz’’ diye konuştu.

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin’in motorlu kara taşıtlarının ithaline ilişkin soru önergesini cevaplandıran Tüzmen, 2007’de bir önceki yıla oranla benzin satışının yüzde 5 azalırken, motorinin satışının yüzde 5 arttığını bildirdi. Tüzmen, 2007 Ocak - 2008 Mart döneminde Türkiye’de 762 bin aracın satıldığını belirtti.

19.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Cârî açığa da alışacağız

  Türkiye’nin enerjisi HES ve doğalgaz santrallerinden

  Esnaftan işsizlik uyarısı

  Petrolde Sudan alternatifi

  Susuzluğa karşı tabiî depo çözümü

  Kira artışına enflasyon sınırı

  Beylikdüzü Marka City açıldı

  İslâm dünyası işadamları, İstanbul’da buluşacak