Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Merkez sağı asker parçaladı

DemokrAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’de merkez sağın önündeki en büyük engelin askerin siyasete müdahale hevesi olduğunu söyledi.


GENÇLERİN EN VERİMLİ ÇAĞLARI BOŞA GİDİYOR

Ankara Ticaret Odasının (ATO), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işgücü istatistikleri veri tabanına dayanarak hazırladığı ''Gençliğin Hali'' raporuna

Siyasî istikrar bozulursa reform olmaz

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Türkiye’de siyasî istikrar bozulursa kötü olur. Siyasî istikrarın olmadığı bir yerde reform da olmaz’’ dedi.


  Uluslararası Bediüzzaman Platformu kuruldu

BEDİÜZZAMAN Said Nursî’nin hayatı ile ilgili bilgilerin ortak bir platformda toplanabilmesi ve müellifi olduğu Risâle-i Nur Külliyatı’nın daha iyi anlaşılması için Uluslararası Bediüzzaman Platformu kuruldu.


  “Aydınlarımız dinde cahil”

Gazeteci Avni Özgürel: "Türkiye'nin aydınlarının, okur yazarlarının İslâmla alâkası yok. Yeni yeni âyet nedir, hadis nedir öğreniyorlar. İslâm hakkında cahiller. yanlışların temelinde Kur'ân'ı ve İslâmı yanlış örneklerden okumaları gibi bir sebep var."


  TBMM yoğun gündemle çalışacak

TBMM Genel Kurulu haftaya, CHP’nin, ATV ile Sabah’ın Çalık Grubuna satışı ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleriyle başlayacak. Aynı gün, Sayıştayın boş bulunan 12 üyeliği için seçim yapılacak.


  Köksal Toptan: Hedefimiz, gençleri geleceğe hazırlamak

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Hedefimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır” dedi.


  Şırnak’ta çatışma: 1 şehit

ŞIRNAK'IN Güçlükonak ilçesi kırsalında PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.


  Danıştay Başkanlığı için seçim yarın

SUMRU Çörtoğlu’nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı için yarın seçim yapılacak.


  Mogan, Kızılırmak’la tanıştı

KURAKLIK sebebiyle su seviyesi düşen Mogan Gölü’ne, Kızılırmak’tan su verilmeye başlandı. ‘’Can suyu’’ hattının açılışı dolayısıyla Mogan Gölü’nde tören düzenlendi.


  Gül’den gençlere tavsiye

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, gençlere, “Dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, gelenek ve göreneklerinize bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu şuuruna sahip, çalışkan insanlar olmalısınız” dedi.


  Gül’den Aytmatov’a tedavi teklifi

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, geçen hafta rahatsızlanan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’a geçmiş olsun mesajı gönderdi.


  Türkiye, reform yapma mecburiyetinde

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Türkiye, reform yapma mecburiyetinde olan bir ülkedir’’ dedi.


  Hava sıcaklıkları artıyor

HAVA sıcaklıklarının hafta ortasına kadar bütün yurtta 4 ila 6 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.


  TOKİ’yi eleştiren müteahhitlere cevap

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitlerin, “TOKİ’nin kapsamlı şekilde konut yapma işine girmesine” yönelik eleştirileri hakkında, “Hiçbir iş beceremeyen adam gelip, müteahhit oluyor. Gerçek müteahhitler bizden şikâyetçi değil” dedi.


  Ayvacık’ta denizde 24 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE’NİN Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan Somali, Eritre ve Filistin uyruklu 24 kaçak ile olayı organize ettiği ileri sürülen Türk uyruklu kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.


  Polisin seken kurşunu bir kişiyi yaraladı

BAHÇELİEVLER’DE ‘’dur’’ ihtarına uymayarak kaçan otomobili durdurmak isteyen polisin açtığı ateş sonucu seken mermiyle bir kişi yaralandı.


  Türkiye’de 3.5 milyon genç okula kayıtlı değil

Bahçeşehİr Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (BETAM) yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de 15-19 yaş grubundaki 6.3 milyon gencin 3.5 milyonu okula kayıtlı bulunmuyor.


  Somali’nin su hasreti bitiyor

İHH İnsanî Yardım Vakfı, su kaynaklarının son derece sınırlı olduğu Afrika’da insanların susuzluk problemine çözüm bulmak için su kuyuları açma projesine devam ediyor.


  Canlı türlerinin üçte biri yok oldu

Doğal Hayatı Koruma Vakfının, yüzlerce balık, kuş, memeli ve böcek türünün akıbetinin araştırıldığı Yaşayan Gezegen Endeksine göre, hayvan sayısı ortalama yüzde 27 oranında azaldı.


  Kızılcık sopası, 5 bin YTL

Adana Anadolu Lisesinde aralıksız 31 yıl müdürlük yaptıktan sonra geçen ay emekliye ayrılan Mustafa Sofu’nun 1980’li yıllarda öğrencilerinin ‘’gözünü korkutmak’’ için bulundurduğu sopayı alabilmek için eski mezunlar adeta yarıştı.


  Yok böyle bir pratik zekâ

PRATİK zekâya örnek çok olay gördük ama bunun gibisi yok. İşte son örnek...


  Microsoft 100 dolarlık laptop projesine katıldı

DÜNYANIN en büyük yazılım şirketi Microsoft, “100 dolarlık laptop” projesine katıldı.


  Klavye ve fare için mezar yeri aranıyor

MICROSOFT’UN sahibi Bill Gates’in CEO zirvesinde yaptığı teknoloji gösterisi klavye ve faresiz döneme geçileceğinin müjdesi olarak değerlendirildi.


  Orman yangınına erken uyarıyla müdahale

TÜRKİYE, orman yangınlarıyla teknolojinin yardımıyla mücadele edecek. ‘’Uzaktan algılama’’ ve ‘’yangın yönetim’’ sistemiyle yangınların yeri anında belirlenecek, yangınlara en hızlı şekilde müdahale edilecek.


  Savaş uçakları hedefi şaşırmayacak

ASELSAN tarafından üretilen lazer işaretleme sistemi ‘’Engerek’’, hava platformlarından bırakılan güdümlü bombaların tam hedefi vurmasına imkân sağlıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler