Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Yalova sanatla buluştu

9 ülkeden toplam 27 san'atçının Yalova’ya gelerek kendilerine özel hazırlanan atölyelerde eserlerini üreteceği 1. Uluslararası Yalova Sanat Buluşmasının basın toplantısı Yürüyen Köşk’te yapıldı.

Basın toplantısında yaptığı konuşmada Yalova’nın uluslar arası kültür merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Binicioğlu, “Yalova’da son yıllarda kültür-san'at alanında yaşanan olumlu gelişmeler herkesin dikkatini çekiyor. Bu gelişimi, altyapısını kurup gittikçe büyüttüğümüz ve kentimize kazandırdığımız san'at üretim merkezleriyle sağlıyoruz. Gözbebeğimiz Yalova, konservatuvarıyla, Güzel Sanatlar Merkeziyle, şehir tiyatrosuyla sadece san'at tüketen değil, aynı zamanda san'at üreten bir kent oldu. Bu yoğun ilgi doğrultusunda mevcut binaların artan talepleri karşılayamaz duruma gelmesi de bir kültür merkezi gerekliliğini doğurdu. Kentimize büyük bir değer daha katacak 600 kişilik kültür merkezimiz konser her türlü konser, konferans, panel, dinleti, söyleşi gibi etkinlikler için ideal bir mekân olacak” dedi.

Yalova Belediyesinin organize ettiği san'at şöleni 9 ülkeden toplam 27 san'atçıyı bir araya getirerek YADEM mekânlarında hazırlanan özel atölyelerde aynı anda eserlerini üretmelerine imkân sağlıyor. Bütün izleyicilere açık olacak YADEM’deki bu workshop çalışmaları san'atçıların kendi aralarında oluşturacağı dostluk ve kültürel alış veriş kadar Yalova halkının san'atla buluşması ve san'atçılarla kuracağı yakın dialoglar açısından da büyük önem taşıyor. Farklı dil ve bakışlara sahip san'atçıların ürettiği bütün eserler 24 Mayıs 2008 Cumartesi günü Yalova Karizma Sanat Galerisinde düzenlenecek bir sergiyle san'atseverlere sunulacak.

Mustafa GÖKMEN

19.05.2008


 

Seydişehir’de dinî yayınlar sergisi

Konya’nin Seydişehir ilçesinde Yeni Asya Kitap Sergisi açıldı. Yeni Asya satış temsilcimiz İbrahim Vapur geçen ay Kastamonu’da açılan Dinî Yayınlar Fuarının ardından Seydişehir’de açtıkları kitap sergisine de ilginin büyük olduğunu belirtti.

Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı tarafından tahsis edilen Belediye Parkında, İmam Hatip Lisesi kermesi yanında açılan sergide yeni tanzimle hazırlanan orta boy Risâle-i Nur Külliyatı başta olmak üzere yayınlarımıza yoğun ilgi var.

Satış temsilcimiz İbrahim Vapur’un verdiği bilgiye göre, sergi bir haftalığına açılmış olup daha sonra Yeni Asya okuyucularından Türkiye genelinde diğer il ve ilçelerden talep geldiğinde sergi ve fuarlara iştirak edilecek. Sergi organizasyonunu başından sonuna kendilerinin takip ettiklerini hatırlatan İbrahim Vapur “Bütün hayırlı hizmetlerde biz varız. Yeter ki, diğer iller talep etsinler” dedi. Vapur “Yerleşim birimlerinde kitap sergileri o yerin kültürel şenlikleri, özel kutlama günleri, vs. göz önüne alınarak açılabilir” değerlendirmesinde bulunarak sergide emeği geçenlere ve Yeni Asya okuyucularına teşekkür etti.

YENİ ASYA / SEYDİŞEHİR

19.05.2008


 

Kanın mürekkebe karıştığı mektuplar

Çanakkale Savaşı mektuplarının sembol ismi Şehit Muallim İbrahim Ethem’in hayatı kitaplaştırıldı. Gazeteci Mustafa Canbey tarafından yazılan ve Yarımada Yayınları tarafından yayınlanan “Cephede Bir Muallim/Şehit Ethem” kitabında Mustafa Kemal’in komutanlığındaki 57. Alay’da savaşarak şehit düşen 25 yaşındaki İbrahim Ethem’in hayatı anlatılıyor. Kitapta ayrıca Yedek Subay Ethem’in cephedeyken annesine yazdığı ve bütün dünyada meşhur olan mektup da ele alınıyor. www.yarimada.com.tr

19.05.2008


 

Zafer'de bu ay: Fetih mi, işgal mi?

İSTANBUL’UN fethinin 555. yılını kutladığımız bu ayda Zafer dergisi, fetih ve işgal kavramlarını ele alıyor. İbrahim Erdinç Şumnu, fetihin ve işgalin neye karşılık geldiğini izah ederek, İstanbul’un fethinin anlamını sorguluyor. Ömer Baldık, “Örtü ve özgürlük tartışmaları”nı gündeme taşırken, Ümit Şimşek “Bir mutluluk formülü”nü veriyor. Prof. Dr. Osman Çakmak, maddenin derinliklerinde bir yolculuğa çıkarıyor okuyucularını. 0212 512 80 80

19.05.2008


 

Tarihî Türk Evleri haftası

Türkİye Tarihî Evleri Koruma Derneği, ülkemizde yok olmaya yüz tutmuş geleneksel Türk mimarisini korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla uzun yıllardır Anadolu şehirlerinde “Tarihî Türk Haftaları” düzenliyor.

Bu yıl 26 ncısı yapılan Tarihî Türk Evleri Haftası’nda Kastamonu Evlerinin alınması kararlaştırıldı. İki aşamalı olarak planlanan tanıtım haftasının ilki 5 Mayısta yapıldı. İkincisi ise 20-22 Mayıs 2008 tarihleri arasında Kastamonu’da gerçekleştirilecek.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ / KASTAMONU

19.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler