Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray, Van Gaal'la görüşüyor

GALATASARAY Kulübü Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, sezon içinde yaşadıkları iki önemli krizi çok iyi yönettiklerini belirtti. Galatasaray Televizyonu'na şampiyonluğu değerlendiren Sezgin'in açıklamaları kulübün internet sitesinde de yayınlandı. Şampiyon tamamladıkları 2007-2008 sezonunda iki önemli kriz yaşadıklarını ifade eden Sezgin, şunları söyledi:

''Biri Beşiktaş karşılaşması öncesi kadro dışı bırakılma olayı, ikincisi Feldkamp'ın istifası olayı. İki olayda da kriz vardı. Ve bu kriz çok iyi yönetildi. Bunun altını çizmek lazım. Çünkü bu olay başka yerlerde başka boyutlara gidebilir. Biz gerek kamuoyuna, gerek futbolcularımıza bu kararın sadece bu maç için olduğunu ve hocanın kararı olduğunu söyledik. Hocayla da yaptığımız görüşmeler var. Ama bunlar bizde kalsın. Sözün özü kriz iyi yönetildi.''

FUTBOLCULAR ÖVGÜYÜ HAKEDİYORLAR

Sezgin, açıklamaları sırasında, sarı-kırmızılı ekip için, ''Liderler dalgalı denizde belli olur. Galatasaray onun için lider'' ifadesini kullandı. Ligde son 6 haftayı dolu dolu yaşadıklarını, elde edilen şampiyonlukta bütün personelin payı olduğunu ifade eden Sezgin, ''Bu bir zincirdir. Bu zincirin en önemli halkası da özellikle son maçlarda aslan gibi mücadele eden futbolcu kardeşlerim. Onlar her tülü güzelliğe layık. Her türlü övgüyü hak ediyor. Onları yürekten kutluyorum. Alınlarından öpüyorum. Analarının ak sütü gibi helal bir şampiyonluk oldu'' şeklinde konuştu. Galatasaray'ın yabancı oyuncusuz oynamasıyla ilgili yapılan eleştirileri hatırlatan Sezgin, Türk oyuncularla ligi şampiyon bitirmelerinin gurur duyulacak bir durum olduğunu kaydetti. 8 futbolcularının (A), 3 oyuncularının da Ümit milli takımda forma giydiğini anlatan Sezgin, ''Galatasaray yabancısız oynuyor diyorlar. Onbir Türk ile ligi bitirdi. Bundan bir kere gurur duymak lazım'' dedi.

ŞARTLARDA ANLAŞMA OLURSA

Ligin ikinci yarısında Emre Güngör'ün performansından dolayı fazla şans bulamayan Song ile ilgili bir soruyu cevaplayan Sezgin, ''Song ile bir görüşme yaptık. Galatasaray kriterleri belli, ekonomik şartları belli.Bu şartlarda anlaşma olursa, 1 yıl daha Galatasaray'da kalacak'' cevabını verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a kiralık verdikleri Aydın'ın gelişimini memnuniyetle izlediğini bildiren Sezgin, ''Sakatlıktan kurtulmuş. Umarım yeni sezonda bize de katkıda bulunacak. Çünkü yeni sezonda kadromuzda görmek istiyoruz'' dedi.

HAKAN ŞÜKÜR'LE GÖRÜŞECEĞİZ

Bazı futbolcular için kulübe gelen tekliflerin olup olmadığı ile ilgili bir soruya Sezgin şu cevabı verdi: ''Gelen teklif yok. Şunu söyleyeyim. Eğer futbolcunun Avrupa'da oynama zamanı geldiyse, ona yardımcı oluruz. Ama bence Arda'ya da Mehmet Topal'a da Servet'e de biraz daha beklemelerini tavsiye etmek çok daha doğru. Gelirse değerlendiririz. Eğer onların çıkarına, Galatasaray'ın çıkarına bir olay ise hep birlikte karar vereceğiz. Futbolcu transferini esir ticareti olarak görmemek lazım. Futbolcunun düşüncelerine saygı göstermek lazım.'' Sezgin, Hakan Şükür ile görüşmelere en kısa zamanda başlayacaklarını da bildirdi. Teknik direktör konusunda çalışmalarının sürdüğünü anlatan Sezgin, Louis Van Gaal ile de görüşmelerinin olduğunu belirterek, ''Ama şu anda gerçekleşen bir durum yok. Olacağını da zannetmiyorum'' diye konuştu.

19.05.2008


 

Beşiktaş'tan flaş transfer müjdesi

BEŞİKTAŞ Kulübü 2. Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer politikalarını eleştirerek, Beşiktaş'ın tribün için değil saha için transferler yapacağını söyledi.

Kumcuoğlu, yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın basit hakem hatalarından kaynaklanan puan kayıpları ile şampiyonluk yarışından koptuğunu belirterek, geçmişi bir kenara bırakarak, yeni sezonun hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Beşiktaş'ın Türk futbolunun vazgeçilmezi üç büyük takımından birisi olduğunu kaydeden Kumcuoğlu, ''Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturmak için çalışıyoruz ve bu konuda da iddialıyız. Bunun için de şampiyonluğa oynayacak bir kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda gerek Türkiye'de gerek de yurt dışında Beşiktaş'ın kalitesine ve ruhuna uygun futbolcular ile görüşme halindeyiz'' dedi. Ani fiyat artışlarına karşı, görüştükleri futbolcuların isimlerini kamuoyu ile paylaşmamaya gayret sarf ettiklerini aktaran Kumcuoğlu, şöyle devam etti:

TRANSFER İÇİN YORUM YOK

''Dikkat ederseniz basında bizim transfer listemizde olduğu iddia edilen isimler hakkında bile yorum yapmıyoruz. Bizim amacımız takıma katkı sağlayacağını düşündüğümüz futbolcuları bir an önce takıma kazandırmak. Bunun için diğer takımlar gibi Avrupa Şampiyonası'nın bitmesini beklemeyeceğiz. Her konuda anlaştığımız bir futbolcuyu vakit kaybetmeden renklerimize bağlayabiliriz. Bazı takımlar yeşil sahalar için değil tribünler için transfer yaparlar. Bu gelir amaçlı uygulanan bir stratejidir. Beşiktaş mevcut şartlarda tribünlere transfer yapmayacak. Çünkü biz sahaya adam arıyoruz, tribüne değil.''

GALATASARAY SÜRPRİZ YAPTI

Fenerbahçe'nin uluslararası maçlarından dolayı lige yorgun döneceğini ve bunun da Beşiktaş için bir fırsat olacağına inandığını anımsatan Kumcuoğlu, ''Hakem hatalarından dolayı yaşadığımız puan kayıpları olmasaydı, şampiyonluk yarışı Beşiktaş ile Galatasaray arasında geçecekti. Bunun için de Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması benim için sürpriz değil. Ama Galatasaray'ın şampiyon olması sürpriz. Beşiktaş, Fenerbahçe ile yorgun olmadığı dönemde oynarken, Galatasaray, Fenerbahçe'nin yorgun olduğu dönemde oynadı. Bunlar şampiyonluğu etkileyen faktörler'' diye konuştu.

2008'DE İLK DÖRTTE OLMALIYIZ

Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek (A) Milli Futbol Takımı'nın yetenekli bir kuşağa sahip olduğunu ifade eden Kumcuoğlu, (A) Millilerin rakiplerini oldukça zorlayacak bir kapasitesinin bulunduğunu, hedefe uygun hareket edilmesi ve hedefe giden yolda taviz verilmemesi halinde şampiyonadaki yerinin en az ilk dörtte olacağını söyledi.

19.05.2008


 

Millîler Almanya'da çalışıyor

AVRUPA Şampiyonası finallerinde mücadele edecek (A) Milli Futbol Takımı, Almanya'daki ikinci antrenmanını dün sabah gerçekleştirdi.

Marienfeld Kasabası'nda, kamp yapılan otelin sahasındaki antrenmana, lig maçları nedeniyle Hamit ve Halil Altıntop kardeşler, Yıldıray Baştürk ile Mevlüt Erdinç katılmadı. İspanya'nın Getafe takımıyla sözleşme imzalayan İbrahim Kaş ise çalışmada yer aldı. Sakatlıkları süren kaleci Volkan sahada hafif koşu yaparken, Servet ve Gökhan Gönül ise kamp yapılan otelde çalışmalarını sürdürdü. Teknik direktör Fatih Terim'in, seyircilerin izlemesine izin verdiği idmanda ay-yıldızlı oyuncular, topla antrenmanın yanı sıra kondisyon çalışması da gerçekleştirdi. İdmanı izleyen taraftarlar, çalışmanın ardından teknik direktör Terim ve milli oyuncularla bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi ve başarı dileklerinde bulundular.

19.05.2008


 

Kaptan Yusuf Şimşek Denizlispor'da kaldı

DENİZLİSPOR'DA sözleşmesi sona eren kaptan Yusuf Şimşek, takımında kaldı.

Transfer teklifi yapan Yunanistan'ın F.C. Skoda Xanti takımıyla görüşen ancak anlaşma sağlayamayan Şimşek, Denizlispor'la yeniden anlaştı. Kulüp Başkanı Ali İpek ve bazı yöneticilerle biraraya gelen Yusuf'un Denizlispor'u çok sevdiğini ve ayrılmak istemediğini belirtmesi üzerine taraflar arasında el sıkışıldı. İpek, Yusuf'un takımdan ayrılmasını hiçbir zaman istemediklerini belirterek, "Askerlik meselesi sebebiyle yurtdışına gitmek istiyordu ancak bu problem ortadan kalkınca takımımızda kaldı." dedi. Kaptan Yusuf ise Skoda Xanthi'nin davetini nezaketen kabul ettiğini söyleyerek, "Görüşmelerin ardından Denizli'ye döndüm. Denizlisporluyum ve öyle de kalmak istiyorum." diye konuştu. Yusuf'un, boş mukaveleye imza attığı öğrenildi.

19.05.2008


 

Ümit Milliler Toulon turnuvasına hazırlanıyor

FRANSA'DA düzenlenecek Toulon Turnuvası hazırlıklarını İzmir'de sürdüren Ümit Milli Futbol Takım'da, teknik direktör Ümit Davala, ''İyi bir takımız, bunu Toulon Turnuvası'nda göstermek istiyoruz'' dedi.

Ümit Davala, çalışmaların çok iyi geçtiğini belirterek, ''Takım içinde arkadaşlık en üst seviyede ve dayanışma var. Herkes birbiriyle çok yakın. Bu birlikteliği sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü saha dışında ne kadar arkadaşlık olursa bu durum saha içindeki başarıyı arttırır'' dedi. İzmir'de hava sıcaklığının artmasıyla çalışmaların zorlaştığını belirten Davala, ancak aynı iklim şartlarının Fransa'da da görülmesinin kendileri için iyi olduğunu ifade etti.

19.05.2008


 

Kerem'li Real Madrid potada ilk turda elendi

İSPANYA 1. Basketbol Ligi'nde (ACB) sezonu rahat bir şekilde lider olarak bitiren Türk basketbolcu Kerem Tunçeri'nin formasını giydiği Real Madrid, play-off'un ilk turunda Unicaja Malaga takımına iki maçta da yenilerek elendi.

Geçen yılın şampiyonu olan ve bu yıl içinde en büyük favori olarak gösterilen Real Madrid'in elenmesi büyük sürpriz olarak gösterilirken, ACB tarihinde, play-off'da ilk defa ligi lider bitiren bir takım ilk turda elenmiş oldu. İlk maçta sahasında oynamasına rağmen Unicaja'ya yenilen Real Madrid, dün akşam da deplasmanda 88-86 yenilerek elendi. Kerem yedeklerden oyuna girerek 17 dakika sahada kalırken, 5 sayı ve 1 asist ile oynadı. Bu arada, ACB ligindeki diğer Türk basketbolcu Ersan İlyasova'nın forma giydiği AXA FC Barcelona, play-off'un ilk turunda eşleştiği Iurbentia Bilbao'yu ilk maçta yenmeyi başardı.

19.05.2008


 

Ciritçiler çamurlu sahada zon anlar yaşadı

ERZURUM'DA Mahalli Lig Atli Cirit müsabakaları yağmur altında çamurlu bir sahada oynandı. Sahanın çamurlu ve kaygan olması nedeniyle ciritçiler de izleyenler de zaman zaman zor anlar yaşadı.

Erzurum Mahalli Lig Atlı Cirit müsabakaları önceki gün yapılan iki mücadeleyle devam etti. Günün ilk maçında Dereboğazı Atlıspor Kulübü ile Çiftlikspor karşı karşıya gelecekti. Ancak Çiftlikspor Başkanı Bahattin Örs'ün bir yakınını kaybetmesi nedeniyle iki kulüp yöneticileri hakem komitesine bir dilekçe vererek karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti. Hakem komitesi ise talebi olumlu karşıladı. Bunun üzerine günün ikinci karşılaşması öğlen saatlerinde başladı. Hafif yağmur altında oynanan müsabakalarda gerek atlar gerekse biniciler zeminin kaygan olması nedeniyle sık sık düşme tehlikasi yaşadı.

19.05.2008


 

Dünyanın en güzel küçük stadı Antalya'da yapıldı

AZERİ asıllı Rus iş adamı Sarkhan İsmailov tarafından yaptırılan ve 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Mardan Stadyumu, dünyanın en iyi küçük stadyumları arasında gösteriliyor.

Antalya'da Kundu bölgesinde inşaatı devam eden Mardan İstanbul Palace Otel'e ait Mardan Stadyumu'nun, dünyanın en iyi küçük stadyumları arasında gösterildiği ve UEFA'nın, stadyum yapacak ülkelere, Mardan Stadyumu'nu örnek gösterdiği öğrenildi. Antalyaspor Yönetim Kurulu üyesi Azeri asıllı Rus İş Adamı İsmailov'un UEFA standartlarında yaptırdığı 7 bin 500 kişilik stadyumun tamamı oturma gruplarından oluşuyor. 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'na da ev sahipliği yapan stadyumda, 500 araçlık otopark, 7 soyunma odası, 2 restoran, taraftarlar için büfeler, televizyon ekranlı dev skor tabelası, son sistem ışıklandırma ve ses sistemleri ve 100 kişilik basın tribünü. Şampiyona için Antalya'ya gelen UEFA yetkililerinin de incelediği stadyumun, küçük stadyum modeline örnek oluşturduğu belirtildi.

19.05.2008


 

Sahil Yolu Koşusu'nu Faslı Bannız kazandı

Maltepe Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası 10 bin metre Sahil Yolu Koşusu İstanbul'da yapılırken, erkeklerde Faslı Yusuf Bannız 29.51'lik derecesiyle bayanlarda da Türkiye'den Alemitu Bekele 33.18'lik derecesiyle birinci oldu.

Maltepe Üniversitesi'nin Dragos sahilindeki yerleşkesi önünde başlayan ve yine aynı yerde sona eren yarışa, 37 ülkeden 76'sı yabancı olmak üzere toplam 753 kişi katıldı.

19.05.2008


 

Adana Demirspor taraftarı Mersin'de olay çıkardı

TÜRKİYE İkinci Futbol Ligi Yükselme Grubunda Mersin İdmanyurdu'na 2-1 yenilerek Bank Asya Birinci Ligi'ne çıkamayan Adana Demirspor taraftarları maç sırasında ve maç sonrası taşkınlık çıkardı.

Maç sırasında hakemin penaltı vermemesini bahane eden Adana Demirspor taraftarları tribünlerdeki koltukları sahaya fırlattı. Aynı taraftarları maç sonrası ile bindikleri otobüsün camlarını kırdı. Taraftarlar polis kontrolünde Mersin'i terk etti.

19.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler