Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çay ocağı, sanat ocağı oldu

GÜMÜŞHANE’DE, resme ilgi duyan ve iş yerinde müşterilerinin resimlerini yapan çay ocağı işletmecisi, 7 yıl sonra iş yerini kapatarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) sağladığı kredi desteğiyle hayalini kurduğu sanat evine kavuştu.

Muharrem Muslu (28), geçimini sağlamak için 7 yıl önce merkeze bağlı Karşıyaka Mahallesi Camisi altındaki çay ocağını işletmeye başladığını söyledi. Çay ocağını işletmeye başladığı yıllarda resme ilgi duymaya da başladığını anlatan Muslu, ‘’Çay ocağında bir yandan ailemin geçimini sağlarken, zaman zaman çay ocağına gelen müşterilerimin resmini yapıyordum. Yaptığım resimler beğenildikçe resme olan ilgim daha da arttı’’ dedi.

Daha çok kara kalem ve yağlı boya resimler yaptığını, geçen yıl ise sergi açtığını ifade eden Muslu, ‘’Boş zamanlarımda resim yapmama rağmen en büyük hayalim kendime ait bir sanatevim olmasıydı. Bunun üzerine çay ocağını başkasına devrederek sanatevi açabilmek için Valilik SYDV’ye başvurdum. Başvurumu kabul ederek bana 10 bin YTL kredi verdiler’’ diye konuştu. Muslu, aldığı krediyle bir sanatevi açtığını, burada resimlerinin satışını da yaptığını kaydetti.

/ Gümüşhane

20.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  MÜZEKART geliyor

  Bir gün “baba” desin diye bekliyor

  Kubbealtı’ndan yaz kursları

  Çay ocağı, sanat ocağı oldu