Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’dan yarım ağız özür

ABD Başkanı George Bush, atış taliminde Kur’ân-ı Kerim’i hedef tahtası yapan Amerikalı asker adına Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den özür diledi.


Sudan’ın iç bölgesinde şiddetli çatışma

Sudan’ın petrol zengini Abyei bölgesinde, hükümet birlikleri ile güneyli isyancılar arasında şiddetli çatışma çıktığı bildirildi. Yardım çalışanlarını

Irak ordusu, Sadrmahallesine girdi

Iraklı radikal Şiî lideri Mukteda Sadr’ın hareketinin sözcüsü, bugün başşehir Bağdat’taki Şiî mahallesi Sadr’a girdiği açıklanan Irak ordusunun, mahal


  Sünnî direnişçiler hükümete meydan okudu

Irak’taki Sünnî direnişçiler, hükümetin kuzeydeki Musul bölgesinde 14 Mayıs’ta başlattığı operasyonun “başarısız olacağını” öne sürdü.


  Süleyman Şah türbesinde nöbet devam ediyor

Türkiye ile Suriye arasında bir dönem gerginlik yaşanmasına yol açan “Süleyman Şah” türbesinde Türk askeri nöbet tutmaya devam ediyor.


  ABD’den, Irak ve Afganistan’a ek asker

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yaklaşık 42 bin askerin rotasyon çerçevesinde Irak ve Afganistan’a gideceğini açıkladı.


  İsrail, 13 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail saldırısında öldürülen kişinin 13 yaşındaki bir Filistinli olduğu bildirildi.


  2 Nato askeri öldürüldü

Afganistan’ın güneyinde 2 NATO askerinin öldüğü bildirildi. NATO’dan yapılan açıklamada, askerlerden birinin militanların saldırısında, diğerininse Afgan polisinin düzenlediği bir operasyona destek verilirken meydana gelen patlamada öldüğü belirtildi.


  ABD’de Osmanlı Bahçesi açıldı

ABD’nin St. Louis şehrinde bulunan Missouri Botanik Bahçesi’nde, geleneksel Türk bahçe kültürünü yansıtan ‘’Osmanlı Bahçesi’’ açıldı.


  Meksika’da, eşeği hapse tıktılar

Meksika’da bir kişiye çifte attığı ve birini de ısırdığı gerekçesiyle bir eşek hapse atıldı. Polis yetkilisi Sinar Gomez, güney eyaleti Chiapas’da bir çiftlikte iki kişiye saldıran eşeğin, sahipleri saldırıya uğrayan kişilerin hastane masraflarını ödemeyi kabul edene kadar demir parmaklıklar arkasında kalacağını söyledi.


  Geleceğin potansiyel enerji kaynağı: Lazer

Bilim insanlarının, geleceğin potansiyel enerji kaynağı olarak gördükleri lazer füzyonunun laboratuvar denemeleri sırasında, lazer ışının üzerine düştüğü materyalin sıcaklığı 10 milyon santigrat dereceye ulaştı.


  Discovery, Mayıs sonunda yolcu

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yük bölümünde Japon yörünge modülü Kibo ile fırlatma rampasında bekleyen uzay mekiği Discovery’nin 31 Mayısta Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gönderilmesine yeşil ışık yaktı.


  Kuşlar, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Uluslararası Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN), dünyadaki kuş türlerinden yaklaşık sekizde birine tekabül eden 1226 kuş türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.


  Dünya Bankası, Myanmar’a yardım etmiyor

Dünya Bankası, kasırga felâketinin meydana geldiği Myanmar’a maddî yardımda bulunmayacağını bildirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler