Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okullu olmak için tek şans kaçmasın

MEB’den alınan bilgiye göre, İlköğretim Genel Müdürlüğünce ‘’Yetiştirici Sınıflar Eğitim Programı’’ konulu proje hazırlandı.


Doğalgazda deprem tedbiri

Yalova’da doğalgaz dağıtımının depremin şiddetine göre kesilmesini sağlayan bir sistem kurulacağı bildirildi.

İstanbullu ‘deniz taksi’yle tanışıyor

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş tarafından ‘’denizden taksi çağırma’’ anlayışıyla projelendirilen ‘’Deniz Taksi’’ uygulamasının ilk aracı bugün su


  Tuzla’da tabutlu protesto

Tuzla’da toplanan DİSK’e bağlı Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası üyesi bir grup, tersanelerdeki iş kazaları ve işçi ölümlerini protesto etti. LİMTER-İŞ Genel Başkanı Cem Dinç, tersanelerdeki sorunların çözümünü istemek amacıyla 16 Haziran’da iş bırakma eylemi yapacaklarını kaydetti. Gruptakiler daha sonra tersane önüne iki tabut bıraktılar. LİMTER- İŞ Genel Sekreteri Kamber Saygılı bir kavanoz içine konulan ve kanı temsil ettiği belirtilen boyayı tabutların üzerine döktü.


  Hukuka da standart gelecek

Antalya’da AB karşıtlarına seslenen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Artık dünyada herşeyin bir standardı var. Antalya’da olduğumuz için söylüyorum, salatalığın bile standardı var. Kabağın, domatesin bile standardı var. Bu standarda uygun yetiştirmezseniz ihracat yapamazsınız. Elinizde kalır, çürür, dökersiniz. Artık evrensel standartlara hukuku da uydurmak zorundasın” dedi.


  Eğitim sistemi çağdışı kaldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Özgen, eğitim sisteminin çağdışı kaldığını ve bir vizyon u olmadığını söyledi. Özgen, “Halen tartışılan, üniversite sınavlarındaki katsayı sistemidir. Oysa değişmesi gereken hem bu ezberci sınav sistemi, hem de ilkokuldan üniversiteye kadar bütün eğitim-öğretim sistemidir” dedi.


  Gençler sahipsiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sigara, alkol, hatta uyuşturucu kullanan genç nüfusun sayısında yaşanan artışın, gençlerin ne kadar sahipsiz olduklarını gözler önüne serdiğini söyledi. Bahçeli, “Sorun büyük ve çözümü âcildir. Günübirlik tedbirlerle geçiştirilemeyecek kadar ciddîdir” diye konuştu.


  Elçi’ye beraat

Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı Şerafettin Elçi, TCK 216. maddede düzenlenen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçundan yargılandığı dâvâda beraat etti. Elçi, “Elçi, ''Düşüncelerimizin yerleşik düşüncelere uygun olma zorunluluğu yok. Bu düşünceler, rahatsız edici, hatta şok edici olabilir. Düşünce özgürlüğü bu tür konuşmaları da kapsar Sözlerim düşünce özgürlüğü kapsamında ve eleştiri niteliğindedir” dedi.


  Mahmud Abbas ABD’yi suçladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail üzerinde gerçek bir Amerikan baskısı olmadığı için İsrail-Filistin müzakerelerinin ilerlemediğini söyledi. Abbas, “Görüşmeler ne Kudüs meselesi, ne mülteciler, ne sınırlar, ne de yerleşim birimleri konusunda ilerliyor. Barış ya da güvenlik alanında da hiçbir ilerleme kaydedilmedi” dedi.


  Her yıl 1.4 milyon bebek doğuyor

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Etiler, Türkiye’de yılda 1.4 milyon bebeğin doğduğunu, bu sebeple çocuk politikalarının devletin en önemli konuları arasında yer alması gerektiğini bildirdi.


  Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer: Kapatma dâvâsı Avrupa’yı şaşırttı

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, AKP’ye yönelik kapatma dâvâsının Avrupa’da şaşkınlığa sebep olduğunu belirtti.


  Konya’da da ishal vak'aları

KONYA’DA önceki gün, ishal ve benzeri şikâyetlerle 393 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi. Konya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahaattin Akyürek, önceki gün çeşitli hastanelere ishal şikâyetiyle çok sayıda kişinin başvurmasıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.


  Tarım ithal eder ülke durumuna geldik

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Geçmiş yıllarda kendine yetecek oranda tarım ürünü olan Türkiye, tarım ürünlerini ithal eder duruma geldi’’ dedi.


  İstanbul’da bir haftada 26.8 bin sürücüye ceza

İstanbul’da geçen hafta yapılan trafik uygulamalarında 26 bin 831 sürücüye ceza kesildi.


  Erdoğan’dan ‘Büyükanıt’ haberlerine dâvâ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Büyükanıt’a Dosya Verildi mi?” başlıklı köşe yazısında, “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” gerekçesiyle Fikri Sağlar ve Birgün gazetesi aleyhinde 50 bin YTL’lik manevi tazminat dâvâsı açtı.


  İHD’den Tuzla’daki kazalarla ilgili suç duyurusu

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, Tuzla tersaneler bölgesindeki iş kazalarında sorumluluğu bulunduğunu öne sürdükleri kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular.


  Mogan’a, verilen Kızılırmak suyu kesildi

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, 2 gün önce düzenlenen törenle Mogan Gölü’ne verilen su, pompa istasyondaki arıza sebebiyle kesildi. Kuraklık sebebiyle su seviyesi düşen Mogan’a Kesikköprü Barajı’ndan su taşıyan borunun pompa istasyonundaki kaynak noktalarında sızıntı oluştu.


  Talat ve Hristofyas Cuma görüşecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, kapsamlı müzakerelere hazırlık amacıyla oluşturulan teknik komite ve çalışma gruplarının faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla 23 Mayıs Cuma günü bir araya gelecek.


  Aydın’da 23 kaçak yakalandı

Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan yabancı uyruklu 23 kişi yakalandı.


  AKP’nin kapatılması demokrasiyi güçlendirmez

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Başkanı Daniel Cohn-Bendit, ‘’AKP’nin, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının, Türkiye’de demokrasiyi güçlendirmeyeceğini’’ söyledi.


  Aras Kargo’dan Kars’a 100 bin ağaç

ARAS Kargo’nun Çekül Vakfı’yla beraber başlattığı “Yeşile Hayat, Hayata Yeşil” adlı ağaçlandırma kampanyasının ikinci adımı 18 Mayıs’ta Kars’ta atıldı.


  Trabzon, eski valilerini bağrına bastı

TRABZON Valisi Nuri Okutan’ın davetiyle Trabzon’a gelen daha önce bu şehirde görev yapmış 8 eski vali Ahmet Vefa Poyraz, Ziya Çoker, Münir Raif Güney, Agah Büyüksağiş, Yılmaz Ergun, Enver Hızlan, Adil Yazar ve Hüseyin Yavuzdemir 19 Mayıs Bayramı törenlerinde Trabzonlularla kucaklaştı.


  “Yanlış yapma lüksümüz yok”

SARIYER’DE vatandaşın yerel yönetimlere katılımını sağlamak ve halkın sorunlarını yerinde dinlenmek amacıyla düzenlenen ‘Halk Meclisi Toplantıları’na her Pazar devam ediliyor.


  Engelleri aşan gençler festivalde bir araya geldi

ADANA Kent Konseyi Engelliler Meclisi öncülüğünde düzenlenen Engelli Gençlik Festivali “Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur” sloganıyla 17–19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.


  Mersinli okuyucularımız geleneksel piknikte buluştu

HER yıl Yeni Asya Mersin Temsilciliği tarafından düzenlenen pikniğin beşincisi 18.05.2008 tarihinde Erdemli Akkum Gençlik Kampında gerçekleştirildi.


  Kablo karmaşasına son!

Mardin Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri hazırladıkları kablosuz masa üstü bilgisayar projesi ile kablo karmaşasına son verdiler.


  Solaryum ve güneşlenme zararlı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rana Anadolu, solaryumla ya da doğrudan güneşlenme ile bronzlaşmanın başta cilt kanseri ve erken yaşlanma olmak üzere ciddî sağlık sorunlarına sebep olabileceğini söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler