Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliyet artışı, tekne sattırıyor

Adana’nin Karataş ilçesinde sayıları 320’yi bulan balıkçıların çoğunun, ÖTV’siz mazotun fiyatının 2,05 YTL’ye ulaşması ve seferlerinin yakıt maliyetlerini bile karşılayamaması sebebiyle, teknelerini satışa çıkardığı bildirildi.


BİR AYDA 35 MİLYAR YTL KREDİ KARTI BORCU

Türkiye'de 9 milyon kredi kartı kullanıcısı ve 40 milyon civarında kredi kartı bulunduğunu belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bir

Çinliler, Türk zeytin yağı yiyecek

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin en büyük yağ tesislerine sahip olan Sayınlar Gıda, Uzak Doğu insanına Türk zeytinyağı yedirecek. Sayınlar Gıda Ma


  Şirket ve işyeri kapanışları hızlandı

EKONOMİDE göstergelerin kötüleştiği bu yılın ilk dört ayında şirket ve işyeri kapanışları hızlandı.


  Enerji fiyatları cari açığı büyütecek

HAZİNE Müsteşarı İbrahim Çanakçı, artan enerji fiyatlarının Türkiye’nin cari açığının, yılın başında beklenenden daha fazla büyümesine yol açacağını, ancak açığı finanse etme beklentilerinin olumlu olduğunu söyledi.


  Prim affına IMF itirazı

IMF, prim affının hükümetin Orta Vadeli Malî Çerçeve programındaki taahhütlere aykırı olduğunu belirtti. IMF’ye göre, prim affı kredibiliteyi zayıflatan bir geri adım.


  Cem Uzan Telsim dâvâsını kaybetti

CEM Uzan tarafından Telsim ve yöneticileri aleyhine New York Yüksek Mahkemesi’nde açılan dâvanın Uzan aleyhine kesinleştiği bildirildi.


  Japonya, faizleri değiştirmedi

JAPONYA Merkez Bankası, faiz oranlarını beklendiği gibi değiştirmedi. Japon Merkez Bankası, dünya ekonomisindeki belirsizliğin henüz dağılmaması sebebiyle, faiz oranlarını yüzde 0.5 olarak korumaya devam etme kararı aldı.


  Güneydoğu’dan, AB’ye ihracat yüzde 30 arttı

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesinden Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere yapılan ihracat, bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artış gösterdi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerine göre, bölge illerinden Ocak-Nisan 2008 döneminde AB üyesi ülkelere 332 milyon 515 bin dolarlık ihracat yapıldı.


  Etiyopya ile 20 milyon dolarlık iş anlaşması

AKTİF Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD)’nin misafiri olarak Sivas’a gelen Etiyopya heyeti, Sivaslı işadamlarıyla 20 milyon dolarlık iş anlaşması imzaladı.


  Prim alacakları yeniden yapılandırılacak

ANTALYA’DA esnaf ve tarım Bağ-Kur sigortalısı toplam 113 bin 141 kişi ile SSK’lı 89 bin 187 işverenin prim borcu bulunduğu bildirildi.


  Petrol, 127 doların üstünde

ABD petrolünün varil fiyatı 127.10 dolardan işlem görüyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler