Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Slovakya provası Terim'e umut verdi

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Slovakya ile oynanan özel karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede, takımın durumundan genel olarak memnun olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Terim, "Beni sevindiren taraf, henüz bir tane teknik idman yapmadık. Artı, ilk çıkan takım bir hayli genç bir takım. İki devre de ayrı ayrı düşünceler ortaya koydu. Sabah da bir buçuk saat antrenman yaptığımızı unutmayalım. O yüzden, genel olarak memnunum. Muhakkak hatalarımız var, yanlışlarımız olacaktır. Ama sakatlarımızla beraber toplandığımız zaman çok daha iyi bir takım oalcağımızdan eminim. 6 kişiyi getirmedim, otelde kaldı, birçok arkadaşımızı da önceden koymadık" dedi.

MÜTHİŞ BİR GRUBUMUZ VAR

"Böylesi teknik kapasitesi yüksek bir maç bekliyor muydunuz?" şeklindeki soruya Terim, "Genel olarak yapımız bizim normalde böyle. Oynamayı seviyoruz; oynayarak bir yerlere varmamız gerektiğine inanıyoruz. Ama açıkçası, bazıları için evet, beni mutlu eden taraf da odur; bu kadar beklemiyordum. Bu yeter mi, hayır, daha iyi olmamız lazım. Ama beni çok sevindiren şey, ilk defa milli olan var, ilk defa resmi maç oynayan var. Müthiş bir grup olarak cevap vermeleri beni çok sevindiriyor." şeklinde cevap verdi.

HEDEFLERİMİZ HEP YUKARIDA

Yabancı bir gazetecinin, Avrupa Şampiyonası'nda favorisinin kim olduğunu sorması üzerine ise Terim, şu karşılığı verdi: "Her ülkenin kazanma ihtimali var. 16 tane takım var, matematiksel olarak herkesin şansı var. Biz hedeflerimizi hep yukarıda tutarız, isteriz, olur. Olur ama inancımız hep vardır. Biz hedeflerimizi hiç aşağıda tutmadık, yukarıda tutacağız yine. Ama olur olur, olmaz olmaz. Biz bunu deneyeceğiz, biz bunu istiyoruz. Son Avrupa Şampiyonası'nı beraber seyrettik. Hiç kimse Yunanıstan'ın Portekiz'i yeneceğini tahmin etmemişti ama oldu. Dolayısıyla bizim hedeflerimiz yüksekte."

HER FUTBOLCU BU FORMAYA ADAY

Bir soru üzerine karşılaşmaya çıkan kadroyu değerlendiren Terim, "Bazı oyuncuları elimde olmadan koyamıyorum. Yapacak bir şeyimiz yok, sakatlar. Ama planmamamızda, maçlara yaklaştıkça kafamızdaki takımı sürme adına daha ısrarlı olacağımız kesin. Ama buraya davet ettiğimiz her arkadaşımız bu formaya adaydır." şeklinde konuştu.

22.05.2008


 

Fatih Tekke Almanya'da oynamak istiyor

FUTBOLDA Rusya şampiyonu Zenit ile UEFA Kupası'nı kaldırma başarısı yakalayan ve EURO 2008 için milli takıma davet edilmeyen golcü futbolcu Fatih Tekke, milli takım kadro seçimi hakkında önemli açıklamalar yaparken Zenit kulübüne de mesaj göndermekten geri kalmadı.

Ligtv'ye konuşan Fatih Tekke, milli takıma seçilmemesi nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

KADRO SEÇİMİNDE ADALETSİZLİK OLDU

Tecrübeli golcü Fatih Tekke, "Söylenecek o kadar çok şey var ki... Konu ülke olunca kolum kanadım kırılıyor. Herkese başarılar diliyorum. Onlar ülkemizi temsil ediyor. Milli takımın ölçüsü olmalı. Seçilmenin bir kriteri olmalı. Sadece bu benim için değil. Türkiye'de yüzde yüz hak eden oyuncular vardı o formayı. Kadro seçiminde adaletsizlik oldu. Sağlığımız sıhhatimiz yerinde. Orada olmayı çok isterdim ama saygı duymaktan başka çaremiz yok. Dualarımız onlarla..." açıklamasını yaparak sitemini dile getirdi.

ENİNDE SONUNDA VAZGEÇECEKLER

Zenit'ten ayrılmak istediğini her fırsatta söyleyen fakat 2 yıl daha sözleşmesi bulunduğu için önünü göremediğini de sözlerine ekleyen Tekke "Bir oyuncu gitmek istiyorsa onu kimse tutmak istemez. Eninde sonunda benden vazgeçecekler. Eğer yanımda bir Türk arkadaşım olsaydı böyle olmazdı" ifadesini kullanarak Rus kulübe mesaj gönderdi. Tekke şunları söyledi:

ALMANYA'DA OYNAMAK İSTİYORUM

"Bireysel olarak belli hedefler koydum. Takım içerisinde saha içerisinde uyum ve özelliklerini sergileme açısından problemler oldu. Bunların düzeleceğini söylediler ama olmadı. Çok büyük sıkıntılarım yok. Ama kapasitemi daha iyi göstereceğim bir yere gitmek istiyorum. Dil problemi yaşıyorum. Takımda arkadaşlık sıcak değil. Benim yerime oynayan arkadaşım çok iyi bir performans gösterdi. Milli takıma oyuncu göndermek için de takımda yerli futbolcuları tercih ettiler ve ben de genelde yedek kaldım. Bunlara karşın hala beni bırakmak istemiyorlar. Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Almanya'da oynamaya sıcak bakıyorum. Almanya olsa güzel olur. Menajerlerim kulübe ayrılmak istediğimi ilettiler."

22.05.2008


 

F.Bahçe'nin final tercihi Telekom

BEKO Basketbol Ligi play-off yarı finalinde, Efes Pilsen'i eleyerek finale yükselen Fenerbahçe Ülker'de, basketbolcu Willie Solomon, ''Benim gönlümden Türk Telekom ile eşleşmek geçiyor.

Eğer Türk Telekom ile eşleşirsek saha avantajı bizde olacak'' dedi. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesine açıklama yapan Solomon, salı akşamı oynadıkları Efes Pilsen maçıyla ilgili olarak, ''Efes Pilsen karşısında galibiyet ile ayrılmak ve 3-0 gibi net bir sonuca ulaşmak bizi mutlu etti'' diye konuştu. Solomon, şimdi finaldeki rakiplerini beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: ''Benim gönlümden Türk Telekom ile eşleşmek geçiyor. Eğer Türk Telekom ile eşleşirsek saha avantajı bizde olacak. Bunun da bizim seyircimiz önünde daha baskılı bir oyun oynamamızı sağlayacağına inanıyorum. Bu yıl da tıpkı geçen sene olduğu gibi şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimize takım olarak inandık. Taraftarımızın da desteğiyle bu yıl da başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.''

22.05.2008


 

ZİDANE İNÖNÜ STADINDA TOP OYNADI

DANONE Uluslar Kupası kapsamında düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) - Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği, İnönü Stadı'nda oynanan final maçıyla sona erdi.

Bu yıl Türkiye'nin 81 ilinden 9.100 okul ve 140.000 öğrencinin dahil olduğu şampiyonanın finalinde İstanbul Kazlıçeşme Abay İlköğretim Okulu'nu 5-1 yenen Kocaeli 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci oldu. etkinliğe Danone'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Fransa'nın Cezayir asıllı eski yıldız futbolcusu Zinedine Zidane da katıldı. Final maçını izleyen Zidane daha sonra çocuklarla top oynadı.

22.05.2008


 

Hakan: Millî Takıma seçilmeyi bekliyordum

ÜMRANİYE Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek "Ümraniye Medya Kupası" için çekilişler yapıldı. 23- Mayıs-5 Haziran Tarihleri arasında yapılacak olan turnuvanın çekilişlerini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve milli futbolcumuz Hakan Şükür birlikte yaptı.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı'nda düzenlenen çekiliş programına katılan Hakan Şükür, ''İlk defa kura çekiyorum, hep oynayan taraftaydım. Belki de futbolumuzun son dönemleri olması nedeniyle böyle bir şey gerçekleşiyor. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Galatasaray'da kalıp kalmayacağımı sizlere bir basın toplantısıyla açıklayacağım. 37 yaşında biri olarak hala futbolun içinde olmak güzel. Bırakıp bırakmamak kısmet. Milli takıma çağrılmamak ben de büyük üzüntü oluşturdu ve plan değişikliğine neden oldu. Böyle bir şey beklemiyordum. Her futbolcunun üzüleceği gibi ben de milli takıma çağrılmadığım için çok üzgünüm.'' dedi.

22.05.2008


 

UEFA: Türkiye Slovakya önünde moral depoladı

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine hazırlanan (A) Milli Takım'ın Slovakya karşısında 1-0 galip geldiği hazırlık maçını, ''Türkiye, Slovakya sınavını atlattı'' şeklinde yorumladı.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, üç hazırlık maçının ilkinde, Türkiye'nin Hakan Balta'nın golüyle Slovakya'ya üstünlük sağladığı belirtildi. "Almanya'nın Bielefeld kentindeki Schüco Arena'da yapılan karşılaşmada, Fatih Terim'in ekibine taraftarın desteği büyüktü'' denilen haberde, Hakan Balta'nın, 63. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun gönderdiği topu ağlarla nasıl buluşturduğu anlatıldı.

GÖKDENİZ ENERJİ TAKVİYESİ YAPTI

Terim'in ikinci yarıda Sabri, Emre Belözoğlu ve Gökdeniz Karadeniz ile maça enerji takviyesi yaptığı ifade edilen haberde, Halil Altıntop'un 90. dakikada verdiği gol çabası da yer aldı. Haberde, maçın 9. dakikasında Semih'in kafa vuruşunda topun auta çıkması ile 26. dakikada kaleci Rüştü'nün Skrtel'in kafa vuruşundan gelen topu, parmaklarıyla kornere çelmesi de aktarıldı. Haberde, ''Türkiye, Uruguay ve Finlandiya ile yapacağı hazırlık maçları öncesinde moral depoladı'' denildi.

22.05.2008


 

F.Bahçe'de yeni sezon kombine kart satışları izdihama yolaçtı

FENERBAHÇE'DE 2008-2009 futbol sezonunda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda geçerli olacak kombine kartların genel satışı başladı.

Sabah erken saatlerden itibaren stattaki kombine merkezine gelen taraftarlar, ilk günden uzun kuyruklar oluşturdu. Fenerium merkez mağazasının bulunduğu tarafta araç yoğunluğu yüzünden trafik sıkışlığına sebep olan taraftarların arabalarını çekmek için trafik polisi ile birlikte çalışan çekiciler erken saatlerden itibaren özellikle ikinci sırada bulunan tüm araçları boşaltıp, trafiği rahatlattılar.

22.05.2008


 

Radwanska ve Petrova rakiplerini kolay geçti

SONY Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvasında dün teklerde günün ilk maçında organizasyonun önemli isimlerinden Polonyalı Agnieszka Radwanska, çeyrek finale yükseldi.

Tekstilkent Tenis Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda merkez korta çıkan Agnieszka Radwanska, Rumen rakibi Sorana Cirstea'yı rahat bir oyun sonunda 2-0 yendi. Dünya sıralamasında 15. sırada bulunan Radwanska, turnuvanın en genç tenisçisi olan Cirstea karşısında ilk setten itibaren rahat bir oyun sergiledi. Turnuvası'nda 3 numaralı seri başı Rus Nadia Petrova da çeyrek finale yükseldi. Merkez kortta yapılan maçta Petrova, Polonyalı rakibi Marta Domachowska'yı 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Petrova, rakibinin sert servisleri karşısında hata yapmazken, fileye yakın oyunlarda da sert smaçlarla üst üste sayılar aldı.

22.05.2008


 

Collina İstanbul'da Türk hakemlere futbolu anlatacak

FUTBOL tarihinin en önemli hakemlerinden, MasterCard Futbol Elçisi Pierluigi Collina, 27 Mayıs'ta Türkiye'ye geliyor.

Son 20 yılın en iyi hakemi seçilen Collina, 28 Mayıs tarihinde MasterCard'ın düzenlediği basın toplantısına katılacak, ardından genç hakemlerle bir araya gelerek deneyimlerini aktaracak. Collina, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi tarafından seçilen genç hakemlerle de bir araya gelecek. Futbolun saygı gerektiren bir oyun olduğunun altını çizecek olan Collina, genç hakemlere futbol sporunu ileriye taşıyabilmeleri için tecrübeleri doğrultusunda tavsiyelerde bulunacak ve onlardan gelen soruları cevaplayacak.

22.05.2008


 

Kıraç Belediyesi Boks Turnuvası bugün başlıyor

İSTANBUL Boks İl Temsilciliği’mizin 2008 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan Kıraç Belediyesi Gençlik ve Spor Boks Şampiyonası 22 – 25 Mayıs 2008 tarihleri arasında Kıraç Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecektir.

Bay–Bayan (Yıldız ve Büyükler) kategorilerinde düzenlenecek şampiyonaya kulüpler her sıkletten en fazla 1 sporcu ile katılabileceklerdir. Müsabakalarda dereye giren sporculara Kıraç Belediye Başkanlığı’nda madalya verilecek. Ayrıca ilk üç kulübe de kupa hediye edilecek.

22.05.2008


 

Türkiye olimpiyatlara 58 sporcu ile katılacak

ÇİN Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de, 8-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olimpiyat oyunlarına Türkiye, şu ana kadar 12 branşta, toplam 58 sporcuyla katılma hakkını elde etti.

Branşlar arasında atletizm 13 sporcuyla ilk sırada yer alırken, güreş 12, yüzme 7, halter 6, yelken 5, boks ve tekvando 4'er, masa tenisi ve okçuluk 2'şer, atıcılık, judo ve bisiklet ise 1'er sporcu ile bu branşı izledi.

22.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır