Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ”NE SON

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülecek iş ve işlemlerde, ‘yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği’ istenmeyecek. Söz konusu belgeler, ilgili kuruluş tarafından Kimlik Paylaşım Sisteminden (KPS) temin edilecek.


Üniversiteler şeffaf olmalı

Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Zabit Kekeç, üniversitelerin demokratik, bilimsel, şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı kurumlar olmaları gerekt

Kahveciler yasaktan memnun değil

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu (TKBF) Genel Başkanı Murat Ağaoğlu, ‘’Kahvehanelerde sigara yasağının yasadaki gibi tam anlam


  Yalancı bahar bitti

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Türkiye’de istikrar, hükümetin altı yıldır dünyadaki ekonomik iklimin iyiliğinden dolayı ortaya koyduğu yalancı bir bahardır” dedi. Ödenen faizlerin kesintilerle yaklaşık yüzde 18.5’e çıktığını ifade eden Soylu, “Türkiye, dünyanın en yüksek reel faizini ödeyen ülkesidir. Bu konuda dünya şampiyonuyuz” diye konuştu.


  YÖK tasarısı Meclis’e sunuldu

Profesörlük ve doçentlik atamaları ile yeni kurulan üniversitelere rektör atamasını düzenleyen tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Antalyalılar akıllı karta alıştı

ANTALYA'DA toplu taşımada kullanılan akıllı kartın (ANTKART) 3,5 YTL\’ye satılan ikilik kartın fiyatının 3 YTL’ye düşürüldüğü bildirildi.


  İshal vak'aları, Sağlık Bakanlığı'nın konusu

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Aksaray’daki ishal vakalarının ardından inceleme başlatıp başlatmayacaklarına ilişkin, ‘’Üzerindeyiz zaten. Ama alan tamamen Sağlık Bakanlığımızın’’ dedi.


  Akaryakıtta dudak uçuklatan kaçakçılık

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Gümrük Müsteşarlığı ile güvenlik güçleri tarafından son bir yılda toplam 13 milyon 239 bin 619 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini bildirdi.


  Bürokrasi engelliyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Önemli yasal düzenlemeler yapıyoruz, ama bunların uygulamasında ciddî zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi. Çiçek, “Kamu bürokrasisi çok statiktir, dinamizme açık değildir, dolayısıyla statükonun temsilcisi olarak, bu değişime büyük ölçüde ayak diriyor” diye konuştu.


  Yassıadaya demokrasi müzesi mi?

27 MAYIS 1960 darbesinden sonra iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti (DP) yöneticilerinin yargılandığı Yassıada’daki kapalı spor salonu, aradan geçen yıllar içerisinde harabeye döndü.


  Çözüm anahtarı Türkiye’nin elinde

KIBRIS Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, Kıbrıs’ta iki taraf arasında devam eden hazırlık çalışmaları kapsamında elde edilen ilerlemeden pek fazla tatmin olmadıklarını belirterek, Türk tarafıyla “aynı dili konuşmadıklarını” ileri sürdü.


  Kulis dedikodularıyla, yalanlarla uğraşmıyoruz

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’yeni bir kabine oluşturulacağı ve kendisinin istifasının istendiği’’ iddialarına ilişkin, ‘’Biz kulis dedikodularıyla ve edepsizce yalanlarla uğraşmıyoruz’’ dedi.


  Partilerin dernekler kadar güvencesi yok

SAADET Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Anayasa diyor ki; Siyasi partiler, demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarıdır. Bu kadar önemli olan kurumların, derneklerin güvencesi kadar güvencesi yok’’ dedi.


  Şiddeti savunmadıkça, hiçbir parti kapatılmamalı

AVRUPA Parlamentosu’ndaki Sosyalist Grup üyesi parlamenterler, Hollandalı Ria Oomen-Ruijkten tarafından hazırlanan Türkiye raporunun ‘’adil ve dengeli’’ olduğu görüşünü dile getirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır