Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sadece bankalar kâr açıklıyor

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Sadece bankaların büyük kârlar açıkladığı bu dönemde başta Merkez Bankası olmak üzere tüm yetkililerce bu yüksek faizin ekonomimizi nereye getirdiği incelenerek gerekli önlemler alınmalı” dedi.

MÜSİAD’in, Adana’da gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler burada yaptığı konuşmada enerjide üretimin yanı sıra tasarrufun önemine dikkati çekti. Bakan Güler, enerjide koridor görevi görme, enerjide yenilenebilir kaynaklara yönelme gibi olumlu gelişmelerin yanı sıra tasarrufun da büyük önem taşıdığını belirterek, ‘’sadece 100 vatlık lambaları, 20 vatlık verimlisiyle değiştirdiğimiz zaman enerjide 2 Keban Barajı kadar tasarruf etmeyi planlıyoruz’’ dedi. Bakan Güler konuşmasında, MÜSİAD üyelerine enerji kaynakları, yatırımları ve projeler hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan da, petrol fiyatlarındaki yükselişin tüm enerji, emtia ve sonunda da gıda fiyatlarını olumsuz etkilediğini ve petrole bağlı her şeyin fiyatının, biraz da spekülatörlerin etkisiyle çılgın bir şekilde artırdığını belirtti. Bu durumun ülkemiz gibi enerjide dışarıya bağımıl ülkelerde büyük problem oluşturduğunu kaydeden ve MÜSİAD’ın 7 isteğini de Bakan Güler’e ileten Vardan, şöyle devam etti: ‘’KOBİ’lerin, sıkışan pazarda ayakta kalabilmeleri için işletme sermayesi ihtiyacını karşılayacak şekilde uzun vadeli, düşük veya sıfır faizli kredi imkanı oluşturulmalı. Sadece bankaların büyük karlar açıkladığı bu dönemde başta Merkez Bankası olmak üzere tüm yetkililerin bu yüksek faizin ekonomimizi nereye getirdiği incelenerek gerekli önlemler alınmalı. Özellikle enerji verimliğine vesile olacak yatırımlar teşvik edilmeli. Bölgesel ve sektörel teşviklere önem verilerek, geleceğin sektörleriyle ilgili politikalar belirlenerek yönlendirilmeli. Firmaların yurt dışına yatırım yapmalarına sebep olan imkanların yurt içinde oluşması sağlanarak, sermayenin yurt dışına kaçması önlenmeli.

Küçüklerin birleşerek büyümelerini teşvik edecek, bu işi cazip kılacak vergi indirimi, istihdam kolaylığı, KDV muafiyeti gibi altyapının oluşturulmalı. Kanunlaşan Sosyal Güvenlik Reformunun ve yeni istihdam paketinin alt yönetmeliklerinin bir an önce hazırlanarak, uygulamada, yaşanması muhtemel sorunların önüne geçilmeli.’’

/ Adana

25.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Sadece bankalar kâr açıklıyor

  Piyasalar gergin

  Buğdayda hasat kaybı 860 bin ton

  6 yılda işsizlere 1 milyar 3 milyon YTL ödendi

  Gemicilik sektöründe rakiplerin provokesine izin vermeyelim

  DB’den 600 milyon dolarlık krediye onay

  Büyük baş hayvancılık teşvik sistemi yenilendi

  Dünya devlerinden biri daha Türkiye’ye geliyor

  Kuraklık desteği yetersiz

  Altınbaşak Tekstil’den nano ürünler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır