Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Altınbaşak Tekstil’den nano ürünler

EVTEKS 2008 Fuarın’da nano teknolojiyle ürettikleri ürünlerini de sergileyen Altınbaşak Tekstil, katılımcılardan büyük ilgi görürken, önemli ihracat bağlantıları da gerçekleştirdi.

Denizli’de 1971 yılında kurulan Altınbaşak Tekstil ve Ticaret A.Ş., Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ev tekstil fuarı olan CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen EVTEKS 2008 Fuarın’da ürünlerini sergiledi. Nevresim, havlu, bornoz, yastık, yorgan ve otel tekstilinde yaptığı yenilikleri fuar süresince yerli ve yabancı müşterilerinin beğenisine sunan Altınbaşak Tekstil, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Fuara katılım hedeflerine ulaştıklarını dile getiren Ar-Ge Ürün Geliştirme Sorumlusu Nagihan Aydın, ihracat yaptıkları 30 ülke dışında, yeni ülkelerle de ihracat bağlantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Başarılarının sırrını Ar-Ge’ye verdikleri öneme borçlu olduklarını kaydeden Aydın, araştırmalar sonucunda ürettikleri yeni ürünlere yoğun talep aldıklarını belirtti.

Kültürel mirasımızı yeniden canlandırarak

koruyoruz

Yaptıkları Ar-Ge ve ürün çalışmaları hakkında bilgi veren Aydın şunları söyledi: “Antibakteriyel ve çok amaçlı nevresimler yapıyoruz. Büyük maliyetlerle yaptığımız bu ürünlerimize, maliyet fiyatını yansıtmadan müşterilerimize sunuyoruz. Önceleri yatak örtüsü bizde yoktu, o işe de girdik. Polyester, saten, şanzelize grubu dediğimiz eski kumaşların tekrar günümüzde canlandırılmasıyla ilgili tasarımlar yaptık. Müşterilerimizin isteklerini aldık. Şimdi yoğun bir talep var. Daha yeni, masa örtüsüne de yatırım yaptık. Çeşitli alanlarda kullanılmak üzere birçok tasarım hazırladık. Onları planlıyoruz, alınan isteklere ve müşteri siparişlerine göre düzenliyoruz. Ayrıca, kültürel mirasımızı korumak ve günümüze taşıyarak muhafaza etmek amacıyla, yeni ürettiğimiz yorganları da üstü saten sırma işlemeli olarak ürettik. El san'atları ölmesin diye, çeyiz yorganları gibi işlemeli güpürü, nakışı olan yorganlar hazırladık. Yatak örtülerimize de Osmanlı motiflerini taşıdık. Fuara da tanıtım amaçlı getirdik. Fuardan sonra üretime başlayacağız. Kısacası bir kız, çeyiz almaya geldiği vakit havlusu, bornozu, yatağı, yorganı ne ihtiyacı varsa alıp gidecek; hem almak için hem de nakış ve işleme yapmak için yorulmayacak.”

Az suyla yıkanabilen, zor kirlenen nevresim takımı yaptık

Teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve nano teknoloji kullanarak yeni ürünler ürettiklerini dile getiren Aydın, tekstil ürünlerinde nano teknolojiye doğru bir kayma olduğunu vurguladı. Dünya ve Türkiye’de değişen iklim, çevre ve hayat şartlarına göre de ürün geliştirdiklerine işaret eden Aydın, küresel ısınmanın etkisini azaltıcı, enerji ve su tasarrufu sağlayan ürünler ürettiklerine dikkat çekti. Aydın, “Az suyla kolay yıkanabilen, güç kirlenen bir nevresim takımı yaptık. Küresel ısınma dolayısıyla serin tutan nevresimler hazırladık, onları daha önce piyasaya sunmuştuk, şimdi yine talep var. Ayrıca, bütün bu özellikleri bir arada bulunduran bir nevresim yapacağız. Yazın serin tutacak, kışın sıcak tutacak, az kirlenecek. Meselâ haftada bir nevresim yıkıyorsanız, benim nevresimimi aldığınızda 3 ayda bir yıkayacaksınız. Diyelim, 3 ay banyo yapmadan o nevresimin içine girdiniz. Nevresim hiçbir şekilde bakteri üretmiyor, içine alıyor, içerisindeki nano teknolojiyle ürettiğimiz kapsül maddeler patlayarak onları absorbe ediyor. Bu şekilde bir araştırmamız var” dedi.

Sıcak tutan yorgan

Bunun yanında farklı araştırmalarının da olduğunu ifade eden Aydın, kış aylarında sıcak tutsun diye kullanılan battaniyeye alternatif olarak, Welsoft ismi verilen bir kumaştan insanları çok sıcak tutan bir yorgan yaptıklarını açıkladı. “Ürettiğimiz bu yorganla Rusya gibi soğuk bir ülkede insanlar başka örtüye ihtiyaç duymadan sadece bir yorganla sıcak uyuyabilecek” diyen Aydın, yeni satışa sundukları bu ürüne ciddî talep aldıklarını söyledi. İnsanların günümüzde gösterişi ön planda, kullanımı ikinci planda olan ürünler aldıklarını dile getiren Aydın, insanların bundan 10 yıl sonra sadece kullanım amaçlı ürünler alacaklarını sözlerine ekledi.

Ümit KIZILTEPE / İstanbul

25.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Sadece bankalar kâr açıklıyor

  Piyasalar gergin

  Buğdayda hasat kaybı 860 bin ton

  6 yılda işsizlere 1 milyar 3 milyon YTL ödendi

  Gemicilik sektöründe rakiplerin provokesine izin vermeyelim

  DB’den 600 milyon dolarlık krediye onay

  Büyük baş hayvancılık teşvik sistemi yenilendi

  Dünya devlerinden biri daha Türkiye’ye geliyor

  Kuraklık desteği yetersiz

  Altınbaşak Tekstil’den nano ürünler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır