Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Genç başkanla yola devam

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyelerinin partinin başına geçmesine yönelik çağrısına ilişkin, “Yapılması gerekli olan bir olağanüstü kongre değil, bu genç genel başkanın ve yeni kadronun arkasında kenetlenip bu yola devam etmektir” dedi.

Eskı başbakanlardan Tansu Çiller, Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin partinin başına geçmesine yönelik çağrısına ilişkin, ‘’Yapılması gerekli olan bir olağanüstü kongre değil, bu genç genel başkanın ve yeni kadronun arkasında kenetlenip bu yola devam etmektir’’ dedi.

Çiller, Yeniköy’deki yalısında DP Genel Başkan Yardımcıları Turan Güven, Necati Yönder, Harun Akın, Nevzat Ceylan, Erdoğan Sezgin ile Genel İdari kurulu üyesi Mustafa Eraslan ve Melike Elitaş’ı kabul etti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Çiller’e alınan karar uyarınca parti adına ‘’partiye geri dönmesi’’ yolundaki davet iletildi. Görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Çiller, DP Genel

İdari Kurulu üyelerinin ziyaretinden çok memnun olduğunu, görüşmede hem ülke meselelerini, hem de parti hakkında konuşma imkanı bulduklarını ifade etti. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun henüz 4,5 ay önce seçilmiş bir genel başkan olduğunu hatırlatan Çiller, şunları kaydetti:

‘’Gençlerin önünü açalım diyorduk hep. Birlikte yola çıktık ve teşkilâtlarımızı tanıyan, bilen, bu kaynaktan su içen bir evlâdımız ortaya çıktı. Netice itibariyle delegeler kongrede bunu onayladı. Bunun üzerinden sadece 4,5 ay geçti. Kırat’ın arkasında birlik en önemli meseledir. Türkiye’yi çözüme götürecek bu ruhtur. Yapılması gerekli olan bir olağanüstü kongre değil, bu genç genel başkanın ve yeni kadronun arkasında kenetlenip bu yola devam etmektir.’’

Bunun yapılmasının sadece DP için değil, Türkiye için en büyük umut olduğunu ve milletin beklentisinin de bu yönde olduğunu savunan Tansu Çiller, ‘’Henüz çok kısa bir yol gidilmiştir. Bu yolun sonunda hala bize ihtiyacın ve talebin ortaya çıkması durumunda elbette yokum demek, bunlara arkamızı çevirmek bugünkü mesuliyet anlayışımızla bağdaşmamaktadır’’ dedi.

‘’Kendisinin tekrar genel başkan olma gibi bir talebinin ve yönlendirmesinin olmadığını ve yarın da olmayacağını’’ ifade eden Çiller, parti tabanında, parti genelinde ve ülkede bu yönde bir ihtiyaç tesbit edilmesi durumunda, kendisinin de bu tesbiti yapması halinde bu çağrıya ‘hayır’ demenin mesuliyet anlayışıyla bağdaşmayacağını söyledi. DP Genel Başkanı Soylu ve ekibinin zamana ve arkalarında kenetlenilmeye ihtiyaçları olduğunu kaydeden Çiller, ‘’Onun için arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onların yolunun açık olmasını diliyorum. Siyaset bir insan sevgisidir. Görülecektir ki, bu birlik ve beraberlik ruhu tekrar ülkenin umudu haline gelecektir. Beni en iyi anlayacağını düşündüğüm dâvâ arkadaşlarımı hasretle selâmlıyorum’’ diye konuştu.

/ İstanbul

25.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖZGÜRLÜKLERİN YOLUNU BEDİÜZZAMAN AÇTI

  ANAYASA MAHKEMESİ YASAMAYI DENETLİYOR

  Kutuplaşma istemiyoruz

  Şahin: Anlayışla karşılıyorum

  Eğer laikliği tartışırsanız birgün hapse girebilirsiniz

  Tabip odalarının din rahatsızlığı

  Genç başkanla yola devam

  Gül’den “çevre” için çağrı

  Müze fakiri bir ülkeyiz

  TÜGED, Çin’de deprem bölgesine okul yaptıracak

  Dağlıca Tabur Komutanı görevden alındı

  Demir yolunda patlama

  Maden ocağında iş kazası: 1 ölü

  Kaymakam adaylarının atamaları yapıldı

  Temsilcilerimiz toplandı

  Demokraside örneğimiz Asr-ı Saadettir

  Anadolu medeniyetinin belirgin özelliği, farklılıkların kardeşliği

  Rize’de 10 dönüm orman yandı

  TIR’ın dorsesinde 3 kaçak yakalandı

  Ören yerinde bilet yolsuzluğu iddiası

  Kene baskını

  Kırkpınar Meydanı da ilâçlandı

  Meteorolojiden yağış uyarısı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır