Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ANAYASA MAHKEMESİ YASAMAYI DENETLİYOR

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yasama organının, Türkiye’nin en büyük organı olduğunu belirterek, “Yargı bildirisinde yasama organını ilgilendiren bölüm de var. Ondan incindiğimi ifade etmek istiyorum. TBMM kararlarını tartışırken, Anayasa Mahkemesi sürecinin, yani anayasal denetim sürecinin dikkate alınması, bu sürece saygı gösterilmesi ve TBMM kararlarına da saygı gösterilmesi gerekir” dedi.

YARGININ BİLDİRİ YAYINLAMASI DOĞRU

OLMAMIŞTIR

Toptan şöyle konuştu: “Şahsen benim açımdan ilginç yanı, Türkiye, bütün bu olan biten gelişmeler içerisinde makulü bulmaya çalışırken, benim öne sürdüğüm bir düşünce etrafında bence olumlu bir tartışma yapılırken, kaleme alınmış biçimiyle çok ağır ifadelerle dolu böyle bir bildirinin ortaya çıkması, benim açımdan da

şahsen incitici olmuştur. Doğru olmamıştır.”

Bildiri Meclisi de hedef aldı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yasama organının, Türkiye’nin en büyük organı olduğunu belirterek, ‘’Yargı bildirisinde yasama organını ilgilendiren bölüm de var. Ondan incindiğimi ifade etmek istiyorum’’ dedi.

Toptan, Fransa’dan Türkiye’ye dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. ‘’Yargı ile hükümet arasındaki gerginliğin giderilmesi için sayın Cumhurbaşkanı’nın aracı olması isteniyor. Siz böyle bir aracılığa sıcak bakar mısın?’’ sorusu üzerine Toptan, ‘’Tamamen sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirleridir. Ne yapacağını bekleyip görmek gerekir’’ diye konuştu.

Toptan, hükümet ile yargı arasında varlığı öne süren gerginliğin konumu itibari ile kendisinin bir tarafı olmayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Ancak, yargı bildirisinde yasama organını ilgilendiren bölüm de var. Ondan incindiğimi ifade etmek istiyorum. Yasama organı, Türkiye’nin en büyük organıdır. Yasama organından çıkan kararların dokunulmaz olması da söz konusu değildir. Yasama organı da aldığı kararlarda yanlış yapabilir. O nedenledir ki, kuvvetler ayrılığı ilkesinin hüküm sürdüğü bütün parlamentolarda anayasal denetim denilen bir mekanizma vardır. Bu Türkiye’de de vardır, çok da güzel uygulanmaktadır. Zaman zaman kimilerinin hoşuna gitmese de tarafların hoşuna gitmese de yerleşmiş,

kökleşmiş bir Anayasa Mahkemesi kurumu vardır. Anayasa denetim mekanizması vardır. O bakımdan TBMM kararlarını tartışırken, Anayasa Mahkemesi sürecinin, yani anayasal denetim sürecinin dikkate alınması, bu sürece saygı gösterilmesi ve TBMM kararlarına da saygı gösterilmesi gerekir.

Şahsen benim açımdan ilginç yanı, Türkiye, bütün bu olan biten gelişmeler içerisinde makulü bulmaya çalışırken, benim öne sürdüğüm bir düşünce etrafında bence olumlu bir tartışma yapılırken, kaleme alınmış biçimiyle çok ağır ifadelerle dolu böyle bir bildirinin ortaya çıkması, benim açımdan da şahsen incitici olmuştur. Doğru olmamıştır. Bildirinin diğer bölümlerine ben bir şey diyemem. Onu hükümet cevapladı. Ve diğer ilgililer cevaplandırırlar. Ama yasama boyutuyla şahsen benim bir Türk vatandaşı olarak ortaya koyduğum fikirlerin böylesine bir tepkiyle, ağır kelimelerle karşılanmasını doğru bulmadım.’’

/ İstanbul

25.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖZGÜRLÜKLERİN YOLUNU BEDİÜZZAMAN AÇTI

  ANAYASA MAHKEMESİ YASAMAYI DENETLİYOR

  Kutuplaşma istemiyoruz

  Şahin: Anlayışla karşılıyorum

  Eğer laikliği tartışırsanız birgün hapse girebilirsiniz

  Tabip odalarının din rahatsızlığı

  Genç başkanla yola devam

  Gül’den “çevre” için çağrı

  Müze fakiri bir ülkeyiz

  TÜGED, Çin’de deprem bölgesine okul yaptıracak

  Dağlıca Tabur Komutanı görevden alındı

  Demir yolunda patlama

  Maden ocağında iş kazası: 1 ölü

  Kaymakam adaylarının atamaları yapıldı

  Temsilcilerimiz toplandı

  Demokraside örneğimiz Asr-ı Saadettir

  Anadolu medeniyetinin belirgin özelliği, farklılıkların kardeşliği

  Rize’de 10 dönüm orman yandı

  TIR’ın dorsesinde 3 kaçak yakalandı

  Ören yerinde bilet yolsuzluğu iddiası

  Kene baskını

  Kırkpınar Meydanı da ilâçlandı

  Meteorolojiden yağış uyarısı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır