Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokraside örneğimiz Asr-ı Saadettir

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, gerçek mânâda bize örnek olacak demokrasi ve hürriyetin en kâmil mânâda Asr-ı Saadette ve dört halife zamanında uygulandığını kaydetti.

Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri vefatının 48. yılında Karabük’te düzenlenen bir konferansla anıldı.

Gazetemizin Karabük Temsilciliği tarafından düzenlenen “Meşrutiyetin ilânının 100. yılında Türkiye'nin demokrasi serüveni” konulu konferansa konuşmacı olarak gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, gazeteci-yazar İslâm Yaşar ve avukat Nihat Derindere katıldı. Kdz. Ereğli’den Aykut Gündoğdu okuduğu ilâhileri ile programa renk kattı. Sunuculuğunu Hamza Kara’nın yaptığı program Karabük Ulucamii İmam Hatibi Ferhat Yıldız’ın okuduğu Kur'ân- ı Kerim tilâveti ile başladı.

Açılışın ardından söz alan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, konuşmasında 1908 yılından günümüze meşrutiyet ve demokrasi serüvenini ve hürriyet mücadelesinde geçirdiği badireleri anlatttı. Kutlular, hürriyet ve demokrasi zaman zaman kesintiye uğramasının Türkiye’ye zarar verdiğini belirterek, bu kesintilerinin sorumlusu olarak 27 yıllık tek parti iktidarını ve onun uzantılarının dayatmacı zihniyeti olduğunu kaydetti.

Demokrasiyi hazmedemeyen kesimlerin kendini halktan üstün gören halkın oyuna değer vermeyen bir zümre olduğuna dikkat çeken Kutlular, şöyle devam etti: "İdareyi sorumlu tutarak iktidarı halktan alma ümidini kesen bu anlayış, demokrasi dışı oyunlarla seçilmiş iktidarları alaşağı etti. Her zaman sağdan ve soldan belirli kesimlerden kendine yardımcı buldu.”

Kutlular, gerçek mânâda bize örnek olacak demokrasi ve hürriyetin en kamil mânâda asr-ı saadette ve dört halife zamanında uygulandığını belirterek, Bediüzzaman Hazretlerinin bunun için 1908 yılında “Ben meşrutiyeti İslâm namına alkışlıyorum” dediği hatırlattı. Kutlular, “Bu aşamada bize düşen görev, asıl olarak vekil olan seçtiklerimize ve parlamentoya sahip çıkmamız. Oy versek de vermesek de meşru iktidarların seçimle gelip seçimle gitmesi için mücadele vermemiz. Demokrasi dışı güçlere balta sapı olmamamız. Hak ve hürriyetlerimiz için kırmadan dökmeden meşru dairede toplantı, miting, gösteri gibi haklarımızı kullanarak hareket etmemiz” diye konuştu.

Dinleyicileri Allah'ın Vedud ismi ile selâmlayan edebiyatcı-yazar İslâm Yaşar, "Üstad yaratılanı Yaratandan ötürü seviyordu. Kendisine yapılan bunca zulüm ve işkencelere rağmen onlara bedduâ bile etmiyordu. Onlara haklarını dahi helâl ediyordu. Çünkü Üstad ve talebeleri muhabbet fedaileriydi, husumete vakitleri yoktu. Bu fedailer bizlere bu hakikatleri ulaştırmak için dünya rahatını düşünmedikleri gibi bunca sıkıntı ve eza görüyorlardı. Bilhassa hanımların fedakârlıkları çok büyüktür. Beylerini Üstadın hizmetine vererek kendileri beylerinin yapacağı işleri de yaptı” şeklinde konuştu.

Avukat Nihat Derindere ise, “Bu konferanslarla aslında Üstadı anmaktan ziyade anlamaya çalışıyoruz. İşte memleketimizde yıllarca yangın yakıp olumsuzluk üretenlere karşı bu konferansı yapanlar ve buraya gelenler biz ateş yakanlara karşıyız. Yangını söndürmek istiyoruz. Eğer 27 yıllık tek parti idaresinden çok partili demokrasiye geçildiyse burada Üstad ve nur talebelerinin önemli payı vardır” dedi.

Derindere, başörtüsü ve diğer hakların samimî tavizsiz mücadele ile meşru dairedeki haklar kullanılarak alabileceğini sözlerine ekledi.

Program sonunda Bediüzzaman Hazretlerinin meşrutiyet ve demokrasi konusundaki fikirlerini içeren sinevizyon gösterisi yapıldı. Karabük'ten ve çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların katılımları ile yapılan konferans büyük ilgi ile takip edildi.

Şenel TOKSÖZ

25.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖZGÜRLÜKLERİN YOLUNU BEDİÜZZAMAN AÇTI

  ANAYASA MAHKEMESİ YASAMAYI DENETLİYOR

  Kutuplaşma istemiyoruz

  Şahin: Anlayışla karşılıyorum

  Eğer laikliği tartışırsanız birgün hapse girebilirsiniz

  Tabip odalarının din rahatsızlığı

  Genç başkanla yola devam

  Gül’den “çevre” için çağrı

  Müze fakiri bir ülkeyiz

  TÜGED, Çin’de deprem bölgesine okul yaptıracak

  Dağlıca Tabur Komutanı görevden alındı

  Demir yolunda patlama

  Maden ocağında iş kazası: 1 ölü

  Kaymakam adaylarının atamaları yapıldı

  Temsilcilerimiz toplandı

  Demokraside örneğimiz Asr-ı Saadettir

  Anadolu medeniyetinin belirgin özelliği, farklılıkların kardeşliği

  Rize’de 10 dönüm orman yandı

  TIR’ın dorsesinde 3 kaçak yakalandı

  Ören yerinde bilet yolsuzluğu iddiası

  Kene baskını

  Kırkpınar Meydanı da ilâçlandı

  Meteorolojiden yağış uyarısı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır