Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Türkçe’nin yıldızları” olabilmek için yarıştılar

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen ‘’6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’’na katılan 110 ülkeden 550 öğrenci arasından finale yükselenler ‘’Türkçe’nin Yıldızları’’ olmak için yarıştı.

Anatolia Showland’de gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Tertip Heyeti Başkanı AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Olimpiyat’ın temel amacının; Türkçe’nin bir sevgi, hoşgörü dili olarak bütün dünyada yayılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yarışmanın öncesinde ‘’Aşure Tadında Dünya Barışı’’ isimli bir dans tiyatrosu gösterisi sunuldu. Ayrıca Dünya Renkleri Korosu ‘’Sevgi Dili Türkçe’’ isimli şarkı söyledi.

Programda, çeşitli ülkelerde kurulan Türk okullarında çalışan öğretmenlere ‘’Vefa Ödülü’’ verildi. Kazakistan’da görev yapan ve bir süre önce vefat eden Hüseyin Demirtaş’ın ödülünü eşi Münevver Demirtaş, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in elinden aldı. Diğer öğretmenlere ise ödüllerini Türk Ocakları Eğitim-Kültür Genel Sekreteri Hüseyin Erdem verdi. Erdem, Türk okullarındaki öğretmenler sayesinde adalet, sevgi ve barışın dünyada yeniden doğmaya başladığını belirterek, ‘’Artık geleceğe daha iyi bakmamız için 110 tane sebep var. İnşallah bu sayı daha da artacak’’ diye konuştu.

Yarışmada, 550 öğrenci arasından finale yükselen 19 genç, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın başkanlığında, san'atçı, yapımcı ve bilim adamlarından oluşan jüri karşısında geleneksel kıyafetleriyle Türkçe şarkı söyledi. Programın sonunda, sırasıyla Azerbaycan, Türkmenistan, Letonya, Kamboçya, Tacikistan, Endonezya, Moğolistan, Rusya Federasyonu, Arnavutluk ve Yemen’den gelen öğrenciler ilk 10’a girdi. Dereceye giren öğrencilerin yarışmadaki performansları hafta boyunca televizyonlarda gösterilecek ve vatandaşlar kısa mesajla beğendikleri adaylara oy verebilecek. Oylama sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllerini 1 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek organizasyonda alacak.

/ Ankara

28.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  “Türkçe’nin yıldızları” olabilmek için yarıştılar

  Üç yılda üç milyon okumayı öğrenecek

  Ankara’da Asya Nur Kültür Merkezi açıldı

  Teknoloji ile hat san’atını birleştirdi

  Öğrencilerin Çanakkale gezisi

  Mısırlı folklor grubu Ankara’da gösteri sundu

  Sydney Pollack öldü

  Kitap okuma kampanyasına bin kitaplık katkı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır