Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şeref Pekin'de güreşe veda ediyor

DÜNYA ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Şeref Eroğlu, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'ndan sonra güreşe veda edeceğini söyledi.

Eroğlu, ''Ülkemi en iyi şekilde temsil edip, aktif spor hayatımı zirvede noktalamak istiyorum. Olimpiyat oyunları olmasaydı zaten spor hayatımız noktalanmıştı.'' dedi. Sırbistan'ın Novisad kentinde düzenlenen son elemelerde 66 kiloda Danimarkalı, Alman ve Yunan rakiplerini yenen Eroğlu, grekoromen stilde olimpiyata katılma hakkını kazanan altıncı sporcumuz oldu.

PEKİN VİZESİ İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM

Milli sporcu, Sırbistan'dan dönüşünde yaptığı açıklamada, olimpiyat vizesi alabilmek için ocak ayından bu yana yoğun şekilde çalıştığına dikkat çekerek, ''Bildiğiniz gibi olimpiyat oyunları için dünya şampiyonasında ilk 8'e girmek gerekiyordu. Avrupa şampiyonasında da birinci olmak gerekiyordu. Önemli olan olimpiyata katılmak. En son olimpiyatta ikinci olan bir sporcu olarak amacım Pekin Olimpiyatları'nda altın madalyaya ulaşabilmek. Olimpiyat oyunları olmasaydı zaten spor hayatımız noktalanmıştı. Amacım bugüne kadar olduğu gibi olimpiyat müsabakasında da ülkemi en iyi şekilde temsil edip, aktif spor hayatımı noktalamak'' diye konuştu.

"Olimpiyatlar geldi yine mecburen güreş gündeme gelecek.'' diye sözlerine devam eden Şeref Eroğlu, ''Çünkü güreş olimpiyat tarihi boyunca bütün amatörlerin lokomotifi olmuş. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca katıldığımız olimpiyat oyunlarında ülke olarak 74 tane madalyamız var. Zaten bunun 55 tanesi güreşten. Böyle bir rakam ortaya çıktığı zaman güreş için konuşacak fazla bir şey yok. Biz de, bizden önceki ağabeylerimizin taşımış olduğu bayrağı aynı şekilde en yüksekte tutmaya çalışıyoruz. Olimpiyat ikinciliğine, şampiyonluğunu da ekleyerek bu işe zirvede olarak nokta koymak istiyorum.'' dedi.

HERŞEY SPORCUNUN ELİNDE

Eroğlu, bir şey vermeden hiçbir başarı elde edilemeyeceğine işaret edip, ''Emeği geçen hocalarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum Yorulsak, ayılsak, bayılsak da olimpiyat oyunlarında ülkemi hak ettiği şekilde temsil etmeye çalışacağım. Biz takım sporu değil de bireysel spor yaptığımız için dışardan bir katkı önemli ölçüde olmuyor. Herşey sporcunun elinde. Fakat, mindere çıkana kadar geçen sürede bize emeği geçen insanlar var. Bunların başında da ailem ve hocalarım geliyor. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

28.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Şeref Pekin'de güreşe veda ediyor

  Gelecek sezon Galatasaray'da yokum

  TÜRK SPORU SPONSORUYLA BULUŞUYOR

  Askerlik yaşı gelen sporculara tecil müjdesi

  Yılın Altın 11'inde Beşiktaş'tan kimse yok

  A Millî Takımı grubunda 2. olur

  Beşiktaş Ankaraspor'dan Hürriyet'le ilgileniyor

  Bebbe'nin Türk vatandaşlığı hakkı tehlikeye girdi

  Aykut Kocaman tekrar Ankaraspor'un başına geldi

  Bursaspor dört dörtlük kaleci arıyor

  Süleyman Seba sol gözünden ameliyat oldu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır