Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yazıcıoğlu ne demek istedi?

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının internet sayfasında yer alan bilgilerin zaman içinde yenilenmesi ve gözden geçirilmesi gerektiğini ileri sürerek, “Asırlarca önce yapılan yorumlar din değildir, görüştür, düşüncedir. Bunu din olarak algıladığınız zaman, alıp bugüne getirirsiniz, gülünç ve zor durumlarla karşılaşırsınız” dedi.

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri başkanlığının internet sayfasında yer alan bilgilerin zaman içinde yenilenmesi ve gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Asırlarca önce yapılan yorumlar din değildir, görüştür, düşüncedir. Bunu din olarak algıladığınız zaman, alıp bugüne getirirsiniz, gülünç ve zor durumlarla karşılaşırsınız’’ dedi.

Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, dini algılayışta ve dini anlatımda, gelenekten, görenekten gelenlerin ve atadan dededen duyulanların etkisi olduğunu söyledi. Dinle kültürü ayrıştırmak, dinle fıkhı ayrı görmek gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, asırlarca önce dini yorumlayan kişilerin dönemin şartlarına göre buldukları çözümlerin günümüze adapte edilmesinin sıkıntı oluşturacağını ifade etti.

Dinin inançla ilgili açık ve kesin hükümleri bulunduğuna işaret eden Yazıcıoğlu, ‘’Ama pek çok konu da yoruma açıktır. Yoruma açık olduğu zaman farklı yorumlar yapılabilir. Yüzlerce yıl önce yapılan yorumla bugünün yorumu aynı olmaz, aynı olması de gerekmez. Asırlarca önce yapılan yorumlar din değildir, görüştür, düşüncedir. Bunu din olarak algıladığınız zaman alıp bugüne getirirsiniz, gülünç ve zor durumlarla karşılaşırsınız’’ diye konuştu.

Dini yorumların zamana ve şartlara göre değişebileceğini vurgulayan Bakan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu yapmakta bazen sıkıntı çekiyoruz. Bunun yerine asırlarca öncesinin görüşlerine bir projeksiyon tutuyoruz. Onları günümüze aktarıyoruz, o zaman da bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz, günümüzün realitesine de uymuyor. Din sürekli gelişmeye, yorumlamaya açık bir kurumdur. Dolayısıyla bunun hakkını verebilmek lâzım. Yoksa kolaycılığa kaçıp da daha öncekiler bizim adımıza da düşündüler, ‘işte onların düşündükleri’ deyip ortaya koyarsanız ondan bir sonuç çıkmaz, karmaşa çıkar.’’

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sayfasında yer alan bilgilerin zaman içinde yenilenmesi ve gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, bazı değerlendirmelerde yenilikler, farklılıklar, değişiklikler olabileceğini, bunlara dikkat edilmesinin önem taşıdığını kaydetti.

/ Ankara

31.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Yapısal reformlar devam etmeli

  Karpuz fiyatları üreticiyi üzdü

  WILO’ya uluslararası iki ödül birden

  Avro bölgesinde enflasyon patladı

  Petkim’in devri gerçekleşti

  Elektriğe zam kesin, rakam meçhul

  Petrol 126 doların altında

  Maliye, akaryakıtta vergi indirimine sıcak bakmıyor

  Türkiye büyürken, yabancı sermaye akacak

  Kiler, likör ihalesinde yok

  AKP’den Baykal’a tazminat dâvâsı

  CHP’den Vakit’e suç duyurusu

  Yazıcıoğlu ne demek istedi?

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır