Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Haydi sigarayla savaşalım!

Çevreci Profesör Orhan Kural çevre kirliliği konusunda seminer verdiği ilköğretim okulunda, herkesi sigarayla mücadele etmeye davet etti


İLÂCA SİGARADAN DAHA AZ PARA HARCANIYOR

Yeşilay Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Bilâl Başkonuş, 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkemizde sigaraya bir günde v

Piknik alanlarına ilâçlama

Tekirdağ’ın Çerkezköy Belediyesi, piknik alanları ile parkları kapsayan toplu kullanım alanlarını haşere ve kenelere karşı ilâçlıyor.


  AB değerleriyle yarışacaklar

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu desteğiyle 13 ilde faaliyet gösteren “AB Bilgi Büroları Ağı”nın, bu yıl ikincisini düzenlediği “AB Değerleri Öykü Yarışması” için son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğu bildirildi.


  Yeni Asya'dan kermes

Bursa Yeni Asya Derneği, geliri öğrenciler yararına bağışlanmak üzere bir kermes düzenledi. Gıda kermesinde, çeşitli yöresel ev ürünü ve yiyecekler müşterilerin beğenisine sunuluyor.


  17 milyon tiryaki var

Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, Sağlık Bakanlığının son verilerine göre Türkiye’de 17 milyon kişinin sigara içtiğini belirterek, kadınların sigara içme oranının son yıllarda giderek arttığını bildirdi.


  Başsavcı Yalçınkaya mütalâasını verdi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP hakkındaki kapatma dâvâsıyla ilgili esas hakkındaki görüşünü Anayasa Mahkemesine gönderdi. AKP’nin sunduğu ön savunmanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesinin ardından 1 ay içinde esas hakkındaki görüşünü sunması gereken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, yasal sürenin son gününde esas hakkındaki görüşünü yüksek mahkemeye bildirdi.


  AB için din belirleyici değil

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Junker, Müslüman bir ülke olan Türkiye’nin AB üyeliği tartışmalarıyla ilgili olarak, “Genişleme müzakerelerinde dinin belirleyici bir etken olması konusunda birliki içinde bir karar olmadığını” ifade etti.


  Deniz Baykal: Din hepimizin

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dinî inançların hepimizin en kıymetli varlığı olduğunu söyledi. Baykal, “Hepimiz inançlarımızda, ibadetlerimizde özgürce yaşamaya hakkımız var. Herkes inancında özgür. Herkes imanında serbest” dedi.


  Gidilecek çok yolumuz var

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Türkiye’nin hala çok büyük eksiklikleri ve önünde gidilecek çok yolu olduğunu belirterek, ‘’Çünkü kaybedilmiş yıllar maalesef çok’’ dedi.


  TRT'ye Kürtçe yayın izni

TRT, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilecek. TBMM Genel Kurulunda görüşülen TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 6. maddesi üzerinde verilen önergeyle, maddenin başlığı ‘’TBMM ve açıköğretim yayınları ile eğitim ve öğretim amaçlı yayınlar ve diğer yayınlar’’ şeklinde değiştirildi.


  Hristofyas: Kıbrıs’ta yeni ortak devleti kabul etmeyiz

KIBRIS Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ‘’Kıbrıs’ta yeni ortaklık devletini kabul etmesinin söz konusu olmadığını’’ ifade ederek, ‘’Tek egemenliği, bir vatandaşlığı, tek uluslar arası temsiliyeti olan tek bir devlet olacak. Kuracağımız iki bölgeli, iki toplumlu federasyonun temeli budur’’ dedi.


  Soylu: Birlik siyaseti arıyorum

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Ayrılığın, bölünmüşlüğün, kavganın olduğu bir siyaset değil, birlik ve beraberliğin olduğu bir siyaset anlayışı arıyorum’’ dedi.


  Türk-Alman Üniversitesi 2009’da İzmir’de açılacak

Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı’nın koordinsayonunda Münster Üniversitesi ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti´nin desteği ile Türkiye´de kuruluş hazırlıkları süren Türk-Alman üniversitesinde son dönemece girildi.


  Silifke DP’ye taze kan

Demokrat Parti Genel Başkanlığına Süleyman Soylu’nun gelmesiyle birlikte DP’deki hareketlilik de sürüyor.


  Kirazlı, yıllar sonra yeniden kirazlandı

Bağcılar Belediyesi, cumhuriyetin ilk yıllarında Kirazlı Köyü olarak kurulan ve bugün Bağcılar’ın merkezinde kalan Kirazlı Mahallesinde kiraz bahçesi kurdu.


  Çölleşme kapımıza dayandı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Türkeş, insanın hoyrat arazi kullanımı, uzun süreli kuraklık gibi olumsuz iklim şartlarının, çölleşmeye yol açtığını söyledi.


  Çevre gününde öğrenciler temizlik yapacak

MİLLî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, İlköğretim Genel Müdürlüğünce Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen “İlköğretim Programları ve Değerlendirilmesi” konulu çalıştaya katıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır