Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliye, akaryakıtta vergi indirimine sıcak bakmıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş’ın akaryakıt üzerindeki vergi yükünün düşürülmesi talebine Maliye sıcak bakmıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş’ın akaryakıt üzerindeki vergi yükünün düşürülmesi talebine Maliye sıcak bakmıyor. Türkiye’de kurşunsuz benzin üzerindeki vergi yükü yüzde 57,68’e ulaşırken, bu oran motorinde yüzde 44,98, otogazda yüzde 46,30, LPG’de (mutfak tüpü) yüzde 40,62,fuel oil’de ise yüzde 30,70 olarak belirleniyor. EPDK Başkanı Köktaş’ın ham petrol fiyatlarında yaşanan artışların ardından ‘’Madem ki dünya petrol fiyatlarına müdahale edemiyoruz, o zaman kendi iç pazarımızda oluşan fiyatların bileşenlerine bakmamız lazım. Türkiye’de enerjinin vergilendirilmesine ilişkin politikalarda değişime ihtiyaç var’’ diyerek, akaryakıt sektöründe verginin düşürülmesi talebi, Maliyeden olumlu yankı bulmadı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan bir üst düzey yetkili, akaryakıt ürünlerinden maktu özel tüketim vergisi alındığını, ürün fiyatları arttıkça zaten vergi yükünün oransal olarak düştüğünü ifade etti. Bu arada Maliye Bakanlığı verilerine göre, akaryakıt ürünleri içinde en fazla vergi benzinden alınıyor.

Kurşunsuz benzindeki toplam vergi yükü, yüzde 42,43’lük ÖTV ve yüzde 15,25’lik KDV payı ile birlikte yüzde 57,68’e yükseliyor.

Bunu yüzde 46,30’luk vergi yükü ile otogaz izliyor. Otogazdaki vergi yükünün yüzde 31,05’ini ÖTV, yüzde 15,25’lik bölümünü de KDV payı oluşturuyor. Akaryakıt ürünlerinin tümündeki KDV yükü yüzde 15,25 olarak belirlenirken, ÖTV payı gazyağında yüzde 25,02, motorinde yüzde 29,73, europo dizelde yüzde 29,95, kalorifer yakıtında yüzde 22,78, fuel oilde yüzde 15,45, mutfak tüpünde de yüzde 25,36’yı buluyor.

/ Ankara

31.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Yapısal reformlar devam etmeli

  Karpuz fiyatları üreticiyi üzdü

  WILO’ya uluslararası iki ödül birden

  Avro bölgesinde enflasyon patladı

  Petkim’in devri gerçekleşti

  Elektriğe zam kesin, rakam meçhul

  Petrol 126 doların altında

  Maliye, akaryakıtta vergi indirimine sıcak bakmıyor

  Türkiye büyürken, yabancı sermaye akacak

  Kiler, likör ihalesinde yok

  AKP’den Baykal’a tazminat dâvâsı

  CHP’den Vakit’e suç duyurusu

  Yazıcıoğlu ne demek istedi?

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır