Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kavga edecek vaktimiz yok

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, iktidarı, muhalefeti ve yargıyı Türkiye’nin gerçek gündemine odaklanmaya çağırarak, “Kavga edecek vaktimiz yok” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ardından bir demokrasi çağrısı da TİM Başkanı Satıcı’dan geldi. Dün Ardahan’da Mayıs ayı ihracat rakamlarını açıklayan TİM Başkanı Satıcı, Türkiye’nin gündemin adeta bloke eden iç siyasî sorunlardan bir an önce sıyrılıp, ülkemizin gerçek gündemine odaklanması gerektiği söyledi. TİM Başkanı, iktidarıyla, muhalefetiyle, yargısıyla, sivil toplumuyla ve medyasıyla toplumun bütün kesimlerinin ekonomiye, toplumsal sorunlara ve AB ile entegrasyon sürecine odaklanması gerektiğini işaret etti. Son günlerde Türkiye’de iktidar ile muhalefet arasında devam eden iç çekişmeler iş dünyasını rahatsız etmeye devam ettiğini ifade eden Satıcı, demokrasiye vurgu yaptı. TİM Başkanı, ülkenin kavgalarla bir yerlere varamayacağını belirterek, AB üyeliği hedefinin kısa vadeli kaygıları aşan bir özenle korunması ve sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Satıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye müzakerelere başlamış, rotasını belirlemiş bir ülke. Yani bulunduğumuz nokta itibariyle binanın temelini bitirmiş, duvarları inşa ediyor olmamız gerekiyor. Binanın temeli demokratikleşme, hukukun üstünlüğü ve insan hakları; binanın duvarları ise teknik uyumdur. Ancak Türkiye’nin durumu, bu ideal tablodan bir hayli uzaktır.” TİM Başkanı Satıcı, “Daha yürümemiz gereken uzun ve zorlu bir yolumuz var. Biz artık binanın temellerinin yükseldiğini görmek istiyoruz” dedi.

MAYIS AYI İHRACATI

Mayıs ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34, 48 artışla 12 milyar 281 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı zamanda bugüne kadar ki en yüksek aylık seviyeye ulaşan ihracat, ilk beş ayda da yüzde 36.36 artarak 55 milyar 73 milyon dolara ulaştı.

Ümit Kızıltepe / ARDAHAN

02.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayide zam depremi

  Kavga edecek vaktimiz yok

  Rüzgârlarımız elektriğe dönüşecek

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır