Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray teknik direktör arıyor

ADNAN POLAT YÖNETİMİ YENİ SEZON İÇİN TAKIMIN BAŞINA GETİRECEĞİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BİR HAFTA İÇİNDE BELİRLEMEK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCIYOR. FUTBOL A.Ş GENEL MÜDÜRÜ ADNAN SEZGİN, ÇALIŞMALARIN SÜRDÜĞÜNÜ, İSTANBUL'DA BULUNAN ALMAN TEKNİK ADAM MİCHAEL SKİBBE'NİN DE ADAYLARDAN BİRİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

GALATASARAY, yeni sezon için takımın başına getireceği teknik direktörü 1 hafta içinde belirlemek için çaba harcıyor. Teknik direktörü belirlemek için büyük çaba harcayan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, ''Bir hafta içinde yeni teknik direktörümüz şekillenir'' açıklamasını yaptı. Bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Adnan Sezgin, Alman teknik direktör Michael Skibbe'nin de adaylardan birisi olduğunu ifade etti.

CAMİA PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU

Öte yandan Galatasaray Lisesi Geleneksel Pilav Günü, sarı-kırmızılı camiadan çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen güne, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Candan Erçetin, kulübün eski başkanları ile yöneticilerinin yanı sıra sarı-kırmızılı camiadan çok sayıda kişi katıldı. Törende bulunan en yaşlı üye Ali Tanrıyar'ın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla başlayan günde, Galatasaray Lisesi'nde 50. yılını dolduran mezunlara Candan Erçetin tarafından plaket verildi. Galatasaray Lisesi'nin büyük kapılarının açıldığı günde, sarı-kırmızılılar yoğun ilgi gösterdi. Lisenin bahçelerine kurulan stant ve masalarda katılımcılara hizmet sunuldu.

POLAT: ÇOK HOŞ BİR GÜN

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte pilav yiyen Adnan Polat, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Galatasaray Lisesi Geleneksel Pilav Günü'nde her yıl bütün Galatasaraylıların bir araya geldiğini ifade ederek, ''Özellikle Galatasaray Lisesi mezunları ve çevrelerinin bir araya geldiği, Galatasaray birlikteliğinin sosyal boyutunun olduğu bir gün. Çok hoş bir gün'' dedi. Polat, Büyük Erkekler Deplasmanlı 1. Sutopu Ligi'nde, dün şampiyon olan takımlarının başarısının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Türkiye Kürek Şampiyona'sında büyük erkekler ve bayanlarda da kupa beklediklerini söyledi. Adnan Polat, teknik direktörle ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.

02.06.2008


 

Kırkpınar'a çeki düzen verilmeli

YAĞLI GÜREŞLERİN OLİMPİYATI OLARAK KABUL EDİLEN TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİNDE YAPILAN GÜREŞ MÜSABAKALARININ MİSYONUNA UYGUN YAPILMADIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ.

EDİRNE Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği İkinci Başkanı ve eski Kırkpınar Ağası Mehmet İriş, yağlı güreşlere çeki düzen verilmesi gerektiğini söyledi. Mehmet İriş, yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin olimpiyatı olarak kabul edilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yapılan güreş müsabakalarının misyonuna uygun yapılmadığını savundu. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birincileri belirlemek için yapılan kura çekimleriyle, bu sporun temelleriyle oynandığını ve bunun da yağlı güreşe yapılan en büyük kötülük olduğunu ifade eden İriş, ''Yağlı güreşlerde süre olmamalı. Pehlivanlar kıran kırana güreşmeli. Her ne kadar bu fikir çağdışı görülse de nasıl ki tarihi eserler değiştirilemiyorsa, güreşlerin geleneği de değişmemeli'' dedi.

GÜREŞTE KISITLAMA OLAMAZ

Yağlı güreşlerde 100 kadar güreş oyunu bulunduğunu ifade eden İriş, bugün yağlı güreşe getirilen kısıtlamalarla bu oyunlardan ancak 8-10'unun uygulanabildiğini vurguladı. Bu nedenle yağlı güreşlerde seyircinin uyutulduğunu ve güreş heyecanının yitirildiğini anlatan İriş, ''Güreş Federasyonu'ndaki arkadaşlarımız, minder güreşlerinde oldukça tecrübeliler. Yağlı güreşe ise biraz ilgileri az gibi görünüyor. Yağlı güreşin değerini ortaya çıkaracak uygulamalar yapılmalı.'' İriş, bu yıl 4-6 Temmuz tarihleri arasında 647.'si yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çıkacak pehlivanların titizlikle seçilmesi gerektiğini ve açılış töreninin yapılacağı Sarayiçi mevkindeki Er Meydanı'nda güreşçilerin ve diğer görevlilerin tek tip giysiler giymeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

02.06.2008


 

Milliler Cenevre'ye geçti

2008 AVRUPA ŞAMPİYONASI FİNALLERİ HAZIRLIKLARINA ALMANYA'NIN BİELEFELD ŞEHRİNDE TAMAMLAYAN A MİLLİ TAKIMI DÜN ÖZEL UÇAKLA İSVİÇRE'NİN CENEVRE ŞEHRİNE GİTTİ.

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi hazırlıkların Almanya etabını tamamladı. Almanya'nın Bielefeld kenti yakınlarındaki Marienfeld kasabasında hazırlıklarını sürdüren milliler, önceki akşam yaptıkları antrenmanla çalışmalarını tamamladı. Milliler akşam antrenmanıyla kondisyon ve taktik çalışması yaptı. Antrenmanın sonunda Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim futbolculardan Emre, Semih, Nihat, Gökdeniz ve Tümer'e özel olarak kaleye şut çalışması yaptırdı. Miller, dün TSİ 13.05'te Münster Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın özel uçağıyla İsviçre'nin Cenevre kentine gitti.

02.06.2008


 

Selçuk ve Egemen Trabzon'dan umutlu

TRABZONSPOR'UN yeni transferleri Selçuk İnan ve Egemen Korkmaz, yeni sezon öncesi iddialı mesajlar verdiler.

Selçuk, Trabzonspor'un transferde kendisini en çok isteyen kulüp olduğunu belirterek, ''Ben de bunun için en çok Trabzonspor'u istedim. Trabzonspor, çok fedakarlık yaptı. Büyük bir takıma geldiğimin farkındayım, çünkü Trabzonspor her sene lige şampiyonluk hedefiyle başlıyor. Yürekten özlenen şampiyonluğun geleceğine inanıyorum'' dedi. Teknik direktör Ersun Yanal ile çalıştığı dönemde hep ön libero oynadığını ifade eden Selçuk İnan, "Ama ihtiyaç duyulduğu anda hocalarım isterse, sol tarafta ve forvet arkasında da oynayabiliyorum" dedi.

EGEMEN: İLK TEKLİFİ TRABZON'DAN ALDIM

Egemen Korkmaz ise Trabzonspor ile anlaşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Transferimin gelişmesi biraz ani oldu. Sezon sonu doğal olarak Bursa'da uzun süredir oynadığım için başka takımlarla görüşmem hoş olmayacaktı. Kulüple oturdum, konuştum ve oldukça medeni bir şekilde görüştük. Onların da kendi belirledikleri koşullar vardı, sonuç olarak anlaşamadık. İlk teklif Trabzonspor'dan geldi ve çok ani bir görüşme ile iş bitti ve buraya geldim. Çok mutlu ve huzurluyum. Trabzonspor'un başarısı için mücadele edeceğim.''

02.06.2008


 

Fenerbahçe'de forma satışları azalmadı

BU sezon şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'nin forma satışları geçen yıldan aşağı düşmedi.

Fenerium Konya Mağazası sahibi, Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kaşdoğan, bu yıl şampiyon olamadıklarını, ancak bu durumun taraftar desteğini azaltmadığını belirtti. Fenerbahçe'nin, lisanslı ürünler satarak gelir elde etmede başarılı olduğunu belirten Kaşdoğan, ''Taraftarımız, kötü günde takımın yanında olduğunu yine gösterdi, forma satışlarımızda bir azalma olmadı'' dedi. Taraftarın, temmuz ayında piyasaya çıkacak yeni formayı beklediğini ifade eden Kaşdoğan, şunları kaydetti: ''Konya mağazası olarak geçen yıl ayda ortalama 80 bin YTL ciro yapıyorduk. Bu yıl bahar aylarında da satışlarımız aynı şekilde devam etti. Mayıs ayında ise ciromuz 82 bin YTL'ye ulaştı. Yani şampiyonluğu bu yıl elde edemememiz, ürün satışlarında azalmayı bir kenara bırakın, taraftarımızı yeni başarılar için belki daha da hırslandırdı.''

02.06.2008


 

Atletizmde 100 metrede yeni bir dünya rekoru

JAMAİKALI ürat koşucusu Usain Bolt, erkekler 100 metrede yeni dünya rekorunun sahibi oldu

Bolt, IAAF World Athletics Tour'un ABD'nin New York kentinde düzenlenen Reebok Grand Prix'sinde 9.72'lik zamanıyla 100 metrede yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Eski rekor, 9.74'lik dereceyle vatandaşı Asafa Powell'a aitti. 21 yaşındaki Bolt, 200 metre ve 4x100 bayrak yarışında da geçen yıl dünya ikincisi olmuştu. Bu arada, Bolt'un vatandaşı Veronica Campbell-Brown da 10.91'lik zamanıyla bayanlar 100 metrede yılın en hızlısı oldu.

02.06.2008


 

Ankaraspor, Brezilyalı Alanzihno ile ilgileniyor

TRANSFER çalışmalarını sürdüren Ankaraspor, Norveç'in Stabaek takımında oynayan Brezilyalı orta saha oyuncusu Alanzinho ile ilgileniyor.

Başkent ekibinin 25 yaşındaki Brezilyalı oyuncu ve kulübüyle temasa geçtiği ve şartlarda anlaşılması halinde Alanzinho'yu transfer etmek istedikleri belirtildi. Brezilya'da Flemengo, America RJ ve Parana takımlarında oynayan Alanzinho, 2005 yılında Stabaek takımına transfer oldu. Stabaek'te 61 maç forma giyen Alanzinho, 14 gol attı. Brezilyalı futbolcu, 2007 yılında Norveç'te yılın orta saha oyuncusu seçildi.

02.06.2008


 

Karagümrük antrenörü Coşkun Öksöz vefa etti

TFF 2. Lig'den düşen Fatih Karagümrük'te teknik direktör Coşkun Öksüz üzüntüsü yaşanıyor.

Fatih Karagümrük'te sezon ortasında görev alan teknik direktör Coşkun Öksüz, geçirdiği mide rahatsızlığı sonrası hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören ve dün vefat eden Öksüz'ün, cenazesi bugün Karagümrük Camii'nde kılınacak öğle namazın ardından defnedilecek. Bu arada Coşkun Öksüz için Fatih Karagümrük Kulübü'nde de bir tören düzenlenecek.

02.06.2008


 

Aziz Yıldırım bugün TV'de soruları cevaplandıracak

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bugün FBTV'ye konuk olacak.

Aziz Yıldırım'ın, saat 14.00'de başlayacak canlı yayında, FBTV Genel Müdürü İhsan Topaloğlu'nun sorularını cevaplayacağı kaydedildi. Aziz Yıldırım'ın, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulunacağı bildirildi.

02.06.2008


 

Emre isabetli karar

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferi bizim için sürpriz olmadı. Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, öteden beri bu futbolcunun Fenerbahçe'de oynaması için çırpınıp duruyordu. İki yıl önce de böyle bir girişimde bulunmuş ama o günkü şartlarda bonservis ücretinin çok pahalı olması yüzünden transferi askıya alınmıştı.

Şimdi herkesin aklındaki soru; Emre Fenerbahçe'ye faydalı olur mu? Tabi ki olur. Sağılıklı bir Emre Fenerbahçe'nin oynadığı futbola bir canlılık, bir hareketlilik getirir. Bilindiği gibi Fenerbahçe savunmadan orta sahaya çıkarken en az 3-4 top çevirerek bunu gerçekleştiriyor. Bu ağır futbol seyirci tarafından da sürekli eleştiri konusu oluyordu. Halbuki Emre aldığı her topu süratle orta sahadan ileriye taşıyarak takımını hücuma kaldırabiliyor.

Emre'nin gelmesiyle Alex'in orta sahadaki yükü de bir hayli azalacak. Brezilyalı yıldız rakip peşinde koşmayacağı için Fenerbahçe'deki son sezonunda altın yılını yaşayabilir. Emre, Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'un sakatlanmasından sonra pek verim alamadığı sol kanada yeniden bir canlılık getirecek. Bu bölgede Emre-Carlos ikilisinin rakip savunmalara bir hayli sıkıntı vereceğini söyleyebilirim.

Fenerbahçe'nin en büyük korkusu Emre'nin sezon içinde çok sık sakatlanması. Bu yüzden her yıl 3-4 ay kronik sakatlık yüzünden forma giyemiyor. Newcastle United'ta sürekli olarak ilk 11'de yer alamamasının asıl sebebi bu sakatlığı. Emre, bu olumsuz yönünü atlatabilirse Fenerbahçe'nin dinamosu olmaya adaydır.

Teknik Direktör Zico da Emre'nin futbolunu beğeniyor. A Milli Takımın maçlarında Emre'yie özel bir ilgi ile izlediğini yakın çevresi söylüyor. Emre'nin bir avantajı ise Zico gibi futbolu çok iyi bilen bir hoca ile çalışacak olması. Tatlı dilli Zico, Emre ile bu sezon büyük başarılara imza atacak gibi görünüyor.

EROL DOYURAN

02.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır