Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

DANİMARKA ELÇİLİĞİNE KARİKATÜR BOMBASI

PAKİSTAN'IN başşehri İslamabad’da, Danimarka Büyükelçiliği yakınında meydana gelen şiddetli patlamada can kaybı sayısı 3’e yükselirken, patlamaya bomba yüklü bir aracın sebep olduğu sanılıyor.

Reuters muhabiri Kamuran Haydar, patlamanın şiddetiyle Danimarka Büyükelçiliği yakınındaki yolda büyük bir çukur oluştuğunu, elçiliğin kapısıyla bir duvarının tahrip olduğunu aktardı.

Bu arada, Pakistan’ın başşehri İslamabad’daki Danimarka Büyükelçiliği yakınındaki patlamada ölü sayısı 8’e yükseldi.

Devlet televizyonundaki haberde, bomba yüklü bir aracın sebep olduğu sanılan patlamada ölenlerin sayısı 8 olarak duyuruldu.

Öte yandan, Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller, Pakistan’ın başşehri İslamabad’daki Danimarka Büyükelçiliği yakınlarındaki saldırıdan sonra kurmaylarını acilen topladı.

Möller’e yakın ancak adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Möller’in kurmaylarını acilen toplandığını belirterek, henüz Başbakan Anders Fogh Rasmussen’den konuya ilişkin bir tepki gelmedi.

Bu arada Dışişleri Bakanı Möller bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı ve saldırıyı “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

NORVEÇ, BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KAPATTI

Öte yandan, Pakistan’ın başşehri İslamabad’daki Danimarka Büyükelçiliği yakınlarında dün sabah düzenlenen saldırının ardından Norveç, geçici olarak Büyükelçiliğini kapattı.

Norveç Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tor-Henrik Andersen, 8 kişinin öldüğü saldırının ardından İslamabad’taki Büyükelçiliği kapattıklarını açıkladı.

Saldırıyı sahiplenen olmazken, Danimarka Temsilciliğini hedef alan saldırının arkasında karikatür krizinin yatmış olabileceği ileri sürülüyor.

/ İslamabad

03.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  DANİMARKA ELÇİLİĞİNE KARİKATÜR BOMBASI

  Fransa, Erbil’de temsilcilik açtı

  Livni Mossad ajanlığı yapmış

  Suriye’de nükleer inceleme

  ABD, İran tasarısı sunacak

  Tayland darbe iddialarını yalanladı

  İsrail posta trafiğini de engelliyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır