Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

CHP de GAP’a sarıldı

Cumhurıyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ‘’GAP kapsamındaki sulama kanalları eğer zamanında yapılsa ve tarım alanları tamamen suya kavuşturulmuş olsaydı, belki de şu anda dünya ülkeleri arasında küresel ısınmadan en az zararla çıkan ülke Türkiye olacaktı’’ dedi.

Ateş, 4 Haziran’da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ‘’Tarım Kurultayı’’ öncesinde yapılan hazırlıkları incelemek üzere partisinin Muğla Milletvekili Gürol Ergin ve Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile Şanlıurfa’ya geldi.

CHP il başkanlığında, partililerle bir toplantı yapan Ateş, daha sonra beraberindekilerle Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap’ı makamında ziyaret ederek, bölgedeki kuraklıkla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Yılmaz Ateş, dünyanın bir çok ülkesinde küresel ısınmanın etkilerinin bilindiğini ve tedbirlerin alınmaya başladığını söyledi. Küresel ısınmanın, beraberinde beslenme ve gıda sorunu getireceğine işaret eden Ateş, aslında Türkiye’nin daha 20-30 yıl öncesinde, gündemine GAP’ı alarak bu sorunu çözdüğünü, ancak projenin henüz tamamlanamadığını kaydetti.

Türkiye’de 2002 yılına kadar yatırımların yüzde 26’sının GAP’a ayrıldığını aktaran Ateş, şöyle devam etti: ‘’2002 yılından sonra bu oran yüzde 7’ye geriledi. Yüzde 7 ile bu bölgeyi ayağı kaldıramazsanız. GAP kapsamındaki sulama kanalları eğer zamanında yapılsa ve tarım alanları tamamen suya kavuşturulmuş olsaydı, belki de şu anda dünya ülkeleri arasında küresel ısınmadan en az zararla çıkan ülke Türkiye olacaktı.’’ Hükümetin, GAP Eylem Planıyla ilgili açılımını da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, ‘’Başbakan’ın Diyarbakır’a gelmesi, (ben bu projeleri yaparım demesi) doğru olmuştur. Ama eksik olan tek başına iktidarda olan bir partinin genel başkanının 6 yılın sonunda gelip, halen (bunu yapacağım) demesidir. Bu inandırıcılığı zayıflatır. Hükümetin avans istemesi doğru değildir, bunun yerine GAP kapsamındaki sulama yatırımlarının yüzde 85’lik bölümünün bir an önce tamamlanması gerekir’’ diye konuştu. Ateş, İşsizlik Fonundan GAP’a ayrılacak kaynağın bir kaç yıl sonra faiziyle birlikte işçilere ödenmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz Ateş, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’CHP olarak herhangi bir şekilde bu bölgenin mağduriyeti üzerinden politika yapmak gibi bir amacımız yoktur. Bunun çok kesin ve kalın hatlarla bilinmesini istiyorum’’ dedi. Türkiye’nin hangi bölgesinde bir sorun varsa CHP olarak, sorunun çözümü için harekete geçtiklerini ifade eden Ateş, bu şekilde iktidara da katkıda bulunmak istedikleri görüşünü dile getirdi. Bu yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan kuraklığın afet boyutuna ulaştığına dikkati çeken Ateş, CHP milletvekillerinin konuyu daha önce Meclis kürsüsünden kamuoyuna ulaştırmaya çalıştığını, 4 Haziran’da yapılacak Kurultayla da sorunun daha geniş bir kesime ulaştırılacağını kaydetti. Bu konuda basın kuruluşlarına da büyük iş düştüğünü aktaran Yılmaz Ateş, ‘’Ulusal basın, magazine verdiği değerin bir kısmını bu konuya ayırmalı’’ şeklinde konuştu.

/ Şanlıurfa

03.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  OKS için geri sayım başladı

  Okullara temizlik tatili

  Türkiye için su krizi uyarısı

  İstanbul’da kene alarmı

  Hızlı trende deneme sürüşleri

  Hipertansiyon sessizce öldürür

  Asıl başarı “insan” olabilmek

  Her köye bir ahır

  Anadolu Lisesi Sınavına hazırlık semineri

  DİYANET YURT DIŞINA SINAVLA DİN ADAMI GÖNDERECEK

  CHP de GAP’a sarıldı

  Şimdi de işkence gemileri

  Adım adım Kıyamete

  Tarımsal girdi fiyatları düşürülsün

  Alevilerden MEB’e iki bin dâvâ

  Günde 74 dakika gazete okuyoruz

  CHP, AKP’NİN SORUŞTURMA ÖNERGESİNE “EVET” DİYECEK

  Vatandaşı muhtaç bırakmak sosyal devlet ile bağdaşmaz

  İktidar prenslerine astronomik maaş

  Dinleme operasyonu devam ediyor mu?

  Yasa dışı dinleme son derece ayıp

  ‘’Banker Kastelli’’ intihar etti

  Gül, Birden'i kabul etti

  Türkiye, Avusturya ve İzlanda ile yarışacak

  HEZEYAN OLARAK YORUMLANDI

  DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN BULUŞ

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır