Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Kitap sevgisi artsın

Erdemli’nin yerel gazetesi Yeni Ufuk, Yeni Asya Erdemli bürosunun ücretsiz kitap okuma kampanyasını haber yaptı.

“Yeni Asya Kitabevi’nden Türkiye Okuyor kampanyasına destek” başlığı altında verilen haberde büromuzun okuma kampanyası ile ilgili bilgiler verilerek herkesin bu hizmetten istifade edebileceği vurgulandı. Büro sorumlusu Ahmet Dekiş, Türkiye’de kişi başına düşen yıllık okuma saatinin 6 saat gibi az bir rakam olduğunu ve amacının al götür-oku getir kampanyası ile gençlerimize kitap okumayı sevdirerek bu miktarı çoğaltmayı hedeflediklerini belirtti.

Zübeyir ERGENEKON / Erdemli / Mersin

03.06.2008


 

Mardin Telkarisi, Tayland tehdidi altında

Mardinli telkari ustaları, Tayland’dan getirilen ucuz ‘’telkari gümüşler’’ ile rekabet edememekten yakınıyor.

Telkari Ustası Suphi Hindiyerli, sanatında 50 yılını doldurduğunu söyledi. ‘’Gözümü açtım, bu meslekteydim’’ diyen Hindiyerli, ilk telkari işlemesini ilkokula giderken, gece kandil ışığında yaptığını anlattı. Suphi usta, telkari gümüş işlemeciliğinin ‘’tehlikede’’ olduğunu belirterek, pazara Tayland’dan gelen gümüş telkari takıların hakim olmaya başladığını ifade etti. ‘’Telkari, 3 bin yıl önce Mezopotamya’da yapılıyordu, buna sadece Mardin ve Midyat sahip çıkıp yaşattı. Ama şimdi Mardin’de Tayland malı, ‘Mardin telkarisi’ diye satılıyor’’ diyen Suphi usta, Mardin’le özdeşleşen bu sanatın devam etmesi için devletin çözüm bulması gerektiğini savundu. Suphi usta, ‘’Tayland beni mahvetti, bu sanat bitti bitecek. Mardin’den içeri ithal malların girmesini yasaklamak gerekiyor’’ dedi.

/ Mardin

03.06.2008


 

Farklı dil ve kültürler aynı sahnede buluştu

İstanbul’un fethinin 555. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ‘’Birlikte Yaşamak Konseri’’, farklı dil, din ve kültürleri aynı sahnede buluşturdu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu konserin genel koordinatörlüğünü de üstelenen Abdurrahman Şen’in yaptığı konser, iki bölümden oluştu. Sinagog Maftirim Korosu, Nişan Çalgıcıyan Akapella Korosu, Taşkın Savaş Müzik Topluluğu ve Los Paşaros Sefaradis Grubu’nun yer aldığı konserin ilk bölümünde dini ilahiler seslendirildi ve sema gösterisi yapıldı. Konserin ikinci bölümünde ise İstanbul şarkı ve türküleri İbranice ve Türkçe seslendirildi. Genel Sanat Yönetmenliğini Taşkın Savaş’ın yaptığı konseri çok sayıda davetli izledi.

/ İstanbul

03.06.2008


 

Muğla’yı kültür şehrine dönüştüreceğiz

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın bacalarıyla ünlü tarihi evlerini koruma altına alıp restore ederek, turizmin hizmetine kazandırdıklarını bildirdi.

Gürün, Muğla’yı kültür şehrine dönüştürmeyi planladıklarını söyledi. Muğla’nın kendi kültürel değerlerini koruyarak bugüne geldiğini anlatan Gürün, ‘’Aslına uygun yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla, bacalarıyla ünlü tarihi Muğla evlerinin geleceğe taşınması için önemli adımlar attık’’ dedi. Muğla’da koruma altına aldıkları 4 bin 400 tarihi evden bir bölümünü restore ederek, turizmin hizmetine kazandırdıklarını belirten Gürün, turizmin 12 aya yayılabilmesi için kültür turizmine ağırlık verdiklerini vurguladı. Gürün şöyle devam etti; ‘’Muğla’da turizmi, deniz, güneş, kum üçgeninden kurtarmak istiyoruz. Muğla’ya yabancı turist de gelecek ancak öncelikle yerli turist bekliyoruz. Vatandaşlara, Muğla’nın özgün kültürünü, yemeklerini ve tarihi dokusunu görmelerini tavsiye ediyoruz’’ dedi. Muğla’ya çok sayıda turizm yatırımcısının geldiğini ifade eden Gürün, şunları kaydetti: ‘’Muğla, butik otel işletmesinin, kısa dönemli konaklamaların, özgün mekanlarda yapılabileceği önemli bir merkez. Yeni yatırımcıları Muğla’ya bekliyoruz. Kültür turizmine kazandırdığımız tarihi evleri ziyaret etmek için kentimize gelen turistleri, butik otellerde ağırlamayı hedefliyoruz.’’

/ Muğla

03.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır